![:]](https://a8team.pl/images/smilies/kwadr.gif)
![]() |
![]() |
![]() |
soczewki Koito Bi-Led
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Jeśli masz Skrętne to rozklejasz, jeśli nie to wychodzi tyłem (było opisane jak to zrobić). Będę to robił u siebie za 2tyg. Ale widziałem bmw e39 kumpla który to zrobił i jest rewelacyja. Zresztą dużo jest o tych soczewkach na forach i yt.mkbewe pisze:zakładałeś ? pewnie i tak trzeba rozklejać lampę, masz jakieś zdjęcia opis ?Pczester pisze:Koledzy, dobrą alternatywą dla bi Led jest soczewka Evox r 2.0. Są rewelacyjne i plug & play
-
- Super Klubowicz
- FOSS
- Super Klubowicz
Z tego co kojarzę to Pczester coś innego wrzucił.Marcin2013 pisze:I jak tam zrobione czy zawsze coś innego wyskakuje ??
Nawet mieliśmy testy wieczorem porobić co i jak świeci ale na razie się nie udało.
Może pod koniec przyszłego tygodnia się uda bo tak jakoś się umówiliśmy na spotkanie

FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Super Klubowicz
Marcin2013,
Wsadziłem Evox r 2.0 MORIMOTO - jak świeci, powiem tak:
Po zakupie auta światła były kiepskie (powiedzmy w skali 1 na 10), po zmianie odbysników + nowe żarniki była poprawa (tak gdzież 4 na 10), następnie przyszła nowa soczewka i powiem że SZOK (jak dla mnie 10 na 10). A to dlatego że do tej pory nie jechałem autem z mocniejszymi światłami (nie jeździłem autem z lampami LED). Często jadąc za kimś w nocy, widzę że moje światła sięgając przed auto jadące przede mną, oświetla mocniej teren. Jedyny minus jest taki że odcięcie światła jest tak drastyczne, że jadąc w pełnym zmroku na światłach mijania, znaki są oświetlone do połowy słupka a powyżej odcięcia NIC nie widać, dopiero jak jesteśmy 10m od znaku to coś widzimy.
FOSS,
Zgadza się, prawie udało się porównać, ale niestety
W dzień nie mieliśmy jak tego zrobić a wieczorem już byłem uziemiony i nie dałem rady przyjechać drugi raz. Ale jest kolejny plan więc może się uda tym razem.
Światła na żywo widziałem kolega Artur uzlik, w garażu podziemnym i coś tam może się wypowiedzieć, chociaż to i tak nie ten sam efekt co w nocy.
Wsadziłem Evox r 2.0 MORIMOTO - jak świeci, powiem tak:
Po zakupie auta światła były kiepskie (powiedzmy w skali 1 na 10), po zmianie odbysników + nowe żarniki była poprawa (tak gdzież 4 na 10), następnie przyszła nowa soczewka i powiem że SZOK (jak dla mnie 10 na 10). A to dlatego że do tej pory nie jechałem autem z mocniejszymi światłami (nie jeździłem autem z lampami LED). Często jadąc za kimś w nocy, widzę że moje światła sięgając przed auto jadące przede mną, oświetla mocniej teren. Jedyny minus jest taki że odcięcie światła jest tak drastyczne, że jadąc w pełnym zmroku na światłach mijania, znaki są oświetlone do połowy słupka a powyżej odcięcia NIC nie widać, dopiero jak jesteśmy 10m od znaku to coś widzimy.
FOSS,
Zgadza się, prawie udało się porównać, ale niestety

W dzień nie mieliśmy jak tego zrobić a wieczorem już byłem uziemiony i nie dałem rady przyjechać drugi raz. Ale jest kolejny plan więc może się uda tym razem.
Światła na żywo widziałem kolega Artur uzlik, w garażu podziemnym i coś tam może się wypowiedzieć, chociaż to i tak nie ten sam efekt co w nocy.
-
- Super Klubowicz
To powiem tak, ja u siebie tez regenerowałem lampy jakieś 3 lata temu,a dokładniej wymieniłem odbłyśniki na takie po regeneracji moje stare były już trochę nadpalone i różnica była kolosalna, ale oczywiście jak się da efekt jeszcze poprawić to dlaczego nie, i tak sobie kalkuluje że te Evox r 2.0 można kupić za około 400,- a BI LED to koszt około 1000,- to może spróbuje zawsze to połowa ceny
tylko nie wiem czy to to samo znalazłem HELLA EVOX-R BI-XENON ?

-
- Forum Audi A8
HELLA EVOX-R BI-XENON tylko palniki d2s
HELLA EVOX-R 2.0 BI-XENON D1S , D3S, D2S.
Ja zmontowałem lampy teraz na tych pierwszych , plus nowe przetwornice koito z mazdy i nowe palniki osram cool blue 6000k
Za 2 tyg wyjadę gdzieś autem to wstawię foto jak oświetlają ale już przy testach w garażu była drastyczna różnica na samych mijania w stosunku do oryginałów.
HELLA EVOX-R 2.0 BI-XENON D1S , D3S, D2S.
Ja zmontowałem lampy teraz na tych pierwszych , plus nowe przetwornice koito z mazdy i nowe palniki osram cool blue 6000k
Za 2 tyg wyjadę gdzieś autem to wstawię foto jak oświetlają ale już przy testach w garażu była drastyczna różnica na samych mijania w stosunku do oryginałów.
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Które BI LED kosztują 1000 ?Marcin2013 pisze:To powiem tak, ja u siebie tez regenerowałem lampy jakieś 3 lata temu,a dokładniej wymieniłem odbłyśniki na takie po regeneracji moje stare były już trochę nadpalone i różnica była kolosalna, ale oczywiście jak się da efekt jeszcze poprawić to dlaczego nie, i tak sobie kalkuluje że te Evox r 2.0 można kupić za około 400,- a BI LED to koszt około 1000,- to może spróbuje zawsze to połowa cenytylko nie wiem czy to to samo znalazłem HELLA EVOX-R BI-XENON ?
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
-
- Super Klubowicz
Np te https://hidretrofit.pl/sklep/soczewki-koito-biled/pioter pisze:Które BI LED kosztują 1000 ?
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Ciekawe czym się różnią te po 500zł z aledrogo ?Marcin2013 pisze:Np te https://hidretrofit.pl/sklep/soczewki-koito-biled/pioter pisze:Które BI LED kosztują 1000 ?
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
- drago_o
- Super Klubowicz
Zapewne niczym ale jakiś Janusz już na tym zarabia 

Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
- FOSS
- Super Klubowicz
To samo mam na bi-LED'achPczester pisze:Często jadąc za kimś w nocy, widzę że moje światła sięgając przed auto jadące przede mną, oświetla mocniej teren.

Brakuje mi tylko światła w dużym deszczu ale na xenonie też lepiej nie było.
A tu mam zgoła inne spostrzeżenia.Pczester pisze:Jedyny minus jest taki że odcięcie światła jest tak drastyczne, że jadąc w pełnym zmroku na światłach mijania, znaki są oświetlone do połowy słupka a powyżej odcięcia NIC nie widać, dopiero jak jesteśmy 10m od znaku to coś widzimy.
Bi-LEDy dają również wyraźne odcięcie, zdecydowanie wyraźniejsze niż miałem na bi-xenonie ale znaki to widać z daleka. Tu wręcz trzeba się przyzwyczaić bo te nowsze znaki, odblaskowe to jakby świeciły.
Na razie zgodnie z planem.Pczester pisze:Ale jest kolejny plan więc może się uda tym razem.
Jutro Gdańsk/Gdynia, pojutrze wieczorny spot

FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Super Klubowicz
Nie wiadomo pewnie jest tak jak pisze Karol, natomiast Evox na chinskiej stronie znalazłem za 60 $pioter pisze:Ciekawe czym się różnią te po 500zł z aledrogo ?Marcin2013 pisze:Np te https://hidretrofit.pl/sklep/soczewki-koito-biled/pioter pisze:Które BI LED kosztują 1000 ?
Masz jakiś link do tych MORIMOTO ?Pczester pisze:Nie wiem jak świecą i jak działają te evox r z Chin za 400zł, ja mam MORIMOTO i te z pewnością dają radę.