![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Zbieżność - czy prawidłowo ustawiona
- Lukas134
- Super Klubowicz
Apophis, moze dla zwyklego czlowieka tak :-) moj tato robi przy samochodach od 1990 r najpierw mial zaklad blacharstwo i lakiernictwo a teraz stacje kontroli pojazdow i mechanike i wystarczy mu przejechac sie kilka km i mozna wyczuc czy sciaga czy nie i czy napewno kierownica prosto. Akurat mamy taka mala trase z nowka asfaltem i tam sprawdzane jest kazde auto.
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce a8team.pl
No ja mam pecha bo w okolicy mego znajomego i jego warsztatu gdzie zawsze robie cos w aucie to brak równych dróg więc trza się bujnac dalej. Fakt że on tez ma doświadczenia z 20pare lat ale to ja zawsze sam testuje to co naprawiamy
Wiadomo że tak skopaną geometrie jak to niejeden na laserach robi to sie i na polnej drodze wykryje
Ale minimalne róznice czasami mi samemu cięzko wychwycić i potem koryguje jesli trzeba. Ale to tylko przy wymianie drążków mam taką potrzebę.

- Lukas134
- Super Klubowicz
Apophis, no tu masz rację, że trzeba kawałek ładnej drogi, ale na tych kamerach jeżeli ktoś jest ogarnięty to naprawdę ciężko źle ustawić
tam nie ma tak jak w starych urządzeniach, że musiałeś blokować kierownicę, żeby później była prosto
tu odpalasz auto ustawiasz kierownicę swoim okiem jak ma być ideał bądź specjalną poziomicą do ustawiania kierownicy i klikasz i zaczynasz ustawiać zbieżność i możesz wtedy kręcić kołami lewo prawo przy ustawianiu,a i tak kierownica będzie ustawiona w tej pozycji na którą ustawiasz
i tak jak pisałeś później ewentualną przyczyną mogą być koła które są podcięte bądź dopasowały się już do ustawień, ale to zawsze można sobie przełożyć i będzie wiadomo 
Jakby komuś trzeba była jakieś dane do ustawienia A8 tzn jaki powinien być idealny kąt, zbieżność ile, kąty wyprzedzenia itd to piszcie zawsze chętnie odpowiem, zobaczę w komputer i powiem całe dane wraz z tolerancjami

Jakby komuś trzeba była jakieś dane do ustawienia A8 tzn jaki powinien być idealny kąt, zbieżność ile, kąty wyprzedzenia itd to piszcie zawsze chętnie odpowiem, zobaczę w komputer i powiem całe dane wraz z tolerancjami

Proponuje byś w temacie te dane podał i bedzie wtedy ładnie wypełniony wiedząLukas134 pisze:Jakby komuś trzeba była jakieś dane do ustawienia A8 tzn jaki powinien być idealny kąt, zbieżność ile, kąty wyprzedzenia itd to piszcie zawsze chętnie odpowiem, zobaczę w komputer i powiem całe dane wraz z tolerancjami

- Lukas134
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- Lukas134
- Super Klubowicz
Przepraszam zapomnialem o temacie, trzeba bylo pisac na pw. Akurat ostatnio troche bylem zabiegany bo mialem egzamin na diagnoste i zapomnialem. Jutro bede szukał i postaram się wrzucić.
Dzisiaj ktos dzwonil do mnie na firme z forum, ktos z Was??:-)
Dzisiaj ktos dzwonil do mnie na firme z forum, ktos z Was??:-)
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz