Jeśli łatwiej Ci zdjąć zderzak, to zdejmuj zderzak Od spodu nic nie zobaczysz. Wody w bagażniku nie musisz mieć, jeśli połączenie wężyka z dachu z gumowym odpływem (za/pod zmieniarką) jest szczelne. Możesz jeszcze zrobić test garażowy - polać wodą szyber i zobaczyć, czy wycieka z tyłu z obu stron. Jeśli tak, to problem raczej nie jest z odpływami a ze złamaną rurką itp.preston81 pisze:z tym ze nie mam ochooty pruc bagola ... osobiscie wody w bagazniku nie mam i wolalbym wiedziec gdzie te weze odplywowe sie koncza i pomeczyc je od spodu auta
[S8 D2 01 ] Woda w bagażniku, woda koło akumulatora
powiem ci Chris ze u mnie w A8 zapchały się nie tak dawno temu przednie i woda lała mi sie na spodnie z tej półeczki przy kolumnie kierownicy po lewej stronie i miałem też mokra podsufitke przy krawedzi szyberdachu
natomiast w mojej S8 nie robiłem tego a poprzedni wlasiciel nigdy nie otwierał szyberdachu i nie uzywal klimy NIGDY a mial ja chyba 6 lat
natomiast w mojej S8 nie robiłem tego a poprzedni wlasiciel nigdy nie otwierał szyberdachu i nie uzywal klimy NIGDY a mial ja chyba 6 lat
bądź sobą, wariatów też lubią
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- -V-I-R-U-S-
- Forum Audi A8
.....a powiedzcie mi w oparciu i zdjęcie poglądowe kolegi Krisker.
Po drugiej stronie (wnęka akumulatora) w gumową zaślepkę w którą wchodzi niebieska rurka odpływu, wmontowany jest jeszcze jeden wężyk mniejszej średnicy. Od czego on jest ? u mnie leży on luzem lekko podwinięty ku górze ale chyba gdzieś powinien być wczepiony jeżeli drugi koniec wchodzi do odpływu?
Po drugiej stronie (wnęka akumulatora) w gumową zaślepkę w którą wchodzi niebieska rurka odpływu, wmontowany jest jeszcze jeden wężyk mniejszej średnicy. Od czego on jest ? u mnie leży on luzem lekko podwinięty ku górze ale chyba gdzieś powinien być wczepiony jeżeli drugi koniec wchodzi do odpływu?
Kudłaty
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Odprowadzenie gazów -wężyk w tylnej części komory a odprowadzenie wody z komory wlewu paliwa, czyli z pod klapki tez jest wężyk i to on zazwyczaj jest wypięty.Jak już pisałem 8 lat temu miałem ten sam problem ale tylko przez chwilę ,podczas pierwszego niedomagania akumulatora ,ponieważ zamarzł w tej wodzie która wypełniała komorę. Od razu dobrałem się do tych odpływów , wprowadziłem wężyk to gumowego odprowadzenia i od tamtej pory susza kontrolowana Kolega opisywał tez nieszczelność tylnej lampy to tez prawda ale woda nie leje ,tylko kapie czy tez zalewa nam kufer w momencie otwierania - ale to tylko za wilgotnia nam tapicerkę.
U mnie woda stoi przed akumulatorem w tym miejscu koło tego czarnego plastiku(?) i na podszybiu po obu stronach 😡 trzeba się będzie wziąć za to.
Było: A8 D2 4.2 V8 1999r
Było: A8 D2 Long 4.2 V8 2001r
Było: Hyundai i20 1.2 2016r
Było: Hyundai i40 1.7crdi 2015r
Jest: Opel Insignia B 1.5T 2017r
Było: A8 D2 Long 4.2 V8 2001r
Było: Hyundai i20 1.2 2016r
Było: Hyundai i40 1.7crdi 2015r
Jest: Opel Insignia B 1.5T 2017r