[D3 06 4.2TDI ] Wyłączenie czujników ciśnienia
Wyłączenie czujników ciśnienia
Niestety dalej jest to samo. Brak opcji wyłączenia. Napisałem do tego gościa co mi to robił i podałem link do tego tematu. Możliwe że przez Vag tą opcję zlikwidował?
a dzieje się coś po inicjalizacji lub zapisaniu? system potrzebuje troche czasu i km do zainicjowania ciśnienia i rozpoznania czujekod razu nie działa. włącz i zrób jazdę testową u mnie za pierwdzym razem trwało to z 10km
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Wyłączenie czujników ciśnienia
Czyli ta opcja system wł/wył może się pojawić po przejechaniu np 10km?
W tym momencie jest to samo co przed resetem tylko po EN
W tym momencie jest to samo co przed resetem tylko po EN
Odnośnie Vag`a powiem krótko jest to banał i polega na przestawieniu jednego bitu w kodowaniu drugi bit od lewej przestawiamy na "0" i system jest wyłączony o czym sygnalizuje błęden w sterowniku typu "system off" czy coś podobnego.
Fajne by sprawdzić błędy i elementy wykonawcze jak 5 anten.
nie wiem i raczej wątpie, tu bym się zastanowił dla czego twój system był wyłączony wcześniej może jest niekompletny i były z nim problemy w przeszłości...wafelo pisze:Czyli ta opcja system wł/wył może się pojawić po przejechaniu np 10km?
Fajne by sprawdzić błędy i elementy wykonawcze jak 5 anten.
O ile ja dobrze kojarzę to poprzez kodowanie możemy ustawić 3 tryby pracy układu pomiaru ciśnienia w oponach: permanentnie wyłączony, permanentnie włączony i opcjonalnie włączany/wyłączany z poziomu MMI.
Nie wiem czemu masz permanentnie włączony - ja u siebie też mam możliwość włączenia/wyłączenia z poziomu MMI.
Nie wiem czemu masz permanentnie włączony - ja u siebie też mam możliwość włączenia/wyłączenia z poziomu MMI.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2013, 19:05 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Super Klubowicz
witam i niestety ale nie mam dla was panowie "poliftowcy" dobrych wiadomości, uruchomiłem swoje receptory mózgowe odpaliłem Else i vas`a i wynalazłem...
-
- Super Klubowicz
czytaj "dupa blada" albo sterownik z preFl
To wszystko jasne... już nie pamiętam komu to włączałem ale widocznie było to jeszcze auto w którym było to możliwe ;-)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Zakodować sterownik pod właściwą częstotliwość i odpowiednie ciśnienia opon.... i powinno samo się dostroić.wafelo pisze:Witam,
dalej mam problem z czujnikami. Założyłem do 4 kół czujniki ciśnienia i dalej nic nie pokazuje w aucie. Zrobiłem ok 300 km. Czy należy je jakoś aktywować? Wyskakuje po przejechaniu ok 20km TPMS
U mnie na ten sezon nowe oponki wleciały i nowe czujniki też bo poprzednie wyzionęły ducha.... zakodowałem i system działa.
Tylko z zapasem muszę coś zrobić bo ja go permanentnie nie wożę a czujnik krzyczy, że mu ciśnienia brak :-P
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
jak to zrobić? jakim programem? Widzę że gość w Kielcach nie ma pojęcia do tych sprawFOSS pisze:Zakodować sterownik pod właściwą częstotliwość i odpowiednie ciśnienia opon.... i powinno samo się dostroić.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2013, 19:38 przez wafelo, łącznie zmieniany 1 raz.
No oczywiście VAG/VCDS... albo VAS.wafelo pisze:jak to zrobić? jakim programem? Widzę że gość w Kielcach nie ma pojęcia do tych sprawFOSS pisze:Zakodować sterownik pod właściwą częstotliwość i odpowiednie ciśnienia opon.... i powinno samo się dostroić.
Z poziomu MMI nie da się tego zrobić.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-