![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Zbieżność - czy prawidłowo ustawiona
Apophis, moze dla zwyklego czlowieka tak :-) moj tato robi przy samochodach od 1990 r najpierw mial zaklad blacharstwo i lakiernictwo a teraz stacje kontroli pojazdow i mechanike i wystarczy mu przejechac sie kilka km i mozna wyczuc czy sciaga czy nie i czy napewno kierownica prosto. Akurat mamy taka mala trase z nowka asfaltem i tam sprawdzane jest kazde auto.
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce a8team.pl
No ja mam pecha bo w okolicy mego znajomego i jego warsztatu gdzie zawsze robie cos w aucie to brak równych dróg więc trza się bujnac dalej. Fakt że on tez ma doświadczenia z 20pare lat ale to ja zawsze sam testuje to co naprawiamy
Wiadomo że tak skopaną geometrie jak to niejeden na laserach robi to sie i na polnej drodze wykryje
Ale minimalne róznice czasami mi samemu cięzko wychwycić i potem koryguje jesli trzeba. Ale to tylko przy wymianie drążków mam taką potrzebę.

Apophis, no tu masz rację, że trzeba kawałek ładnej drogi, ale na tych kamerach jeżeli ktoś jest ogarnięty to naprawdę ciężko źle ustawić
tam nie ma tak jak w starych urządzeniach, że musiałeś blokować kierownicę, żeby później była prosto
tu odpalasz auto ustawiasz kierownicę swoim okiem jak ma być ideał bądź specjalną poziomicą do ustawiania kierownicy i klikasz i zaczynasz ustawiać zbieżność i możesz wtedy kręcić kołami lewo prawo przy ustawianiu,a i tak kierownica będzie ustawiona w tej pozycji na którą ustawiasz
i tak jak pisałeś później ewentualną przyczyną mogą być koła które są podcięte bądź dopasowały się już do ustawień, ale to zawsze można sobie przełożyć i będzie wiadomo 
Jakby komuś trzeba była jakieś dane do ustawienia A8 tzn jaki powinien być idealny kąt, zbieżność ile, kąty wyprzedzenia itd to piszcie zawsze chętnie odpowiem, zobaczę w komputer i powiem całe dane wraz z tolerancjami

Jakby komuś trzeba była jakieś dane do ustawienia A8 tzn jaki powinien być idealny kąt, zbieżność ile, kąty wyprzedzenia itd to piszcie zawsze chętnie odpowiem, zobaczę w komputer i powiem całe dane wraz z tolerancjami

Proponuje byś w temacie te dane podał i bedzie wtedy ładnie wypełniony wiedząLukas134 pisze:Jakby komuś trzeba była jakieś dane do ustawienia A8 tzn jaki powinien być idealny kąt, zbieżność ile, kąty wyprzedzenia itd to piszcie zawsze chętnie odpowiem, zobaczę w komputer i powiem całe dane wraz z tolerancjami

- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Przepraszam zapomnialem o temacie, trzeba bylo pisac na pw. Akurat ostatnio troche bylem zabiegany bo mialem egzamin na diagnoste i zapomnialem. Jutro bede szukał i postaram się wrzucić.
Dzisiaj ktos dzwonil do mnie na firme z forum, ktos z Was??:-)
Dzisiaj ktos dzwonil do mnie na firme z forum, ktos z Was??:-)
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8