To dotyczy bardziej zimówek ktore zmieniaja z wiekiem sój skład. Letnie sa cały czas takie same. Runflaty mam i może w małym profilu wieja złem ale na 17" luzikmartin_rs4 pisze:Nowa i miekka inaczej bedzie oddzialywac na komfort niz taka 5-6cio letnia juz twarda.w szczegolnosci XL lub RunFlaty.
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Jaka felga wizualnie pasuje do D2?
-
- Forum Audi A8
No i zakupiłem Multispoke 20". 9" szerokości et 46 z oponami 275/35. Wnioski są następujące, z przodu bez dystansu taka opona ociera o zwrotnice, po założeniu dystansu 13mm nie ociera i jest idealnie równo z błotnikiem. Z tyłu bez dystansu nic nie ociera, ale do pełni szczęścia wskazane było by wysunąć trochę koło na zewnątrz, ale nie wiem czy po założeniu 13mm nie będzie haczyć o rant, a nie chciało mi sie dzisiaj już z tym bawić.
Od razu napisze, dystans 13mm dlatego że jest to najmniejszy dystans z centrowaniem. Co prawda znalazłem dystanse 10mm z centrowaniem ale z piasty nie może wystawać centrowanie więcej jak 10mm ( a wystaje 13), czyli odpada.
Od razu napisze, dystans 13mm dlatego że jest to najmniejszy dystans z centrowaniem. Co prawda znalazłem dystanse 10mm z centrowaniem ale z piasty nie może wystawać centrowanie więcej jak 10mm ( a wystaje 13), czyli odpada.
- danishow
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- CINEK
- Super Klubowicz
Ja u siebie mam 10mm z przodu z kolnierzem centrujacym i od ponad roku nic sie nie dzieje, lezy idealnie na piascie, az czasami ciezko sciagnacKondraczek pisze:Co prawda znalazłem dystanse 10mm z centrowaniem ale z piasty nie może wystawać centrowanie więcej jak 10mm ( a wystaje 13), czyli odpada.

to nie jest zwykły napęd...to
- Preston81
- Super Klubowicz
a moze te pierscienie centrujace sa powodem waszego drgania na budzie wlg mnie calkiem mozliwe mialem tak na 2 kompletach felg w nissanie wszystko fajnie ale powyzej jakiejs predkosci byla sraczka .... jak fele to tylko oryginal ew takie ktore sa bez jakis dodatkow typu pierscienie centrujace no ale w sumie moglem miec poprostu pecha na ktorego w koncu macie juz kilka dowodow 

bądź sobą, wariatów też lubią
-
- Forum Audi A8
Ale, że 10mm z centrowaniem pasuje? Co prawda nie mierzyłem ile wystaje centrowanie, opieram się na info z forum, że wystaje 13mm.danishow pisze:Mylisz się, 10 mm pasuje
Np. ten sprzedający zaznacza że maks wysokość kołnierza 10mm. http://allegro.pl/dystanse-sruby-5x112- ... 81774.html
Gdzieś wyczytałem, że niby te podchodzą, ale nie ma żadnego info, trzeba by napisać do sprzedawcy. http://allegro.pl/dystanse-alu-vag-5x10 ... 47187.html
10mm wejdzie?krzychu22.p1i pisze:z tyłu przy oponie 275/35 i 15mm zaciorałem ranty z farby.
- danishow
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Podaje rozmiar opon a ET mam takie same (ET46, 9Jx20EH2) bo to 20" Multispoke inaczej bym sie nie wypowiadaldanishow pisze:Podajecie rozmiar opon a przy dobieraniu/pytaniu o dobór dystansów najważniejsze jest osadzenie (ET) i szerokość felgi