części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Gryzonie w aucie

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
ernesto

Gryzonie w aucie

Post autor: ernesto » 11 lis 2014, 11:24

Witam serdecznie.
Z racji tego że żona ma złamaną nogę i nie jeździ A4 autko sobie stało radośnie i czekało na Swoją panią.
Ja od czasu do czasu przepaliłem autko by troszkę pomieszać jej płynami ustrojowymi.
Wczoraj poszedłem do autka, nie zaglądałem do niego tydzień czasu i moim oczom ukazał się taki widok.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Makabra. Okazało się że auto nie pali.
Zostały pocięte kable przy ECU.
Udało mi się to ogarnąć i wieczorkiem Czwórka ożyła.
Teraz pytanie jak struć to cholerstwo.
Ślady są wszędzie nawet w komorze silnika.
Zadomowiły się na całego.
Problem też w tym że boje się że wejdą do Ósemki

Gość

Post autor: Gość » 11 lis 2014, 11:30

Niestety wejdą. Kota masz? Jeśli nie to może pomyśl o nim i nawet jak masz taką sytuację weź ze schroniska już dużego.

Druga sprawa to czy masz gdzieś zoo?? Odchody drapieżnika np lwa ponoć czynią cuda.

Chemia i trutki no cóż róznie z nimi bywa. Ja kiedyś w garazu miałem podobny problem i rozlałem tam jakąś toxyczną substancję(niestety nie pamiętam co to było) wiem że bez maski kilka dni się nie dało wejśc ale pomogło.

Jesli w stodole ich sporo bo to spore pomieszczenie może tez pomóc komora gazowa,odpalić auto i niech się powytrówają,tyle że to chwilowo zadziałą.

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 11 lis 2014, 13:06

ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

ernesto

Post autor: ernesto » 11 lis 2014, 15:25

pioter, Dziekuję lecz kurcze nic konkretnego tam nie pisze. Puki co odkurzyłem całe wnętrze i wymyłem w Domestosie. Odpaliłem auto i domestos rozlałem po kolektorze wydechowym. Podczas parowania nie dało się wytrzymać tak śmierdział. Wiem że to nie koniec walki.

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 11 lis 2014, 15:28

kota do srodka i po problemie :D
bądź sobą, wariatów też lubią

Gość

Post autor: Gość » 11 lis 2014, 15:33

Jak kot nie chce łowić to:

1. Nie dawac żarcia tylko wode
2. Postawić ultimatum-Albo łowisz albo spier.... :D

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 11 lis 2014, 16:50

Osz kurde, no niezla masakiera... Tylko jak to sie dostalo do srodka, po mojemu to pewno mysz czy cos w tym stylu... Nic wiekszego by do srodka sie nie dostalo przy zamknietych drzwiach itd

Pix
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pix » 11 lis 2014, 17:04

Poustawiaj łapki na gryzonie we wnętrzu samochodu :)

Marjan94
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Marjan94 » 12 lis 2014, 23:39

Nie wiem, czy jak dasz trutkę to będzie dobrze - pozdychają ci w Audi i jak znajdziesz jak wlezą gdzieś.

Ten kot to najlepsze rozwiązanie. Ja mam kota u siebie w domu i powiem Ci, że od kilku lat ani jednej myszy nie widać :)

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 13 lis 2014, 00:57

W Infiniti miałem zainstalowany przez poprzedniego właściciela taka małą puszeczkę która imitowała jakieś dźwięki nie słyszalne dla człowieka a podobno upierdliwe dla gryzoni.
Podobno całe przedsięwzięcie było skierowane przeciwko kunom które upodobały sobie komorę silnika,co było widać po ubytkach w macie wygłuszającej pod maską.

Gość

Post autor: Gość » 13 lis 2014, 04:14

Ultradzwiękowe puszki dostepne w necie ale nie kazda skuteczna...

ernesto

Post autor: ernesto » 13 lis 2014, 06:43

Podejrzewam że wlazły albo filtrem kabinowym albo otworem w podłodze gdzie jest butla w kole zapasowym.
Przyglądałem się miejscu gdzie przewody wychodzą z pod butli jest dziura idealna którą się mogły przecisnąć. Rozłożyłem trutkę ale tak jak pisze Marjan94, nie będzie to dobre rozwiązania. Dziś po instaluje łapki w aucie.

Pix
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pix » 13 lis 2014, 07:31

Ja mam u siebie taka elektropuszke ale czy ona faktycznie cos daje tego najstarsi gorale nie wiedza :D

ernesto

Post autor: ernesto » 14 lis 2014, 06:38

Ja jako góral z pod Gór Świętokrzyskich :D rozstawiłem 3 łapki, czekam na rezultaty.

DODANO:

Wczoraj rozstawiłem 3 łapki w aucie. Jak na razie przez 12 godzin złapało się dwie sztuki.

Pix
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pix » 14 lis 2014, 08:13

ernesto pisze:Ja jako góral z pod Gór Świętokrzyskich :D rozstawiłem 3 łapki, czekam na rezultaty.

DODANO:

Wczoraj rozstawiłem 3 łapki w aucie. Jak na razie przez 12 godzin złapało się dwie sztuki.
Łapki to chyba najsensowniejsze rozwiazanie, nie powinno byc problemu takiego jak po trutce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl