proponuję jeszcze sliki założyć i jazda po mieście niezapomnianaFOSS pisze:6-tłok Brembo z RS6?....Mariusz-zg pisze:Zdjęciaemdzej pisze:Pochwal się kolego bo jak będę wymieniał tarcze z przodu to będę chciał coś zmienić.
Znam ten zestaw - mam u siebie w D3 - będzie pan zadowolony
[D4 11 4.2TDI ] Alternatywa dla zacisków 2-tłoczkowych
Jak zwykle błyskotliwa uwaga.walus30 pisze:proponuję jeszcze sliki założyć i jazda po mieście niezapomniana
Nie bardzo tylko rozumiem jaki jest jej sens ale pewnie zaraz się dowiemy
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
no sliki dużo lepiej trzymają nie ? - zartuje oczywiścieFOSS pisze:Jak zwykle błyskotliwa uwaga.walus30 pisze:proponuję jeszcze sliki założyć i jazda po mieście niezapomniana
Nie bardzo tylko rozumiem jaki jest jej sens ale pewnie zaraz się dowiemy
lepiej podpowiedz mi dlaczego kessy mi wariują bo myciu, a po kilku godzinach wszystko wraca...? założyłem nawet nowy temat.. błędów żadnych nie ma, otwieranie działa zawsze tylko problem z zamykaniem,
Hmmm???
Slicki trzymają... ale temat jest o hamulcachwalus30 pisze:no sliki dużo lepiej trzymają nie ? - zartuje oczywiście
Czyżby popsuta klamka?...walus30 pisze:lepiej podpowiedz mi dlaczego kessy mi wariują bo myciu, a po kilku godzinach wszystko wraca...? założyłem nawet nowy temat.. błędów żadnych nie ma, otwieranie działa zawsze tylko problem z zamykaniem,
Hmmm???
Ale o tym nie tutaj bo tu o hamulcach mowa
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Forum Audi A8
Tarcza jest taka sama jak w serii tylko zmodyfikowanawalus30 pisze:z ciekawości ,jaka jest średnica tarcz??Mariusz-zg pisze:Zdjęciaemdzej pisze:Pochwal się kolego bo jak będę wymieniał tarcze z przodu to będę chciał coś zmienić.
- Audi A8D4 4.2TDI quattro
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Odświeżę temat, bo właśnie zbieram się do zakupu nowych tarcz na przód do A8 D4 4.2 TDI.
Wiem już, że będę kupował oryginały, między oryginalnymi tarczami do A8 D4 i S8 D4 nie ma dużej różnicy w cenie, dlatego zastanawiam się nad przejściem na zestaw od S8.
Co jest potrzebne przy takiej wymianie - czy wystarczą tarcze od S8, zaciski od S8 (albo może S6/RS6 ?) i nowe osłony chłodzące ? Czy jest to taki zestaw "plug&play" czy może trzeba jeszcze coś dokupić (pompę ?) lub coś przerabiać (mocowania/adaptery ?).
Z góry dziękuje za odpowiedź, na zimę mam felgi 19" na lato 20", więc większe tarcze też chyba "podejdą"?
Wiem już, że będę kupował oryginały, między oryginalnymi tarczami do A8 D4 i S8 D4 nie ma dużej różnicy w cenie, dlatego zastanawiam się nad przejściem na zestaw od S8.
Co jest potrzebne przy takiej wymianie - czy wystarczą tarcze od S8, zaciski od S8 (albo może S6/RS6 ?) i nowe osłony chłodzące ? Czy jest to taki zestaw "plug&play" czy może trzeba jeszcze coś dokupić (pompę ?) lub coś przerabiać (mocowania/adaptery ?).
Z góry dziękuje za odpowiedź, na zimę mam felgi 19" na lato 20", więc większe tarcze też chyba "podejdą"?
Wszystko pasuje. Zaciski od S z jarzmami i potrzebujesz tarcz osłaniających. na felgę 19 pasi, ale ceramiki już nie wsadzisz do 19.
Mam do sprzedania używane zaciski z tarczami od S.
[URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/8890c88ba5b46bab][IMG]https://images92.fotosik.pl/670/8890c88ba5b46babm.jpg[/IMG][/URL]
Mam do sprzedania używane zaciski z tarczami od S.
[URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/8890c88ba5b46bab][IMG]https://images92.fotosik.pl/670/8890c88ba5b46babm.jpg[/IMG][/URL]
Sprzedam części z demontażu do A8L D4 4.0TFSI
510390057
510390057
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
To by trzeba było zmierzyć, a najlepiej założyć. Jarzma, prosto dorobić (opcja droższa), albo podkładki, czy tulejki (opcja tańsza) jakby nie pasowało. W C8 nie wiem jaka jest konkretnie różnica, z C7 na pewno pasują. Generalnie praktycznie każdy zacisk z nowego modelu dopasujesz, jedyny problem to jego mocowanie (czyli tzw jarzmo).
Wysokość tarcz i ich odsadzenie sprawdzisz sobie w dowolnym katalogu ATE, Textar, Brembo itd i porównasz do swojej 380.
Wysokość tarcz i ich odsadzenie sprawdzisz sobie w dowolnym katalogu ATE, Textar, Brembo itd i porównasz do swojej 380.
Black Cars Matters