Coś tu chyba nie tak hm??
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 3.3TDI] i więcej mocy...
-
Gość
-
arti
- Forum Audi A8

-
Gość
-
Gość
-
arti
- Forum Audi A8

Mojego wyremontowałem i jest spoko , ale ciekawy pomysł , zrobił ktoś już takiego swapa?Apophis pisze:Wywal tego złoma i wstaw sobie 3.0 tdi z nowej audiczki np 2013rok chodza po 5-6tysi dłubniesz lekko i pozamiata dopieroJa mysle co by zonie taki projekt zrobić w jakiejs ósemce z traktorkiem co ma juz dość
Wtedy silnik najlepiej ze skrzynią , wiązką , sterownikami etc...czyli koszta duże.
Dla mnie to ten 4.2 tdi jest petarda.
-
Gość
W A8 nie wiem ale w A4 B5 taki swap powstaje i jest juz na ukończeniu. Baza A4 b5 z zajechanym 2.5 tdi manual i Q.arti pisze: zrobił ktoś już takiego swapa?
Końcowy efekt bedzie cos na 300PS/750Nm. Pozamiata zdrowo
No skrzynia seryjna w 3.3 nie bedzie dobra,trza inną zastosować nawet DSG lepiej zniesie.
-
arti
- Forum Audi A8

No a4 nie jest ciężkie. A to taki do sportu projekt czy do jeżdżenia ?
Chociaż bardzo lubię diezle , to do sportu widzę tylko doładowaną benzynę z nie małym litrażem.
Jak bym miał swapować swojego to jednak bym się zdecydował na 4.2 tdi, generalnie szlak jest do przetarcia i na pewno wiąże się z dużymi kosztami.
Widzę chętnych brak aby się pomierzyć
Mój 3.3 dupy nie urywa , postaram się skręcić jakiś filmik co by było można porównać.
Chociaż bardzo lubię diezle , to do sportu widzę tylko doładowaną benzynę z nie małym litrażem.
Jak bym miał swapować swojego to jednak bym się zdecydował na 4.2 tdi, generalnie szlak jest do przetarcia i na pewno wiąże się z dużymi kosztami.
Widzę chętnych brak aby się pomierzyć
Mój 3.3 dupy nie urywa , postaram się skręcić jakiś filmik co by było można porównać.
-
Gość
- puzzel1
- Super Klubowicz

genialne to schodzenie z obrotów i świst turbawyarti pisze:
A tutaj filmik jak pracuje silnik
3.3 pieknie brzmi, jednak na seryjnym wydechu nie ma tego ryku co 4.2
ps. czym to nagrywałeś?
-
rafalr93
- Forum Audi A8

Pamiętam sobie w 2005 r jak wujek kupił D2 3.3 z 2002r z przebiegiem niecałe 80k . Na tamte czasy to samochód bajka , w środku kremowe skóry coś pięknego od tamtego czasu zakochałem się w A8
Pamiętam jak dziś mówił że spalanie czy by jechał 100 czy 200 , miasto - autostrada to pali 10l . Do 350k km cykał jak nowy ale niestety zmienił mechanika zarżnął silnik jakimś olejem z beczki i turbiny przesrał .
-
arti
- Forum Audi A8

puzzel1 właśnie ciekawe jak by chodził na zrobionym całym wydechu. Kiedyś to ogarnę , kiedyś bo teraz inne autko dłubię po godzinach.
Filmik nagrywał kolega który się tym zajmuje, kamerką na takiej rączce z żyroskopem , tylko tyle mi wiadomo bo laik w temacie jestem.
Rafalr93 z tym spalaniem to się zgadza , max mi wychodzi gdzieś 13L. Muszę w końcu opisać swoje auto bo to ciekawa historia jest , no i fajne fotki są. Generalnie silnik nie znosi żadnych zaniedbań.
Filmik nagrywał kolega który się tym zajmuje, kamerką na takiej rączce z żyroskopem , tylko tyle mi wiadomo bo laik w temacie jestem.
Rafalr93 z tym spalaniem to się zgadza , max mi wychodzi gdzieś 13L. Muszę w końcu opisać swoje auto bo to ciekawa historia jest , no i fajne fotki są. Generalnie silnik nie znosi żadnych zaniedbań.