dodam iż auto jest po generalnym przeglądzie, po wymianie rozrzadu, wężyków podcisnieniowych i to jest sprawne na 100%
nie mam pojęcia co to może być, jeśli ktoś może sie wypowiedziec to bardzo bym prosił
wesołych po świętach

No własnie ten EGR...a czy tego dziadostwa nikomu nie potrzebnego nie da sie z A8 wywalic na stałe??krzychu22.p1i pisze:Miałem z tym problemy, kondensat w owej pompie i błąd małego przepływu. Kupiłem zapasową pompkę u FOSS'a, 2 zawory/ gruchy EGR z tyłu głowic (bo stare puszczały wstecznie spaliny, nie domykały się) i jest git. Zero błędów. To jest ekologiczna zabawka (euro 4 bodajże) działająca tylko po odpaleniu zimnego auta przez jakieś 20 sekund i jeśli robi problemy to wywala pomarańczowego CHECK'a na desce.

Spróbuj zrobić adaptację przepustnicy.szafa001 pisze:[ Dodano: 2012-12-29, 22:21 ]
chłopaki dup... blada, po wymianie przeplywki, skasowaniu błędów było ok i znowu nie jest, nie ma żadnych błędów auto ma lepszego kopa, zaczal mniej palic ale falowanie pozostalo, dodam tylko ze odkurzacz pracuje tylko na zimnym silniku przez okolo 20 sekund i nie ma wplywu na jego pozniejsza prace, a auto faluje zwlaszcza gdy rozgrzane

Troszkę czytania masz.szafa001 pisze:a tak apropo, ile wasze 4.2 pb palą?

Podczas delikatnego przyśpieszania palują Ci obroty na wyższych biegach? Odnośnie spalania to masz link to tematu powyżej, ogólnie 8 spala tyle co katalogowo jest założone (jazda dostojna ;-)) , w okresie zimowym +1-3l więcej, chociaż niektórzy to mają ciekawe wyniki.szafa001 pisze:chłopaki wiecie że jeszczę się z tym nie uporałemale do rzeczy, 2 miesiące temu wymieniałem olej w skrzyni, wczoraj skrzynia została wyjęta z auta, olej czarny, spalony, poleciało prawdopodobnie sprzęgło gydrokinetycznem stad te falowanie
nikt z was nie miał z tym problemu? a tak apropo, ile wasze 4.2 pb palą?