![]() |
![]() |
[D3 05 W12 ] zwrotnica tył prawa
-
- Super Klubowicz
[D3 05 W12 ] zwrotnica tył prawa
Panowie najprawdopodobniej mam do wymiany zwrotnicę tył prawa. Powiedzcie mi czy dostanę nowy zamiennik czy brać używny oryginał. Osobiście wolę nowy zamiennik. Jaką firmę polecacie? I czy to jest ta sama zwrotnica co do 4,2 Pb? Jaki jest przyblizony koszt robocizny. Czy po wymianie ustawia się samą zbieżność czy i z geometrią? I czy mogę prosić nr części?
Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 20:55 przez bunga bunga, łącznie zmieniany 1 raz.
hehe kolega tyłem w krawężnik uderzył ;-) ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

-
- Super Klubowicz
O zamiennikach nie słyszałem... a używki nie polecam bo nie masz żadnej pewności co do jej stanu (no chyba że masz sprawdzone źródło).Serrgiusz pisze:Powiedzcie mi czy dostanę nowy zamiennik czy brać używny oryginał. Osobiście wolę nowy zamiennik.
Pod koniec żywota mojego S8 kupowałem jej nową zwrotnicę na przód.... w ASO jakieś 1,6-1,7kpln.... po rabatach trochę taniej.
Pewności nie mam ale strzelam że nie..... masa auta inna to raz..... zwrotnice bywają różne w zależności od fabrycznie zastosowanych kół (dla 20" inna niż dla 18") więc lepiej nie kombinwać tylko typować po numerze VIN.Serrgiusz pisze:I czy to jest ta sama zwrotnica co do 4,2 Pb?
No skoro uderzyłeś tyłem to moim zdaniem prawie na pewno całą geometrię od A do Z.Serrgiusz pisze:Czy po wymianie ustawia się samą zbieżność czy i z geometrią?
Jeśli nikt tu nie pomoże to najpewniej podjechać do ASO i wytypować po numerze VIN..... polecam do VIVY bo tam, jakby nie chcieli współpracować, to mogę trochę pomóc.Serrgiusz pisze:I czy mogę prosić nr części?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Super Klubowicz
Jakby coś to mam tam jakieś delikatne zniżki.... tylko musiałbyś na mnie wziąść fakturę i trochę pościemniać....Serrgiusz pisze:Też czułem, że nie pasuje od 4,2 Bb. Zrobiłem rekonesans po sprzedawcach. Nie ma zamienników, a od używek każdy mi wmawiał, że będzie pasować. W pon podjadę do VIVY.
8-)
no chyba że sam wydębisz jakiś rabat ;-)
Jakby coś to dzwoń.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-