ELSA + WIN Vista -> Instalacja krok po kroku
Pewnie, że można zorganizować !!! Szkoda, że lodu już nie ma na Zalewie, by się poszalało . Zapraszam koledzy i koleżanki do mojej wioski, KLEPISKO otwarte można posiedzieć, wypić i zjeść
http://www.folwarkklepisko.pl/
http://www.folwarkklepisko.pl/
Myślę o... A..ósemce... O..j myślę...
Myślałem...i myślałem...i jest Q7 3.0TDI 2007r.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
koledzy, czy ktoś może podesłać linka do bazy danych zawierających schematy elektryczne, proszępaulo3535 pisze:Z XP Mode jest ten problem, że wymagany jest procesor, który obsługuje virtualne coś tam... nie pamiętam dokładnie o co tam chodzi, mój tego nie obsługuje i sam Virtual PC wystarcza.
[ Dodano: 2012-02-25, 16:34 ]
dice111,
ja mam schematy elektryczne po polsku, też czytałem na forach, że działają tylko po angielsku albo niemiecku, u mnie są PL :lol:
...no i postawiłem wirtualnego kompa na xp-ku......i wgrałem tą "data audi".....programik Elsa ...chodzi :mrgreen: a na pewnoo naprawy blacharskie ...ale teraz jestem za bardzo po wpływem.... aby wszystko sprawdzić :mrgreen:
....tworzyłem 4 razy i cała niedziela i pół soboty poszło w diabły :mrgreen:
....tworzyłem 4 razy i cała niedziela i pół soboty poszło w diabły :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 27 lut 2012, 17:47 przez JIMM, łącznie zmieniany 1 raz.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Tu nie chodzi o to czy po PL, EN, czy DE, ale o to, by w ogóle działały :-)paulo3535 pisze:[ Dodano: 2012-02-25, 16:34 ]
dice111,
ja mam schematy elektryczne po polsku, też czytałem na forach, że działają tylko po angielsku albo niemiecku, u mnie są PL :lol:
Do starszych modeli schematów PL tak czy tak nie ma, nie wszystkie sa nawet po EN. Kompletne bazy sa DE, zupelnie stare wersje ELSY maja również te modele, w których już zrezygnowano w nowych wersjach.
Black Cars Matters
A już myślałem że Ci się udało i będę znowu walczył :mrgreen: A tu zoonk :evil: Ja swojego czasu walczyłem z tym łącznie jakiś miesiąc. Pobranych plików około 100 może więcej giga z wielu serwerów. Aż w końcu się poddałem. Jak opróżnię troszkę dysk to znowu podejmę próby walki z tym programem
Dążenie do doskonałości.
Ja pierw wchodzę w instrukcje napraw.zanjac pisze:no i jakaś lipa...wczoraj działało trochę a dziś chce pełną identyfikację pojazdu....wprowadzam i dalej lipa.......juz mnie szlag trafia z tą elsą.......ma ktoś jakiś przepis?
Podaję model, rok, silniki skrzynię i potem w inne moduły już działają.
Nie zaczynaj od takiego, który wymaga VIN
No to ja trafiłem na jakąś dobrą, stabilną wersję. Ściągałem z darkwarez.pl, ale jeb..a ACTA wszystkich dopadła i pliki są pousuwane.daro72 pisze: Pobranych plików około 100 może więcej giga z wielu serwerów. Aż w końcu się poddałem.
[ Dodano: 2012-02-28, 08:18 ]
Koledzy.
Na PW mogę wysłać linki do ELSY 3.9, Bazy Danych AUDI z 02.2011. i dokładną instrukcję instalacji. Prawdopodobnie Ci, którzy już mają zainstalowany program i bazę danych, a nie mogą uruchomić programu, są źle zalogowani. Linki są i działają.
[ Dodano: 2012-02-28, 10:33 ]
W ten sposób uruchomiłem ELSĘ:
Na pulpicie pojawiły sie dwie ikony.
ElsaWin - tej teraz nie uruchamiamy.
Uruchamiamy - ElsaWin Administration.
( jeżeli mamy wyłączone ikony pulpitu to uruchamiamy to samo
z Menu Start - Wszystkie programy - ElsaWin - ElsaWin Administration.)
Jako użytkownik i Hasło wpisz :
ADMIN
W menu - Prace - wybierz - Wprowadzenie użytkownika.
Wprowadź dane które Ci odpowiadają ( 1 krok z 4 )
NIE WYBIERAJ Administratora. Wybierz język - można polski( 2 krok z 4 )
Wprowadź jakieś hasło ( 3 krok z 4 ).
Importer wpisz: - 123 , Nr Dealera : 12345 ( 4 krok z 4 )
...
Do funkcji ElsaWin Administration zawsze loguj sie jako ADMIN.
Nowego użytkownika ( ale nie Administratora )
można wykorzystywać w programie ElsaWin.
[ Dodano: 2012-03-03, 18:14 ]
No i co, Koledzy? Wymiękliście? :-/
Myślę o... A..ósemce... O..j myślę...
Czesc Panowie,
bledy moga powodowac sterowniki (stare), zły system np, XP albo Vista która nie jest obsługiwana w pełni przez wirtualna maszyne itp. Jak to wszystko u siebie sprawdzicie to powinna chodzic. Mam wersje 3.90 i instalowalem ja na XP jako host i na Vista x64 na wirtualnej maszynie XP. Nie mialem, zadnych problemow. Lacznie z Current Flow Diagrams. Aby dojsc do nowszej wersji z tego co wiem wystarcz update. Tego akurat nie praktykowalem bo nie mialem takiej potrzeby w 3.90 jest wszystko co do tej pory potrzebowałem do swojego auta,
pzdr,
Michal
bledy moga powodowac sterowniki (stare), zły system np, XP albo Vista która nie jest obsługiwana w pełni przez wirtualna maszyne itp. Jak to wszystko u siebie sprawdzicie to powinna chodzic. Mam wersje 3.90 i instalowalem ja na XP jako host i na Vista x64 na wirtualnej maszynie XP. Nie mialem, zadnych problemow. Lacznie z Current Flow Diagrams. Aby dojsc do nowszej wersji z tego co wiem wystarcz update. Tego akurat nie praktykowalem bo nie mialem takiej potrzeby w 3.90 jest wszystko co do tej pory potrzebowałem do swojego auta,
pzdr,
Michal