części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi A8 D2 4.2

Awatar użytkownika
Pszendza
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pszendza » 27 lut 2013, 10:27

przewody wupuściłem wnęką na koło zapasowe i puściłem pod autem, jeden z lewej, drugi z prawej.
A8- nie dla idiotów !!

adrian949

Post autor: adrian949 » 12 mar 2013, 11:53

Dziś kolejna inwestycja zakup tłumika dual! Mój będzie na sprzedaż, jak by ktoś chciał pisać! Dzięki Mucholejkolator za pomoc!! :-D :-D

Obrazek

Obrazek

Gość

Post autor: Gość » 12 mar 2013, 12:43

Ciekawe jakie będa sounds ? :) Ja w swojej chyba wróce do serii bo chcę jak najciszej mieć.

adrian949

Post autor: adrian949 » 12 mar 2013, 12:57

Gościu mówił że jest głośno, tłumiki wyciągnięte z A8 ze Szwajcarii!

hipcio
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: hipcio » 12 mar 2013, 14:27

Z Garwolina może ten wydech masz?

adrian949

Post autor: adrian949 » 12 mar 2013, 14:57

Tak, a coś wiesz na jego temat?

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 12 mar 2013, 15:04

No Adriano...witaj w clubie dualowcow xD montuj, ciekaw jestem jak u Ciebie wyjdzie prawa pucha...ja jestem na etapie przerobek ale nie da sie jej chyba skryc by jej widac nie bylo ;)

hipcio
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: hipcio » 12 mar 2013, 15:06

Coś tam wiem, bylem wczoraj u Niego po gwint FK i sobie pogadaliśmy tak ogólnie. Ale spoko, działaj dalej furka zacna i idziesz w dobrym kierunku z modami.

adrian949

Post autor: adrian949 » 12 mar 2013, 15:18

Ale co wiesz? Mówi że sprzedał wczoraj gwint za 600zł, mi się wydaje że bardzo dobra cena!

hipcio
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: hipcio » 12 mar 2013, 15:24

Adrian, na temat wydechu nic nie wiem szczególnego natomiast o gościu to ze mamy wspólnych znajomych i takie tam. Za gwint zapłaciłem zdecydowanie mniej niż podałeś.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 12 mar 2013, 15:32

robertas pisze:No Adriano...witaj w clubie dualowcow xD montuj, ciekaw jestem jak u Ciebie wyjdzie prawa pucha...ja jestem na etapie przerobek ale nie da sie jej chyba skryc by jej widac nie bylo ;)
Moim zdaniem da się ją ukryć ale należałoby poddać przeróbce komorę na akumulator.... dokładniej rzecz biorąc podnieść akumulator wyżej kosztem tego małego zagłębienia nad nim.... i już pod spodem robi się trochę miejsca żeby tłumik poszedł do góry ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

adrian949

Post autor: adrian949 » 12 mar 2013, 15:32

Mi powiedział że za 600zł sprzedał, myślałem że o wydechu coś też gadaliście. ;-)

adrian949

Post autor: adrian949 » 12 mar 2013, 16:03

robertas pisze:No Adriano...witaj w clubie dualowcow xD montuj, ciekaw jestem jak u Ciebie wyjdzie prawa pucha...ja jestem na etapie przerobek ale nie da sie jej chyba skryc by jej widac nie bylo ;)
No zobaczymy jak mi wyjdzie, najbardziej boje się cięcia zderzaka! Może żeby schować tłumik wyżej trzeba zrobić jak FOSS pisze, myślałeś coś nad tym?
Ostatnio zmieniony 02 sie 2013, 11:44 przez adrian949, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 12 mar 2013, 20:47

No jest to pewno rozwiazanie... tylko nie jestem przekonany do ciecia budy no ;) A tam jest podluznica i do niej zamontowana strefa zgniotu ze zderzaka... wiec jakby nie bylo troche narusza to konstrukcyjnie dosc wazne elementy....glownie przy stluczce itd :/ Jeden kolega mial ciac miejsce na kolo zapasowe.... ale chyba nawet nie zrobil duala ;) Jest jeszcze jedno wyjscie.... o tym bedzie u mnie niedlugo.... ale bedzie glosno, na razie modyfikuje i spawam ten co mam teraz, bo staram sie go upchac bardziej, cos sie schowal ale i tak go widac :/ Urok d2

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 12 mar 2013, 20:58

robertas pisze:No jest to pewno rozwiazanie... tylko nie jestem przekonany do ciecia budy no ;) A tam jest podluznica i do niej zamontowana strefa zgniotu ze zderzaka... wiec jakby nie bylo troche narusza to konstrukcyjnie dosc wazne elementy....glownie przy stluczce itd :/ Jeden kolega mial ciac miejsce na kolo zapasowe.... ale chyba nawet nie zrobil duala ;)
Ale ja nie myślałem o cięciu podłużnicy...
szukasz w tymi miejscu czasem nie centymetrów a nawet milimetrów a puszka od akumulatora wystaje bardziej niż podłużnica.... ogólnie rzecz biorąc tam naprawdę jest mało miejsca na normalny tłumik dlatego ja nie zrobiłem tego duala.
Najlepsze i najłatwiejsze chyba rozwiązanie to oczywiście pozbycie się wanny na koło zapasowe - wtedy jest sporo miejsca na dłubanie i modelowanie.... pełne pole do popisu..... ale na razie nikt się na to nie odważył :-P

Ale nie chcę się wymądrzać.... to wy z Kacprem dłubnęliście te swoje dwururki więc pewnie wiecie o tym trochę więcej niż ja :)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl