części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

A8 D2 by foxik33

Awatar użytkownika
foxik33
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: foxik33 » 23 lut 2013, 13:34

niech ciepłota nadchodzi, to porozbieram i poprawie sobie wszystko :)

Rozrzad w trakcie montazu, kompletny wraz z simeringami i termostatem.. :)
DOLZ/Contitech/INA ;)

Rozrzad w aucie juz na wykończeniu, na pasku widać już pęknięcia od wewnątrz, jest luźny.
Pompa jeszcze oryginalna.. :)

A co Panowie myślicie o braku podświetlenia wyświetlaczy w panelu klimy? :)

cheyen
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: cheyen » 23 lut 2013, 13:41

foxik33 pisze:niech ciepłota nadchodzi, to porozbieram i poprawie sobie wszystko :)

Rozrzad w trakcie montazu, kompletny wraz z simeringami i termostatem.. :)
DOLZ/Contitech/INA ;)

Rozrzad w aucie juz na wykończeniu, na pasku widać już pęknięcia od wewnątrz, jest luźny.
Pompa jeszcze oryginalna.. :)

A co Panowie myślicie o braku podświetlenia wyświetlaczy w panelu klimy? :)
Sorky, ale chyba szybciej i prościej będzie jak napiszesz co działa w tym wózku :lol: To co piszesz przeraziło mnie na maxa :/ Jeszcze nigdy się nie spotkałem z takim druciarstwem !!! Nawet w czasach PRL w Polonezach i dużych Fiatach :mrgreen: Bierz kolegę, albo kilku (dobre argumenty w rękę ;-) ) i jazda do sprzedawcy :wpale:

Awatar użytkownika
foxik33
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: foxik33 » 23 lut 2013, 15:57

cheyen pisze:Sorky, ale chyba szybciej i prościej będzie jak napiszesz co działa w tym wózku :lol: To co piszesz przeraziło mnie na maxa :/ Jeszcze nigdy się nie spotkałem z takim druciarstwem !!! Nawet w czasach PRL w Polonezach i dużych Fiatach :mrgreen: Bierz kolegę, albo kilku (dobre argumenty w rękę ;-) ) i jazda do sprzedawcy :wpale:

No za mojej kadencji to autko napewno zyska na plus.. Wiecej zadnych kombinacji nie widac.. :) A caly front na wierzchu wiec jest good.. :)

Wycieczka i :wpale: bardzo chetnie, ale szkoda że na umowie ma też moje dane :)

cheyen
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: cheyen » 23 lut 2013, 16:14

Trzeba bylo chociaż spróbować zadzwonić do niego i stanowczo zakomunikować że zrobisz opinie bieglego, co do stanu tech. pojazdu i jego wad ukrytych, których bez watpienia w tym egzemplarzu nie brakuje. Jeżeli ten ,,uczciwy sprzedawca" mialby świadomość wystąpienia przez Ciebie na drogę sądową, to jest szansa że najzwyczjniej by zmiękł, i jesli nie anulowanie transakcji, to może udaloby Ci się odzyskać chociaż część kaski. Mimo wszystko życzę powodzenia, popartego jak najmniejszymi kosztami finansowymi w doprowadzeniu autka do zadowalającego stanu i czerpania radości z użytkowania :peace:

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 23 lut 2013, 16:34

Widzę że Radom pężnie się trzyma razem ,mam rodzinę w Iłży to może przy okazji się spotkamy ;-) też życzę udanych napraw i żeby już obyło się bez niespodzianek :mrgreen:

cheyen
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: cheyen » 23 lut 2013, 16:42

tutenhamon pisze:Widzę że Radom pężnie się trzyma razem ,mam rodzinę w Iłży to może przy okazji się spotkamy ;-) też życzę udanych napraw i żeby już obyło się bez niespodzianek :mrgreen:
Kolego, a Ty nie jesteś czasem zarejestrowany na na forum ,,BRON.IWEB.PL" ? Pytam bo znam gościa z Twojej miejscowości i tez ma rodzinę w Iłży ;-) Spotkanko bardzo chętnie, jestem za :peace:

Awatar użytkownika
gtfan
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gtfan » 23 lut 2013, 16:58

foxik33 pisze:A co Panowie myślicie o braku podświetlenia wyświetlaczy w panelu klimy? :)
Spalone żaróweczki. Trzeba wyciągnąć sterownik climatronika, odkręcić przedni panel i będzie widać 3 żaróweczki, chyba 0,8W, takiego typu jak do podświetlania liczników ;-)
Four rings to rule them all

Awatar użytkownika
foxik33
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: foxik33 » 25 lut 2013, 17:50

gtfan pisze:
foxik33 pisze:A co Panowie myślicie o braku podświetlenia wyświetlaczy w panelu klimy? :)
Spalone żaróweczki. Trzeba wyciągnąć sterownik climatronika, odkręcić przedni panel i będzie widać 3 żaróweczki, chyba 0,8W, takiego typu jak do podświetlania liczników ;-)

Ooo no i widziałeś... ;) Spodziewałem się że może być na diodach SMD jak w a3 ;)

Póki co autko z nowym rozrządem, posprzątane.. ;)

Teraz jeszcze kwestia drobiazgów, typu otwieranie drzwi, zmiana oleju.. ;)

Kompletny rozrząd kosztował mnie 1130zł ;) wraz z termostatem. + robocizna. ;)

roberth
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: roberth » 26 lut 2013, 22:07

tutenhamon pisze:Linka z klamki sama nie ma możliwości się wyczepić przecież jest tam zawleczka no chyba że jej nie było po modach poprzedniego właściciela , albo gniazdo w klameczce jest uszkodzone . :-/ To klameczka była by już tylko do wymiany.
u mnie tez raz otwierało raz nie aż w końcu całkiem padło. po rozebraniu boczku wyszło szydło z worka ;-)

ktoś dorabiał końcówkę linki, po wymianie linki zero problemów

Marcin1981
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Marcin1981 » 26 lut 2013, 22:54

TO Ja już trafiłem moją 8 od 'lumpa' ale na tego co Ci to sprzedał to brak mi słów ,Ja powiem tylko jedno niektórych nie stać na utrzymanie tego auta ale co tam, drut taśma i naprzód i w końcu kończy im się kasa i pomysły i wtedy na allegro.Ale wszystko da się opanować ,Bądź miły dla kolegów z forum to Ci pomogą ;-)

Awatar użytkownika
foxik33
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: foxik33 » 27 lut 2013, 09:50

no przecież jestem miły.. :mrgreen:
Autko sie ogarnia.. nocki w garazu, i cos tam zawsze sie wydłubie.. :)

Póki co to dosc dobrze posprzatane, ale niech tylko przyjdzie ciepłota na dworku.. i calutkie wnetrze wyleci z auta na kompleksowe sprzątanko. :)

Póki co postaram sie poprawić instalacje od radia, bo namieszane troche.. tasma papierówka.. :)

Wmontowana była navi Philips Carin, i usuwam to powoli :)

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 27 lut 2013, 18:24

Dobrze że masz garaż , moja niestety stoi pod chmurką . Jeżeli coś by wyskoczyło to musi czekać na ładną pogodę .

Awatar użytkownika
wolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: wolek » 27 lut 2013, 19:08

foxik33 pisze:tasma papierówka..
poprzednik chyba był malarzem wnętrz :P
Powodzenia i wytrwałości
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.

Awatar użytkownika
foxik33
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: foxik33 » 02 mar 2013, 12:19

fabryczna ta pseudo papierówka.. :) wyglada jak papierówka, ale lepi sie jak konkretna izolacja. Przewody m.in od klimy są tym obwinięte. :)

Coś tam w autku sie rusza.. Navi Carin zdemontowana, instalacja pod telefon rówież zdemontowana.. żadnych dodatkowych niespodzianek. :)

No tak tak fajnie jest mieć garaż, ale szkoda że drzwi w nim na maxa nie można otworzyć.. :) Nikt nie przewidywał że taka krowa tam będzie stała :mrgreen:

Autko po wymianie rozrządu śmiga aż miło.. :d

Awatar użytkownika
foxik33
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: foxik33 » 04 mar 2013, 10:48

zabaw ciąg dalszy.. :)

Podświetlenia wyświetlaczy klimatronika nadal nie ma.. żaróweczki sprawne, płyty wyglądają dobrze, wszystko wyczyszczone i bez zmian. Popatrzymy po bezpiecznikach może..
Autko ogólnie śmiga, ale..

1. zjadło akumulator do tego stopnia że żarówki ledwo świeciły.. swiatelko w bagażniku chyba sie nie gasi.. :) albo kanapa tylna ma zware, bo odłączona była jak demontowałem..

2. nadal nie pokazuje stanu paliwa - cały czas rezerwa

3. temperatura zewnetrza to zazwyczaj -35, ale teraz zaczela sie pokazywac autentyczna.

4. Cos piszczy przy odpalonym silniku, tak jakby wisko czy cos.. piszczy, przestaje, po chwili znow piszczy.. :) i tak w kolko..

5. i hamulce coś fixują... raz łapią od góry, a raz po wduszeniu 2/3 pedału hamulca..

Kolejny tydzień zabaw w garażu sie szykuje. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl