A8 D2 by foxik33
niech ciepłota nadchodzi, to porozbieram i poprawie sobie wszystko
Rozrzad w trakcie montazu, kompletny wraz z simeringami i termostatem..
DOLZ/Contitech/INA
Rozrzad w aucie juz na wykończeniu, na pasku widać już pęknięcia od wewnątrz, jest luźny.
Pompa jeszcze oryginalna..
A co Panowie myślicie o braku podświetlenia wyświetlaczy w panelu klimy?
DOLZ/Contitech/INA
Rozrzad w aucie juz na wykończeniu, na pasku widać już pęknięcia od wewnątrz, jest luźny.
Sorky, ale chyba szybciej i prościej będzie jak napiszesz co działa w tym wózku :lol: To co piszesz przeraziło mnie na maxa Jeszcze nigdy się nie spotkałem z takim druciarstwem !!! Nawet w czasach PRL w Polonezach i dużych Fiatach :mrgreen: Bierz kolegę, albo kilku (dobre argumenty w rękę ;-) ) i jazda do sprzedawcy :wpale:foxik33 pisze:niech ciepłota nadchodzi, to porozbieram i poprawie sobie wszystko
DOLZ/Contitech/INA
cheyen pisze:Sorky, ale chyba szybciej i prościej będzie jak napiszesz co działa w tym wózku :lol: To co piszesz przeraziło mnie na maxa Jeszcze nigdy się nie spotkałem z takim druciarstwem !!! Nawet w czasach PRL w Polonezach i dużych Fiatach :mrgreen: Bierz kolegę, albo kilku (dobre argumenty w rękę ;-) ) i jazda do sprzedawcy :wpale:
No za mojej kadencji to autko napewno zyska na plus.. Wiecej zadnych kombinacji nie widac.. A caly front na wierzchu wiec jest good..
Wycieczka i :wpale: bardzo chetnie, ale szkoda że na umowie ma też moje dane
Trzeba bylo chociaż spróbować zadzwonić do niego i stanowczo zakomunikować że zrobisz opinie bieglego, co do stanu tech. pojazdu i jego wad ukrytych, których bez watpienia w tym egzemplarzu nie brakuje. Jeżeli ten ,,uczciwy sprzedawca" mialby świadomość wystąpienia przez Ciebie na drogę sądową, to jest szansa że najzwyczjniej by zmiękł, i jesli nie anulowanie transakcji, to może udaloby Ci się odzyskać chociaż część kaski. Mimo wszystko życzę powodzenia, popartego jak najmniejszymi kosztami finansowymi w doprowadzeniu autka do zadowalającego stanu i czerpania radości z użytkowania
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Kolego, a Ty nie jesteś czasem zarejestrowany na na forum ,,BRON.IWEB.PL" ? Pytam bo znam gościa z Twojej miejscowości i tez ma rodzinę w Iłży ;-) Spotkanko bardzo chętnie, jestem zatutenhamon pisze:Widzę że Radom pężnie się trzyma razem ,mam rodzinę w Iłży to może przy okazji się spotkamy ;-) też życzę udanych napraw i żeby już obyło się bez niespodzianek :mrgreen:
gtfan pisze:Spalone żaróweczki. Trzeba wyciągnąć sterownik climatronika, odkręcić przedni panel i będzie widać 3 żaróweczki, chyba 0,8W, takiego typu jak do podświetlania liczników ;-)foxik33 pisze:A co Panowie myślicie o braku podświetlenia wyświetlaczy w panelu klimy?
Ooo no i widziałeś... Spodziewałem się że może być na diodach SMD jak w a3
Póki co autko z nowym rozrządem, posprzątane..
Teraz jeszcze kwestia drobiazgów, typu otwieranie drzwi, zmiana oleju..
Kompletny rozrząd kosztował mnie 1130zł wraz z termostatem. + robocizna.
u mnie tez raz otwierało raz nie aż w końcu całkiem padło. po rozebraniu boczku wyszło szydło z worka ;-)tutenhamon pisze:Linka z klamki sama nie ma możliwości się wyczepić przecież jest tam zawleczka no chyba że jej nie było po modach poprzedniego właściciela , albo gniazdo w klameczce jest uszkodzone . :-/ To klameczka była by już tylko do wymiany.
ktoś dorabiał końcówkę linki, po wymianie linki zero problemów
-
- Super Klubowicz
TO Ja już trafiłem moją 8 od 'lumpa' ale na tego co Ci to sprzedał to brak mi słów ,Ja powiem tylko jedno niektórych nie stać na utrzymanie tego auta ale co tam, drut taśma i naprzód i w końcu kończy im się kasa i pomysły i wtedy na allegro.Ale wszystko da się opanować ,Bądź miły dla kolegów z forum to Ci pomogą ;-)
no przecież jestem miły.. :mrgreen:
Autko sie ogarnia.. nocki w garazu, i cos tam zawsze sie wydłubie..
Póki co to dosc dobrze posprzatane, ale niech tylko przyjdzie ciepłota na dworku.. i calutkie wnetrze wyleci z auta na kompleksowe sprzątanko.
Póki co postaram sie poprawić instalacje od radia, bo namieszane troche.. tasma papierówka..
Wmontowana była navi Philips Carin, i usuwam to powoli
Autko sie ogarnia.. nocki w garazu, i cos tam zawsze sie wydłubie..
Póki co to dosc dobrze posprzatane, ale niech tylko przyjdzie ciepłota na dworku.. i calutkie wnetrze wyleci z auta na kompleksowe sprzątanko.
Póki co postaram sie poprawić instalacje od radia, bo namieszane troche.. tasma papierówka..
Wmontowana była navi Philips Carin, i usuwam to powoli
- tutenhamon
- Super Klubowicz
poprzednik chyba był malarzem wnętrzfoxik33 pisze:tasma papierówka..
Powodzenia i wytrwałości
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
fabryczna ta pseudo papierówka.. wyglada jak papierówka, ale lepi sie jak konkretna izolacja. Przewody m.in od klimy są tym obwinięte.
Coś tam w autku sie rusza.. Navi Carin zdemontowana, instalacja pod telefon rówież zdemontowana.. żadnych dodatkowych niespodzianek.
No tak tak fajnie jest mieć garaż, ale szkoda że drzwi w nim na maxa nie można otworzyć.. Nikt nie przewidywał że taka krowa tam będzie stała :mrgreen:
Autko po wymianie rozrządu śmiga aż miło.. :d
Coś tam w autku sie rusza.. Navi Carin zdemontowana, instalacja pod telefon rówież zdemontowana.. żadnych dodatkowych niespodzianek.
No tak tak fajnie jest mieć garaż, ale szkoda że drzwi w nim na maxa nie można otworzyć.. Nikt nie przewidywał że taka krowa tam będzie stała :mrgreen:
Autko po wymianie rozrządu śmiga aż miło.. :d
zabaw ciąg dalszy..
Podświetlenia wyświetlaczy klimatronika nadal nie ma.. żaróweczki sprawne, płyty wyglądają dobrze, wszystko wyczyszczone i bez zmian. Popatrzymy po bezpiecznikach może..
Autko ogólnie śmiga, ale..
1. zjadło akumulator do tego stopnia że żarówki ledwo świeciły.. swiatelko w bagażniku chyba sie nie gasi.. albo kanapa tylna ma zware, bo odłączona była jak demontowałem..
2. nadal nie pokazuje stanu paliwa - cały czas rezerwa
3. temperatura zewnetrza to zazwyczaj -35, ale teraz zaczela sie pokazywac autentyczna.
4. Cos piszczy przy odpalonym silniku, tak jakby wisko czy cos.. piszczy, przestaje, po chwili znow piszczy.. i tak w kolko..
5. i hamulce coś fixują... raz łapią od góry, a raz po wduszeniu 2/3 pedału hamulca..
Kolejny tydzień zabaw w garażu sie szykuje.
Podświetlenia wyświetlaczy klimatronika nadal nie ma.. żaróweczki sprawne, płyty wyglądają dobrze, wszystko wyczyszczone i bez zmian. Popatrzymy po bezpiecznikach może..
Autko ogólnie śmiga, ale..
1. zjadło akumulator do tego stopnia że żarówki ledwo świeciły.. swiatelko w bagażniku chyba sie nie gasi.. albo kanapa tylna ma zware, bo odłączona była jak demontowałem..
2. nadal nie pokazuje stanu paliwa - cały czas rezerwa
3. temperatura zewnetrza to zazwyczaj -35, ale teraz zaczela sie pokazywac autentyczna.
4. Cos piszczy przy odpalonym silniku, tak jakby wisko czy cos.. piszczy, przestaje, po chwili znow piszczy.. i tak w kolko..
5. i hamulce coś fixują... raz łapią od góry, a raz po wduszeniu 2/3 pedału hamulca..
Kolejny tydzień zabaw w garażu sie szykuje.