[D2 ALL ] Swap hamulców na Brembo S8
[D2 ALL ] Swap hamulców na Brembo S8
Pozbierałem już graty i powoli ogarniam temat.Jako że zaczynam od zacisków, mam pytanko do klubowiczy:gdzie kupić zestaw naprawczy do zacisków brembo..było kiedys coś na allegro ale się zmyło :roll:
Ostatnio zmieniony 19 mar 2014, 09:34 przez arti, łącznie zmieniany 1 raz.
Są dwa wyjścia:
Sprawdzone - ori zestaw z ASO, 4D0698471A, osłony przeciwpyłkowe, tłoczki, uszczelki tłoczków - 280zł/zacisk.
Niesprawdzone - zestaw Autofren Seinsa D4791 z BMW E38, taka sama średnica tłoczków 40/44mm, jednak nie sprawdzałem organoleptycznie czy pasują do zacisków S8 - osłony przeciwpyłkowe i uszczelki tłoczków - 70zł/zacisk.
Sprawdzone - ori zestaw z ASO, 4D0698471A, osłony przeciwpyłkowe, tłoczki, uszczelki tłoczków - 280zł/zacisk.
Niesprawdzone - zestaw Autofren Seinsa D4791 z BMW E38, taka sama średnica tłoczków 40/44mm, jednak nie sprawdzałem organoleptycznie czy pasują do zacisków S8 - osłony przeciwpyłkowe i uszczelki tłoczków - 70zł/zacisk.
tomek87g pisze:ASO
robisz na ori zwrotnicach od s8 ,czy na adapterach
Na ori zwrotnicach , ja mam staliwne z uszami a eskowe lżejsze bo alu.
Oryginalnie na przodzie mam te 8 klocków , zaciski zregenerowałem a pomimo tego nie jestem zadowolony z tych hamulców , z tąd ten swap.
Potem jeszcze na tył coś większego się wymyśli i na moje potrzeby to chyba starczy.
[ Dodano: 2012-04-29, 21:43 ]
Dzieki za podpowiedz , chyba rozkminię oba przypadki :-Dgtfan pisze:Są dwa wyjścia:
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Tak, zadowolony jestem. W porównaniu do seryjnych zacisków z tarczą 314mm różnicę czuć, nie trzeba tak mocno na hamulec deptać, żeby auto stawało. Fakt, nie jest to wyczynowy zestaw, ale do mojej jazdy wystarcza.
W A8 niestety masa robi swoje, wyrzuciłbyś ze 300kg balastu z auta, to i z oryginalnego brembo byś był zadowolony ;-)
W A8 niestety masa robi swoje, wyrzuciłbyś ze 300kg balastu z auta, to i z oryginalnego brembo byś był zadowolony ;-)
Four rings to rule them all