![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 3.7PB/LPG ] Modyfikacja wydechu
-
- Forum Audi A8
Jeżei chodzi o koszta to dla mnie jest dość sporo ale jak już coś robię w audi to staram się robić to na jak najlepszych częściach bo zdążyłem się przekonać że oszczędności mszczą się bardzo szybko, a jeżeli chodzi o dźwięk to moim zdaniem jest naprawdę kultura i w środku przyjemnie cichutko mruczy nie męcząc przy tym uszu ale są gusta i guścikiApophis pisze:Mi sie podoba. Cena tragiczna nie jest jezeli dzwiek kulturalny i zadowalający

Lord of the Ring CCCO A8L
-
- Forum Audi A8
Od początku do końca 5 cm średnicy czyli 2 cale (chyba) i od razu napiszę że większa średnica za mocno odprężyłaby silnik...większe pakuje się do turbo a nie ssakówArthur pisze:Jakiej średnicy użyto rur ? Cena spora, ale co rejon polski to inne stawki
I tutaj masz akurat rację, przy silniku 4.2 V8 spodziewałbym się jednak czegoś więcej niż tylko ciszy. Pozdro.Apophis pisze:Spora i chora cena to jest za oryginał ktory zapewnia jedynie cisze.
-
- Forum Audi A8
A może masz jakiś filmik...chciałbym przylukać jak u ciebie gada, jakaś firmówka czy custom?? Komorowy czy przelot?? Nówkę dostałeś za 10%(jak tak to rozbiłeś bank) czy używkę?? Jakby ktoś potrzebował to stary cały komplet mam w idealnym stanie do samego końca chodził cichutko tylko kata lewego uszkodziłem podjeżdżając pod krawężnik i zaczął grzechotać ale prawy bdb.Apophis pisze:Jak mówisz
Miałem cisze ale zardzewiała teraz mam to co ty wprawdzie za 10% twojej ceny
Nie mam filmika ale mam opinie i każda jest dobra
Gada dokładnie jak opisałem czyli podkresla V8 na dole oraz na bucie ale przy spokojnej i jednostajnej jeździe jest cichy nawet jade 200.
Ja mam komorowy z nierdzewki made in germany i to jest robiony pod auto custom. Wziałem go z rozbitka wiosna a date produkcji ma z jesieni zeszłego roku
![Obrazek]()

Ja mam komorowy z nierdzewki made in germany i to jest robiony pod auto custom. Wziałem go z rozbitka wiosna a date produkcji ma z jesieni zeszłego roku

-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
- danishow
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Danishow, ładnie gada te twoje V8, ja mam fabryczny układ z końcową puchą od S8 będę coś kombinował po przyjeździe do PL chciałbym żeby było słychać taki bulgot V8
to mi się najbardziej widzi tylko nie wiem co zrobić czy bawić sie w custom czy może szukać jakiegos wydechu kompletnego tylko że ceny są kosmiczne a mam teraz troszkę wydatków ![:]](https://a8team.pl/images/smilies/kwadr.gif)

![:]](https://a8team.pl/images/smilies/kwadr.gif)
-
- Forum Audi A8
Tak jak mówisz kolego, przy zlecaniu roboty dałem wyraźne wytyczne aby wydobyli dźwięk v8 ale nie chcę mieć problemów z policją ani diagnostami a u mnie w mieście niestety same mendy społeczne ;P a filmik był nagrywany telefonem (na żywo o niebo lepiejsebucha8d2 pisze:4.5k trochę sporo za tyle już można sie rozglądać za wydechem Foxa i dźwięk foxa o niebo lepszy niż tego co ci zrobili chyba że tak właśnie chciałeś kolego jak dla mnie ciut za cicho ale każdy ma inny gust i trzeba to uszanować

Dźwięk super...bardzo mi się podoba ale po głębszym rozmyślaniu wygrała rozwaga, w końcu mam longa klasy premium i robie nim dość długie trasy a nie ma się co oszukiwać po 100 km boli od tego baniak a co tu mówić po 500km (po mieście = KOZAK, po trasie = HAŁAS), tak więc zależy to od przeznaczenia samochodu a gust myślę mamy podobny wszyscy jeżeli chodzi o V8danishow pisze:U mnie od katów 100% handmade, średnica rurek 55mm. Posłuchać możesz z linka w podpisie ...kosztował 600 euro, oczywiście używka ale całkiem świeża.

Ja mam chyba najlepiej-wydobyty dzwięk i niemal normalna cisza w trasiebrayan0072 pisze:Dźwięk super...bardzo mi się podoba ale po głębszym rozmyślaniu wygrała rozwaga, w końcu mam longa klasy premium i robie nim dość długie trasy a nie ma się co oszukiwać po 100 km boli od tego baniak a co tu mówić po 500km (po mieście = KOZAK, po trasie = HAŁAS), tak więc zależy to od przeznaczenia samochodu a gust myślę mamy podobny wszyscy jeżeli chodzi o V8