No widzisz, nawet na tym filmiku jest zastosowany kluczyk taki jak w Audi A8 d4 więc podejrzewam, że to jest na oryginalnych fabrycznych komponentach. Zainteresował mnie bardzo ten temat, co efektem jest jak widać godzina i ciągłe przeszukiwanie neta w tym temacie. :lol:Apophis pisze:Nie ma żadnego wielkiego problemu żeby to zaadoptować,sa zestawy uniwersalne,ja mam uruchamianie auta z pilota co jest bardzo podobnym delatem i mogłbym swój moduł dostosowac to takiego przycisku.
Ten keyless działa na zasadzie że sygnalem z pilota rozbrajamy zabezpieczenie i auto będzie pracowało do zgaszenia.
Immo musi byc rozbrojone bo komunikacje z kluczykiem ma tylko gdy ten jest w stacyjce. Chyba że pętla z kluczykiem będzie gdzies schowana razem to wtedy wiadomo.
Kurcze, tyle pomysłów w głowie na modzenia auta, a tu albo brak czasu albo kasy.
Ale wracając do tematu najlepiej właśnie byłoby zaadoptować cały moduł keysy od innego audi (jak dobrze kojarzę tam był od A7) a to droga zabawka i w komplecie na aukcjach raczej niedostępna. Co się dzieje z antenami i ich sygnałem, bo na filmiku to od jakiś 2 metrów otwiera/zamyka, a mając taki gadżet u siebie raczej wolałbym uniknąć sytuacji jak do auta mam 20 metrów a on już otwarty na mnie czeka. Druga kwestia, to przycisk start engine. Po naciśnięciu go startuje zapłon i rozrusznik i coś musi ten sygnał podtrzymywać aby silnik pracował. Następnie ponowne naciśnięcie go unieruchamia silnik i kontrolki. Podejrzewam, że układ na przekaźnikach nie zdałby tu roli. Raczej jakiś moduł najlepiej fabryczny od keyless-a. Trzecia kwestia to immo. Raczej nikt nie odważy się na dezaktywację go, lub klejenie pastylki przy stacyjce. Nie jestem też w stanie określić zasięgu immo i jaka jest maksymalna odległość pomiędzy pastylką a pętlą aby łapało sygnał. Wiadomo kluczyk trzymałoby się w kieszeni (w moim przypadku z reguły w prawej) więc pętlę można umieścić w okolicach dźwigni ręcznego. Jeszcze ten kluczyk mi się spodobał, i jestem ciekawy czy dałoby radę go zsynchronizować z fabrycznym alarmem z d2.
Co do Twojego zdalnego uruchamiania auta, to nie mów tylko, że masz tą funkcję aktywną bo wtedy wiadomo co z immo. Ale odpowiedź zachowaj już dla siebie.