![]() |
![]() |
[D3 02 4.2MPI/LPG ] Czujnik parkowania?
[D3 02 4.2MPI/LPG ] Czujnik parkowania?
Panowie jak zdemontować czujnik parkowania lewy tylny ponieważ cos chyba w nim nie łaczy po właczeniu wsteka długi sygnał ok 6-7 s i cisza a raz ok raz piknie i działa. Podłączyłem kompa i wyszło że tylny lewy.
$$$Domin$$$
.
.
Re: Czujnik parkowania?
Najlepiej ściągnąć zderzak. Ale jeśli to jest ten zewnętrzny i masz chude łapki to powinieneś go wymacać. Jest przykręcony na jedną śróbkę na torx 25 plus odpięcie kostki.domin1212 pisze:Panowie jak zdemontować czujnik parkowania lewy tylny ponieważ cos chyba w nim nie łaczy po właczeniu wsteka długi sygnał ok 6-7 s i cisza a raz ok raz piknie i działa. Podłączyłem kompa i wyszło że tylny lewy.

O ile sięgniesz bez ściągania zderzaka to można też bez wykręcania tej śrubki... ale łatwo też nie jest... czujnik siedzi w tulejce na bodajże dwóch zatrzaskach więc odblokowując je można wcisnąć z zewnątrz czujnik do środka.
Ja wymieniłem u siebie tylny środkowy bez ściągania zderzaka ale u mnie jest fabryczny hak holowniczy więc od spodu zderzaka mam sporą podłużną dziurę w której hak się chowa i przez którą dostęp do środkowych czujników jest w miarę dobry.
Ja wymieniłem u siebie tylny środkowy bez ściągania zderzaka ale u mnie jest fabryczny hak holowniczy więc od spodu zderzaka mam sporą podłużną dziurę w której hak się chowa i przez którą dostęp do środkowych czujników jest w miarę dobry.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-