![]() |
![]() |
![]() |
[inne] Uturbienie 4,2 V8 z gwarancja - badanie rynku
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
W przyszłości też się piszę na takie wzmocnienie.Przemek21 pisze:Namiary na skrzynie mam koszt wzmocnienia to 7000zł

Spokojnie by wystarczyło w budzie D2 470KM to i tak więcej jak seryjna w12 <jezu> Ciekawe w ile rozwali pierwszą 100 a potem 100-200km/hPrzemek21 pisze:graty od rs6, przyrost mocy rzędu 470ps to około 11000zł (zależy za ile wyrwiesz graty od rs6)
-
- Forum Audi A8
Lukas mogę zadzwonić i się zapytać w sprawie remontu skrzyni czy jest w cenie . Co do projektu to mam łatwiej bo s8 oraz hamulce już mam
A co do manuala to nie na problemu tylko że do d2, koszt skrzyni z robociznom to 6000zł
tylko przy takiej mocy dochodzi jeszcze sprzęgło. (nie dowiadywałem się o koszt bo chce mieć
automat )
pepi manual wytrzyma beż problemu tylko trzeba wstawić mocne tuningowe sprzęgło

A co do manuala to nie na problemu tylko że do d2, koszt skrzyni z robociznom to 6000zł
tylko przy takiej mocy dochodzi jeszcze sprzęgło. (nie dowiadywałem się o koszt bo chce mieć
automat )
pepi manual wytrzyma beż problemu tylko trzeba wstawić mocne tuningowe sprzęgło
- LUKAS
- Super Klubowicz
Już dwa razy robiłem skrzynie, jak się zdecyduje na S8 D2 zamiast zwykłej D3 to chętnie z padnieta skrzynia. Szkoda ze wcześniej nie wiedziałem ze można wzmocnić skrzynie przy remoncie ale to już dawny temat.
Jak najbardziej jestem ciekaw jaki jest koszt kompletnego remontu ze wzmocnieniem skrzyni.
DODANO:
Przemek21 a jakie masz hamulce?
Jak najbardziej jestem ciekaw jaki jest koszt kompletnego remontu ze wzmocnieniem skrzyni.
DODANO:
Przemek21 a jakie masz hamulce?
Ostatnio zmieniony 08 sie 2014, 06:27 przez LUKAS, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
- LUKAS
- Super Klubowicz
Jestem po rozmowie z MidParts gdzie trochę naszych 8-semek zrobili i z tego co się dowiedziałem robią wzmocnienie ale nie dają gwarancji ze to wytrzyma przy takiej mocy, i przy mocniejszych startach i tak ja zmieli. A wzmocnienie to tylko sprzęgło no może jak rozbiora to jeszcze coś wymyśla ale generalnie to na sprzegle była rozmowa cena przy remoncie prawie taka sama czyli w 6k się powinno zmieścić bo tam mamy zawsze mały upust co do samego wzmocnienia jeżeli skrzynia dobra nie wiem jaki koszt, generalnie wyszło po rozmowie ze nie da się wzmocnić tych skrzyń ze bez stresu będzie jazda a ze inne warsztaty mówią ze tak wzmacniają wszystko to tylko bajka.
Tak wiec mam mieszane uczucia, myślałem ze wymieniają polowe gratów na jakieś mocniejsze.
Chyba ze naprawdę jak mocne sprzęgło to i skrzynia wytrzymuje więcej ale dla mnie to propozycja do zrobienia np. W S8 i jeździć niż RS8.
Może ktoś ma inne dane?
Będzie trudny wybór D3 w seri czy S8 RS D2
Tak wiec mam mieszane uczucia, myślałem ze wymieniają polowe gratów na jakieś mocniejsze.
Chyba ze naprawdę jak mocne sprzęgło to i skrzynia wytrzymuje więcej ale dla mnie to propozycja do zrobienia np. W S8 i jeździć niż RS8.
Może ktoś ma inne dane?
Będzie trudny wybór D3 w seri czy S8 RS D2

-
- Forum Audi A8
http://sidmotorsport.pl/pl/n/382-sprzeg ... 000nm.html
idzie jeździć z takim sprzęgłem na co dzień?
idzie jeździć z takim sprzęgłem na co dzień?
-
- Super Klubowicz