dodam iż auto jest po generalnym przeglądzie, po wymianie rozrzadu, wężyków podcisnieniowych i to jest sprawne na 100%
nie mam pojęcia co to może być, jeśli ktoś może sie wypowiedziec to bardzo bym prosił
wesołych po świętach

![]() |
![]() |
No własnie ten EGR...a czy tego dziadostwa nikomu nie potrzebnego nie da sie z A8 wywalic na stałe??krzychu22.p1i pisze:Miałem z tym problemy, kondensat w owej pompie i błąd małego przepływu. Kupiłem zapasową pompkę u FOSS'a, 2 zawory/ gruchy EGR z tyłu głowic (bo stare puszczały wstecznie spaliny, nie domykały się) i jest git. Zero błędów. To jest ekologiczna zabawka (euro 4 bodajże) działająca tylko po odpaleniu zimnego auta przez jakieś 20 sekund i jeśli robi problemy to wywala pomarańczowego CHECK'a na desce.
Spróbuj zrobić adaptację przepustnicy.szafa001 pisze:[ Dodano: 2012-12-29, 22:21 ]
chłopaki dup... blada, po wymianie przeplywki, skasowaniu błędów było ok i znowu nie jest, nie ma żadnych błędów auto ma lepszego kopa, zaczal mniej palic ale falowanie pozostalo, dodam tylko ze odkurzacz pracuje tylko na zimnym silniku przez okolo 20 sekund i nie ma wplywu na jego pozniejsza prace, a auto faluje zwlaszcza gdy rozgrzane
Troszkę czytania masz.szafa001 pisze:a tak apropo, ile wasze 4.2 pb palą?
Podczas delikatnego przyśpieszania palują Ci obroty na wyższych biegach? Odnośnie spalania to masz link to tematu powyżej, ogólnie 8 spala tyle co katalogowo jest założone (jazda dostojna ;-)) , w okresie zimowym +1-3l więcej, chociaż niektórzy to mają ciekawe wyniki.szafa001 pisze:chłopaki wiecie że jeszczę się z tym nie uporałemale do rzeczy, 2 miesiące temu wymieniałem olej w skrzyni, wczoraj skrzynia została wyjęta z auta, olej czarny, spalony, poleciało prawdopodobnie sprzęgło gydrokinetycznem stad te falowanie
nikt z was nie miał z tym problemu? a tak apropo, ile wasze 4.2 pb palą?