szperałem po mobile i trafiłem na
http://szukaj.pl.mobile.eu/samochod-ogl ... geNumber=1
Zastanowiło mnie od razu co przy takim przebiegu zaleca producent ze skrzynią? Czyżby wymieniana dwu kronie po ok 30 tys pln za szt?
A w silniku ile razy zmieniane łańcuchy rozrządu? Też pewnie po ok 20 tys komplet?
Czy są firmy/osoby które tak książkowo serwisują A8? Spotkaliście się z tym?
8-)
Co zaleca AUDI?
-
- Super Klubowicz
Co zaleca AUDI?
Ostatnio zmieniony 30 sty 2013, 20:48 przez bunga bunga, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Trzeba brać pod uwagę, że wnętrze auta będzie nosiło mniejsze ślady zużycia jeśli będzie nim dużo jeżdżone po autostradach itp (chodzi o wsiadanie, wysiadanie, kręcenie kierownicą pstrykanie przyciskami) w porównaniu do auta z przebiegiem mniejszym o połowę, które poruszało się po samym mieście.
Gdyby ktoś mi chciał wcisnąć to auto z przebiegiem 120tkm to bym uwierzył. Ciekawe tylko co na to silnik i skrzynia i reszta elementów. Prawie 5 lat i 640tkm. Ciekawe jakie ma wpisy ze serwisowania.
Gdyby ktoś mi chciał wcisnąć to auto z przebiegiem 120tkm to bym uwierzył. Ciekawe tylko co na to silnik i skrzynia i reszta elementów. Prawie 5 lat i 640tkm. Ciekawe jakie ma wpisy ze serwisowania.
-
- Super Klubowicz
Auto firmowe dla wyższego szczebla z szoferem. Pewnie miał ze 100 km w jedna stronę do pracy.
Mój znajomy jak pracował w Orlenie to kierowca codziennie przyjeżdżał po niego z Płocka do W-wy w jedna stronę ok 140 m. Auto trasę obracało cztery razy dziennie.
A środek auta i lakier po auto detalingu przed sprzedażą. Prawda, że robi wrażenie?
Poza tym w obowiązkach szofera jest dbać o wygląd auta i pewnie w czasie eksploatacji regularnie czyszczone i konserwowane.
Ale wróćmy do pytania. Co ze skrzynią i silnikiem? Wymieniane, remontowane? Co zaleca producent, żeby dojść do takiego przebiegu?
I czy spotkaliście się z właścicielami, którzy książkowo dbają o auto do takiego przebiegu?
8-)
Mój znajomy jak pracował w Orlenie to kierowca codziennie przyjeżdżał po niego z Płocka do W-wy w jedna stronę ok 140 m. Auto trasę obracało cztery razy dziennie.
A środek auta i lakier po auto detalingu przed sprzedażą. Prawda, że robi wrażenie?
Poza tym w obowiązkach szofera jest dbać o wygląd auta i pewnie w czasie eksploatacji regularnie czyszczone i konserwowane.
Ale wróćmy do pytania. Co ze skrzynią i silnikiem? Wymieniane, remontowane? Co zaleca producent, żeby dojść do takiego przebiegu?
I czy spotkaliście się z właścicielami, którzy książkowo dbają o auto do takiego przebiegu?
8-)
- tutenhamon
- Super Klubowicz