![]() |
![]() |
![]() |
[D2 01 4.2PB/LPG ] Instalacja BRC
[D2 01 4.2PB/LPG ] Instalacja BRC
Czy takie zastosowanie jest prawidłowe, zgodne ze sztuką ?
Mam instalacje na Genius MAX. Rurki ponoć 12 mm, ale zawór w butli jest 8mm ??
Jeśli wymienie tego Geniusza na np KME TWIN to bedzie to wszystko ze sobą gadać ?
Mam instalacje na Genius MAX. Rurki ponoć 12 mm, ale zawór w butli jest 8mm ??
Jeśli wymienie tego Geniusza na np KME TWIN to bedzie to wszystko ze sobą gadać ?
Ostatnio zmieniony 02 paź 2018, 17:54 przez Lechu, łącznie zmieniany 2 razy.
Jakbyś proponował je umiejscowić , te listwy ogólnie są takie z dupy, bo nie idzie tego dobrze schować .
[ Dodano: 2018-07-23, 08:55 ]
Jeszcze mam takie pytanie .
Chcę podciśnienie przenieść od gruszek (A) do miejsca przy przepustnicy (B).
I teraz tak, ktoś pamięta jakie fi mają wężyki od gruszek (A) , beczka będzie mi potrzebna i zastanamawim się jaką kupić czy 4mm czy 6 .
W który wąż przy przepustnicy (B) wpiąć się najlepiej ? i jakie ma fi ?
Zamierzam również przenieść listwy w pole oznaczone na czerwono, ale zapewne braknie mi węża (C), jakie to może mieć fi ?
Chciałbym też założyć kompensację, rozumiem, że służy do tego gnizado (D) , czy potrzebuje jakieś złączki czy adaptera by te listwy ze sobą połączyć ?
Sorry za te pytania, ale nie mam tutaj dostępu do suwmiarki i nie mam jak pomierzyć
![Obrazek]()

[ Dodano: 2018-07-23, 08:55 ]
Jeszcze mam takie pytanie .
Chcę podciśnienie przenieść od gruszek (A) do miejsca przy przepustnicy (B).
I teraz tak, ktoś pamięta jakie fi mają wężyki od gruszek (A) , beczka będzie mi potrzebna i zastanamawim się jaką kupić czy 4mm czy 6 .
W który wąż przy przepustnicy (B) wpiąć się najlepiej ? i jakie ma fi ?
Zamierzam również przenieść listwy w pole oznaczone na czerwono, ale zapewne braknie mi węża (C), jakie to może mieć fi ?
Chciałbym też założyć kompensację, rozumiem, że służy do tego gnizado (D) , czy potrzebuje jakieś złączki czy adaptera by te listwy ze sobą połączyć ?
Sorry za te pytania, ale nie mam tutaj dostępu do suwmiarki i nie mam jak pomierzyć

Ostatnio zmieniony 23 lip 2018, 11:06 przez Lechu, łącznie zmieniany 1 raz.
proszę Lechu, tak było u mnie. Podciśnienie jak już Ci 4 osoba mówi z przepustnicyLechu pisze:Jakbyś proponował je umiejscowić , te listwy ogólnie są takie z dupy, bo nie idzie tego dobrze schować .
tak potrzebujesz kruciec listwy BRC. teraz tak są dwa: na fi 12 i fu 16 (gwint) widać to dobrze na pierwszym zdjęciu na listwach gdzie kompensacja wychodzi. Wąż stosujesz standard fi12.Lechu pisze:Chciałbym też założyć kompensację, rozumiem, że służy do tego gnizado (D) , czy potrzebuje jakieś złączki czy adaptera by te listwy ze sobą połączyć ?
to nie jest zwykły napęd...to
Jeszcze takie pytanie z innej beczki.
Jakim interfejsem się podpiąć do centralki ?
https://allegro.pl/interfejs-lpg-brc-se ... um_allegro&
będzie pasował
i oczywiście
soft
SequentPD_Ver_308_02
??
Jakim interfejsem się podpiąć do centralki ?
https://allegro.pl/interfejs-lpg-brc-se ... um_allegro&
będzie pasował
i oczywiście
soft
SequentPD_Ver_308_02
??
W papierach jest wpisane Sequent P&Ddanishow pisze:A jaki masz sterownik?! Są różne a przynajmniej były różne programy.
Na razie chcę tą kupę uporządkować, dodać kompensację i podciśnienie wziąć z okolic przepustnicy.CINEK pisze:wymieniaaaaaajjjjjjjjjjjinaczej będziesz jeszcze długo ten wątek ciągnął
![]()
Czy przy tej operacjji coś będę musiał grzebnąć w sterowniku ? Czy on sobie z tym poradzi, że bedzie miał kompensację i inne podciśnienie .