Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 00 4.2PB/LPG ] Jaki zbiornik LPG w kolo zapasowe ?

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 00 4.2PB/LPG ] Jaki zbiornik LPG w kolo zapasowe ?

Post autor: CINEK » 19 gru 2013, 21:54

witam wszystkich <hihi> ,

mam pytanko, poniewaz znalazlem pare postow na temat zbiornikow LPG jakie koledzy posiadaja w swoich A8, niestety nie moge znalesc informacji na temat wymiarow tych butli.

otoz ja u siebie mam walec 90L za tylnia kanapa i wszystko bylo by git, ale niedlugo rodzi mi sie dzidzia :) i po malych przymiarkach stwierdzilem ze musze wlaca wywalic bo jednak potrzebna bedzie wieksza przestrzen i chce wstawic nowa butle w kolo.

czytalem ze koledzy maja butle 90L a nawet wieksze, i tu pytanko: czy moze ktos mi podac wymiary takiej butli ktora mozna wpasowac do wneki po kole zapasowym? :>

dzieki wielkie
to nie jest zwykły napęd...to

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V8 4.2 TDI
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Imię: maciu

Post autor: maciu » 20 gru 2013, 14:42

jak wrzucisz zapas do bagażnika to niewiele ci ta wymiana da
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

adrian949

Post autor: adrian949 » 20 gru 2013, 16:11

Ja bez zapasu jeżdżę 3 lata i nic mi się nie przydarzyło. Ale nie ma na to reguły. ;)

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 20 gru 2013, 16:22

maciu pisze:jak wrzucisz zapas do bagażnika to niewiele ci ta wymiana da
ja tez jeżdże bez zapasu tylko jakies tam wpsomagacze mam i zamiar kupic dojazdówke,....ale nie takie było pytanie ;)

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 20 gru 2013, 16:48

Marcin ale poparz na to z tej strony jak pojedziesz dalej w trasę i wjedziesz przykładowo w butelkę lub coś innego i dojdzie do rozcięcia opony to żadne "wspomagacze" i "cud pianki" nie pomogą.

Odnośnie tematu, tak mi świta, że ktoś z forum miał wepchaną w zapas dużą butlę ale ta wyściółka wtedy nie przylegała równo do podłoża.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 20 gru 2013, 18:26

Krzysiek na szczescie nie musialem nigdy uzywac tych tzw, wspomagaczy :) a w ogole to wykupilem koleje ubezpieczenie + dodatkowo wzialem rozszezony pakiet assistace, m.in. ubezpieczenie opon...tak wie o dziure na trasie sie nie martwie <hihi>

Bardziej wlasnie mnie martwi to jak sie zapakuje, np. na wakacje z tobami, wozkiem, somczkami itp. :] dlatego taka a nie inna decyzja. Poza tym tak samo mialem w poprzedniej A4 i mimo pelnowymiarego kola w bagazniku jeszcze sporo sie miescilo, bo nawet na kolo cos polozysz, a jak masz butle to lipa 1/3 bagaznika weg! <niewiem>

[ Dodano: 2013-12-20, 19:56 ]
... no to moze jakas dobra firme produkujaca takie butle...czy tylko STAKO brac?

adrian949

Post autor: adrian949 » 20 gru 2013, 21:47

Na wakacje polecam boxa, bardzo fajna sprawa. :)

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 20 gru 2013, 22:41

adrian949 pisze:Na wakacje polecam boxa, bardzo fajna sprawa. :)
no tez sie dan tym zastanawialem :D

a co do wymiarow to chyba bedzie jedynie pasowal zbiornik o sr. 680mm i wys. 250mm = 75L
O wysokosci 270mm to chyba bedzie juz gorna pokrywa odstawac <hmm>

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 21 gru 2013, 09:39

jutro sprawdzę to CI wszystko powiem z tego co mi koledzy mowili to 270 jest ok ale trzeba raczke od podnoszenia podłogi wyciagnac(uciąć)

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 21 gru 2013, 10:11

uszek pisze: to 270 jest ok ale trzeba raczke od podnoszenia podłogi wyciagnac(uciąć)
ooo :D jak tak by bylo to jeszcze lepiej a raczka to tam pikuś <hihi>

zastanwia mnie jeszcze tylko to, czy bede mpgle przelozyc wielozawor BRC ktory mam na walcu to tee zbirnika toroidalnego. <hmm>

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 21 gru 2013, 11:10

martin_rs4 pisze:Krzysiek na szczescie nie musialem nigdy uzywac tych tzw, wspomagaczy :) a w ogole to wykupilem koleje ubezpieczenie + dodatkowo wzialem rozszezony pakiet assistace, m.in. ubezpieczenie opon...tak wie o dziure na trasie sie nie martwie <hihi>
Permanentnie bez koła zapasowego jeżdżę już chyba z 10 lat i przez ten czas tylko raz miałem sytuację taką, że bez wymiany koła pojechać dalej się nie dało. Na szczęście było to w centrum Warszawy więc problemu większego nie było.

Ale żeby nie mieć problemu to mam oczywiście dobry pakiet Assistance na Polskę i całą UE ;)
martin_rs4 pisze:Bardziej wlasnie mnie martwi to jak sie zapakuje, np. na wakacje z tobami, wozkiem, somczkami itp. :] dlatego taka a nie inna decyzja. Poza tym tak samo mialem w poprzedniej A4 i mimo pelnowymiarego kola w bagazniku jeszcze sporo sie miescilo, bo nawet na kolo cos polozysz, a jak masz butle to lipa 1/3 bagaznika weg! <niewiem>
Ja mam dwójkę dzieciaków i na wakacje zawsze lecę z boksem na dachu..... no nie ma szans żeby 3 dziewczyny zapakować tylko do bagażnika <tjaa>
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 21 gru 2013, 12:22

martin_rs4 pisze:zastanwia mnie jeszcze tylko to, czy bede mpgle przelozyc wielozawor BRC ktory mam na walcu to tee zbirnika toroidalnego.
Rczej nie bo tam masz inaczej pływak

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 21 gru 2013, 15:16

FOSS pisze:no nie ma szans żeby 3 dziewczyny zapakować tylko do bagażnika <tjaa>
ja czasami nie mam nawet szans zapakowac tylko troszke moich i od groma bagażu mojej zony :shock: a co dopiero jak jeszcze dzidzia bedzie :D dlatego butla we wneke od zapasu a nad boksem sie pomysli <okioki>

adrian949

Post autor: adrian949 » 21 gru 2013, 15:39

martin_rs4 pisze:
FOSS pisze:no nie ma szans żeby 3 dziewczyny zapakować tylko do bagażnika <tjaa>
ja czasami nie mam nawet szans zapakowac tylko troszke moich i od groma bagażu mojej zony :shock: a co dopiero jak jeszcze dzidzia bedzie :D dlatego butla we wneke od zapasu a nad boksem sie pomysli <okioki>
Polecam belki i boxa Thule. :)

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 21 gru 2013, 15:48

kurcze narazie musze cos z ta butla wykombinowac a na boxy bedzie czas, ale dzieki Adrian zapamiatam sobie ta firme. <hihi>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl