części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[inne] Pomoc w doborze tarcz oraz klocków.

Awatar użytkownika
TOLKAR
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TOLKAR » 21 lut 2014, 23:56

Witam,
To i ja poproszę ofertę na komplet tarcz i klocki przód i tył.

WAUML44E54N022555

pozdro
A8 D3 04 4.2 LPG

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 22 lut 2014, 08:33

TOLKAR pisze:Witam,
To i ja poproszę ofertę na komplet tarcz i klocki przód i tył.

WAUML44E54N022555

pozdro
Oferta na PW ;)

Pozdrawiam

beyer28
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: beyer28 » 25 lut 2014, 21:24

Hej. Lewian poproszę o wycenę kompletu tarcz do d3 (360mm) i klocków do nich. Będę robił swapa hamulców do swojej d2.pozdro

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 26 lut 2014, 12:09

beyer28 pisze:Hej. Lewian poproszę o wycenę kompletu tarcz do d3 (360mm) i klocków do nich. Będę robił swapa hamulców do swojej d2.pozdro
Poszło na PW ;)

Pozdrawiam

Zaker
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Zaker » 27 lut 2014, 19:34

Witam, ja również poprosze oferte na klocki przód (jakies z wyższej półki, ale bez przesady :D )

WAUZZZ4DZ1N014331

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 27 lut 2014, 20:01

Zaker pisze:Witam, ja również poprosze oferte na klocki przód (jakies z wyższej półki, ale bez przesady :D )

WAUZZZ4DZ1N014331
Info na PW ;)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
karol208
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: karol208 » 28 lut 2014, 19:05

Lewian,
Mam pytanie odnośnie tarcz Sport Coat Z zatykają mi się otworki w tarczy tylko lewej akurat tej co taj jakby otworki były pod prąd?

Wg mnie obie tarcze wyglądają jak by były na prawą stronę ale każdy zestaw tak ma ukierunkowane nawierty tarczy.
Inni producenci mają lewe i prawe tarcze i ukierunkowanie otworków inne.
Dodam że tarcze (tarcza- nie wiem czy jedna czy dwie) zaczęły bić przy hamowaniu tak że boje się że wyrwie wahacze. Wydaje mi się że bije tylko właśnie ta co się zapychają otwory nawierceń.
Chyba trzeba wydłubać stare boscha i założyć. Szkoda zestawu za prawie 700zł tarcze z września 2013

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 01 mar 2014, 08:16

karol208 pisze:Lewian,
Mam pytanie odnośnie tarcz Sport Coat Z zatykają mi się otworki w tarczy tylko lewej akurat tej co taj jakby otworki były pod prąd?

Wg mnie obie tarcze wyglądają jak by były na prawą stronę ale każdy zestaw tak ma ukierunkowane nawierty tarczy.
Inni producenci mają lewe i prawe tarcze i ukierunkowanie otworków inne.
Dodam że tarcze (tarcza- nie wiem czy jedna czy dwie) zaczęły bić przy hamowaniu tak że boje się że wyrwie wahacze. Wydaje mi się że bije tylko właśnie ta co się zapychają otwory nawierceń.
Chyba trzeba wydłubać stare boscha i założyć. Szkoda zestawu za prawie 700zł tarcze z września 2013

Witam.
Zapychanie się otworów nie ma nic wspólnego z biciem. Napisz proszę jakie klocki są założone i czy tarcze montowałeś sam czy mechanik to robił ?

Pozdrawiam
Adam

Awatar użytkownika
karol208
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: karol208 » 01 mar 2014, 19:08

Lewian pisze: Witam.
Zapychanie się otworów nie ma nic wspólnego z biciem. Napisz proszę jakie klocki są założone i czy tarcze montowałeś sam czy mechanik to robił ?
Pozdrawiam
Adam
Klocki RH roadhouse czy coś takiego za 250zł takie mieli w sklepie u mnie w mieście.
Wszystko było ok do teraz może zaszkodziła im zima.
Tarcze sam montowałem zawsze.
myślałem że piasta może krzywa ale jest prosta.

Założyłem stare tarcze i jest wszystko ok na tych samych klockach.
Tamte jedna była krzywa sprawdzone na tokarce i to sporo bo 1.5mm dałem je kolesiowi do przetoczenia i zebrał dla równości ale niestety są już za cienkie ale bicia nie mają. Wyrzuciłem je na złom.

Dziwne może trafiła mi się wadliwa sztuka. żeby parogon nie był utleniony to bym próbował je reklamować przed przetoczeniem.

Awatar użytkownika
karol208
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: karol208 » 02 mar 2014, 12:40

Zamieszczam filmik na pierwszym widać troszkę jak tańczy zacisk.

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 02 mar 2014, 15:17

karol208 pisze:
Pozdrawiam
Adam
Klocki RH roadhouse czy coś takiego za 250zł takie mieli w sklepie u mnie w mieście.

Tamte jedna była krzywa sprawdzone na tokarce i to sporo bo 1.5mm dałem je kolesiowi do przetoczenia i zebrał dla równości ale niestety są już za cienkie ale bicia nie mają. Wyrzuciłem je na złom.

Dziwne może trafiła mi się wadliwa sztuka. żeby parogon nie był utleniony to bym próbował je reklamować przed przetoczeniem.
No to wina klocka, do tarcz wierconych nie można zakładać byle jakich klocków,minimum Ferodo lub coś z jeszcze wyższej półki.

Awatar użytkownika
karol208
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: karol208 » 02 mar 2014, 16:29

Lewian pisze: No to wina klocka, do tarcz wierconych nie można zakładać byle jakich klocków,minimum Ferodo lub coś z jeszcze wyższej półki.
Możliwe że to wina klocków, ale dlaczego tylko w jednej tarczy był problem?
Dzięki za odp. pozdrawiam

Peter audi a8
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Peter audi a8 » 05 mar 2014, 14:05

Witam robicie wysyłkę do UK ?

brakeparts

Post autor: brakeparts » 06 mar 2014, 19:31

Robimy wysyłki do UK - info i dokładna cena na PW (napisać co dokładnie potrzeba bo musimy dokładną wagę wyliczyć)

brakeparts

Post autor: brakeparts » 06 mar 2014, 19:35

Lewian pisze:
karol208 pisze:
Pozdrawiam
Adam

No to wina klocka, do tarcz wierconych nie można zakładać byle jakich klocków,minimum Ferodo lub coś z jeszcze wyższej półki.
Nawet nie tyle do wierconych tarcz co w ogóle do A8 przy szybszej jeździe standardowe klocki (Ate, Ferodo Premier, Bosch nie wpominając o niższej półce typu RH) wysiadają i potem pojawia się bicie. Przy Zimmermann Sport rewelacyjnie sprawują się Hawk Performance HPS - mają dużo wyższą maksymalną temp pracy, nie trzeba ich rozgrzewać i bardzo mało pylą przez co otworki w tarczach się nie zatykają

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl