[S8 D2 '98] Klocki hamulcowe
[S8 D2 '98] Klocki hamulcowe
Witam,
potrzebuję podpowiedzi kto sie orientuje jakie klocki hamulcowe powinnienem kupić na przód, chodzi o to, że byłem w kilku sklepach z częściami i w moim roczniku jest kilka typów klocków,czy jest możliwość sprawdzenia jakie są potrzebne klocki np. po vinie, a może jest inny sposób żeby się dowiedzieć, n ie musiałbym wtedy sciągać koła
pozdrawiam
potrzebuję podpowiedzi kto sie orientuje jakie klocki hamulcowe powinnienem kupić na przód, chodzi o to, że byłem w kilku sklepach z częściami i w moim roczniku jest kilka typów klocków,czy jest możliwość sprawdzenia jakie są potrzebne klocki np. po vinie, a może jest inny sposób żeby się dowiedzieć, n ie musiałbym wtedy sciągać koła
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 sty 2011, 01:13 przez Grain, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego te rodzaje klocków to nie że są jakieś inne jedne od drugich , tylko są innej firmy , tak mi się wydaje , ponieważ wątpię żeby były inne klocki na przód np : 3 rodzaje do A8 D2 4.2 od 1994-1998 roku
Nie wiem kiedy dokładnie był FL ale powinny pasować , teraz tylko kwestia czy tańsze czy droższe .
Nie wiem kiedy dokładnie był FL ale powinny pasować , teraz tylko kwestia czy tańsze czy droższe .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Dla S8 '98 system hamulcowy LUCAS (BREMBO było później) 4 klocki na str do nr. podw.: 4D-X-004999: Szer. 1: 63,5 mm, Szer. 2: 76,7 mm, Wysokosć 1: 77,5 mm, Wysokosć 2: 85,6 mm, Grubosć: 18,5 mm
od nr. podw.: 4D-X-005001: Szer. 1: 63,4 mm, Szer. 2: 78,3 mm, Wysokosć 1: 75,3 mm, Wysokosć 2: 74,6 mm, Grubosć 1: 18,5 mm, Grubosć 2: 18,3 mm
od nr. podw.: 4D-X-005001: Szer. 1: 63,4 mm, Szer. 2: 78,3 mm, Wysokosć 1: 75,3 mm, Wysokosć 2: 74,6 mm, Grubosć 1: 18,5 mm, Grubosć 2: 18,3 mm
Black Cars Matters
Ponieważ w S8 przed i po FL nawet dla tych samych roczników stosowano kilka różnych systemów hamulcowych (różne zaciski i klocki) więc najlepiej udać się do ASO i tam poprosić o dokładne wytypowanie po numerze VIN (z naciskiem na słowo "dokładne")...Grain pisze:No i właśnie o to mi chodziło tak jak pisał dice są 2 systemy hamulcowe ,Jeszcze raz dzięki ;-)
poprosić o numer części oryginalnych (wiem że nie chcą dawać więc musisz użyć swojego uroku osobistego) i po kłopocie.
Jeżeli nikt tam wcześniej nie dłubał i nic nie zmieniał to typowanie po VIN daje 100% pewności co do zastosowanego układu hamulcowego oraz części zamiennych.
Dla mojego S8 także miałem do wyboru 3 różne wersje (zacisk, klocki) i w hurtowni rozłożyli ręce - wziąłem z ASO numery oryginału + przy okazji to sobie opisałem (rozmiar tarczy, jaki zacisk z jakim mocowaniem do zwrotnicy oraz ilość klocków i ich wymiary) i potem już bez problemu kupiłem klocki w hurtowni poza ASO.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
napisz mi na PW Twój cały numer nadwozia, sprawdzę PRki i podam Ci numerki jakie idą do Ciebie.
Jeśli będziesz zainteresowany zrobię Ci także najlepszą w sieci ofertę na hamulce z ATE.
Pozdrawiam i szerokości.
marcin
Panowie w hurtowniach muszą korzystać z Etosa żeby poprawnie sprawdzić numery PR z numeru nadwozia i na ich podstawie dobrać klocki i tarcze, to dotyczy większości pojazdów gr vag po 99 roku.
Pozdrowionka
marcin
Jeśli będziesz zainteresowany zrobię Ci także najlepszą w sieci ofertę na hamulce z ATE.
Pozdrawiam i szerokości.
marcin
Panowie w hurtowniach muszą korzystać z Etosa żeby poprawnie sprawdzić numery PR z numeru nadwozia i na ich podstawie dobrać klocki i tarcze, to dotyczy większości pojazdów gr vag po 99 roku.
Pozdrowionka
marcin
Może mam głupie pytanie, ale jeśli ktoś z was wymieniał klocki na nowe i ze starych zostały mu gdzieś te druciki-sprężynki od tych większych klocków to chętnie odkupię lub przyjmę w prezencie :mrgreen:
U mnie po zimie zarówno z lewej jak z prawej amba fatima i nima, a klocki na nierównościach mi latają i dzwonią jak dzwonki w kościele, a w sklepach nie można dokupić - przynajmniej tak mi powiedzieli.
U mnie po zimie zarówno z lewej jak z prawej amba fatima i nima, a klocki na nierównościach mi latają i dzwonią jak dzwonki w kościele, a w sklepach nie można dokupić - przynajmniej tak mi powiedzieli.