części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 ALL] Tarcze & klocki (przód)

Wszystko dotyczące układu hamulcowego.
Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 10 paź 2016, 23:07

dice111, a nic nie mów. Te tarcze to tragedia, nadają się do Golfa "jedynki" postawionego w ASO za szybą <okok>

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 11 paź 2016, 07:47

ten gość od tych tarcz to pali coś mocnego :]
co ma sporego kopa
Raz pisze że bez te 21 lat nie było reklamacji potem pisze że 99% uznają
Jeszcze po drodze zwala winę na montaż lub coś nie tak z zaciskami na koniec odwraca kota ogonem ,a jak już coś wykryją w zaciskach to chce 500 plus :]
Polska wolny kraj każdy kupuje gdzie chce i taki towar jak chce .
Reklama swojego sklepu jest najważniejsza podobno ...

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 11 paź 2016, 07:56

danishow pisze:Te tarcze to tragedia, nadają się do Golfa "jedynki" postawionego w ASO za

ee no ale tylko zwykłe gładki, bo Zimmerki Sport Coat dają radę...

przynajmniej w mojej byłem A4 2,8Q dawały i nigdy nie było problemu. W A8 jeszcze nie miałem okazji testować <bezradny>
to nie jest zwykły napęd...to

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 11 paź 2016, 08:10

tylko towar przed paru lat może nie być takim towarem co obecnie
Panowie teraz dobór zabawek równa się trafieniu w totka

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 11 paź 2016, 08:27

to jest fakt. Każdy szuka obecnie gdzieś oszczędności, a to nie zawsze idzie w parze z jakością.

Zostanie nam szukanie dobrych oryginalnych używek :D
to nie jest zwykły napęd...to

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 11 paź 2016, 16:06

dice111 pisze:Mnie zawsze bawilo i w sumie do teraz bawi jak niektorzy podniecaja sie ryzowymi cimermanami. No ale co kto lubi <muzyka>
Co Zimmermann ma wspólnego z ryżem ? :D I jakiej firmy tarcze Ty preferujesz ? :)
danishow pisze:dice111, a nic nie mów. Te tarcze to tragedia, nadają się do Golfa "jedynki" postawionego w ASO za szybą <okok>
Powiedz to osobom, które eksploatują te tarcze na Torze Poznań w R8 czy M5. No ale ich pewnie po prostu nie stać na dobre tarcze <bezradny>
pepi pisze: Raz pisze że bez te 21 lat nie było reklamacji potem pisze że 99% uznają
Umiejętność czytania ze zrozumieniem się kłania kolego <brawo>

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 11 paź 2016, 18:07

Lewian pisze:
dice111 pisze:Mnie zawsze bawilo i w sumie do teraz bawi jak niektorzy podniecaja sie ryzowymi cimermanami. No ale co kto lubi <muzyka>
Co Zimmermann ma wspólnego z ryżem ? :D I jakiej firmy tarcze Ty preferujesz ? :)
Andrzej proszę nie rozśmieszaj mnie... Za długo w automotive siedzę z dostępem bezpośrednio z fabryk, a nie przez pośredników jak Wy.
A polecam jak już pytasz - TEXTAR.
Black Cars Matters

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 11 paź 2016, 18:15

1. Ile w takim razie siedzisz w branży ? Bo tak nie bawiąc się w szczegóły to ja od 1980 roku
2. Skąd informacje, że korzystamy z pośredników ? Poza tym jak wyobrażasz sobie bycie dystrybutorem korzystając z pośredników ? <bezradny>
3. Textarem dałeś jedynie potwierdzenie swojej nieznajomości branży <onienie>

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator

Post autor: dice111 » 11 paź 2016, 18:26

Jeśli zaopatrujesz się bezpośrednio z fabryki to napisz tu wszystkim proszę skąd bierzecie Zimmermanny.
Black Cars Matters

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 11 paź 2016, 18:28

Taki znawca branży a nawet nie wie gdzie mieści się fabryka Zimmermanna ? <blee>

A więc:
Am Leitzelbach 8
74889 Sinsheim

Jeżeli w czymś jeszcze mogę Ci pomóc to pytaj śmiało :)

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator

Post autor: dice111 » 11 paź 2016, 18:35

I po co te osobiste wycieczki ? Tak, tak Sinsheim, a wcześniej zapewne Eppingen... <boisie>
Nie wiem co masz do TEXTARa, którym sam handlujesz. Koniec dyskusji w tym temacie z mojej strony, a Ty wciskaj dalej ludziom kit.
Black Cars Matters

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 11 paź 2016, 18:41

Ehh, kolejny, który bez jakiegokolwiek argumentu czy poparcia rzuca słowa na wiatr <brawo>

Czy ja mam coś do Textara ? Ależ oczywiście, że nie w końcu to dobra marka ale jak już tak wspomniałeś o ryżu to Textar ma do niego kilka tysiecy kilometrów bliżej aniżeli Zimmermann bo to Textar jest produkowany w Japonii a Zimmermann w Niemczech ;)

Textar zawsze cieszył się dobrą opinią i nawet po przeniesieniu produkcji do Japonii niewiele w tej kwestii się zmieniło no może poza tym, że kierowcy bardziej wymagający przestali z niego korzystać na rzecz firmy, której nazwy już więcej nie będę wspominał żeby Ci nie podpaść <chura>

Poza tym czym są tu nasze słowa w porównaniu do opinii tysięcy osób eksploatujących w ekstremalny sposób auta o dużej mocy ?

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 11 paź 2016, 19:43

Lewian pisze:Powiedz to osobom, które eksploatują te tarcze na Torze Poznań w R8 czy M5
Nie gadaj, że ludzie mający paliwo w żyłach jeżdżą na Zimmermankach <faktycznie> ...no chyba że je co kilka rund wymieniają :D.
Sam jeździłem ponad 3 lata na Nürburgringu i przetestowałem chyba wszystko dostępne wtedy na rynku, dobrego słowa o tarczach Zimmerman nie powiem ...za dużo mnie to kosztowało.

Zastanawia mnie jeszcze Twój stosunek do tych tarcz poza przerzucaniem ich po regałach? Jakbyś był tak miły i zdradził tę tajemnice ;)

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 11 paź 2016, 21:03

No widzisz a jednak jeżdżą ;) Tyle tylko, że wybierając się na tor nie zakłada się do tych tarcz cywilnych klocków tylko np tak jak robią wszyscy w M5 łączą tarcze Zimmermann z klockami Ferodo DS3000

No ale schodząc na ziemię - piszesz, że na Nurburgringu nie wytrzymały no i tu należy wspomnieć, że mówimy o cywilnych tarczach, nikt nigdzie nie wspomniał, że Zimmermann to wyczynowe tarcze bo tak nie jest, jako wyczynowe traktowane są dopiero tarcze hybrydowe Formula Z te owszem, są stosowane w sportach motorowych i np fabrycznie w M5, M3 czy Panamerze ;)

A mój stosunek do nich ? Nie wiem co konkretnie chcesz usłyszeć ale jest taki sam jak do każdych innych markowych tarcz jak np TRW czy Textar, w cywilnym aucie każde z nich się sprawdzą pod warunkiem, że zostaną prawidłowo zamontowane i dotarte, jeżeli jednak potrzebujemy czegoś więcej to już nie można wybrać tarcz pierwszych lepszych ;)

A przerzucać ich po regałach akurat nie mam okazji, ani tych ani żadnej innej firmy ;)

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 11 paź 2016, 21:18

Usłyszałem w sumie to co chciałem, życzę więc owocnych interesów ;). Pzdr.

Daniel

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl