[D2 01 3.3TDI ] Zapalająca się kontrolka klocków hamulcowy
[D2 01 3.3TDI ] Zapalająca się kontrolka klocków hamulcowy
Witam, jakiś miesiąc temu mechanik wymieniał mi klocki z przodu, oczywiście na nówki, po tym czasie zapala się co jakiś czas kontrolka klocków hamulcowych na FIS'ie, jakoś nie miałem czasu się tym zająć ponieważ auto stało w garażu, wczoraj je wyciągnąłem i chciałbym to ogarnąć. Klocki nówki grube, z klockami wszystko ok, co tam trzeba zrobić? Chciałem jutro ściągnąć koła z przodu i zobaczyć co tam się dzieje, dziwne jest to, że np. odpalam auto (klocki nie świecą), przejadę trochę i nagle klocki świecą, pojeżdżę i znowu zgasną, a niekiedy w ogóle się nie zapalą. Co to może być? W VCDS brak błędów, ale może dlatego, że nigdy nie umie zgrać się z podłączeniem kompa gdy kontrolka świeci.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Ktoś podpowie, która to wtyczka z tyłu zegarów będzie ?? U mnie nie ma minusa w jednym kablu podejrzewamy, że przy liczniku jest problem, albo w miejscu gdzie te wszytkie kable się spinają. ??
[ Dodano: 2016-08-09, 13:53 ]
a gdzie jest ta puszka gdzie się te wszytkie kable schodzą od kół ??
Zdjęliśmy licznik i brązowo-czarny kabelek w czerwonej wtyczce wygląda w porządku i nie ma połączenia z masą .
[ Dodano: 2016-08-09, 13:53 ]
a gdzie jest ta puszka gdzie się te wszytkie kable schodzą od kół ??
Zdjęliśmy licznik i brązowo-czarny kabelek w czerwonej wtyczce wygląda w porządku i nie ma połączenia z masą .