![]() |
![]() |
[S8 D2] Telefon i SOS
[S8 D2] Telefon i SOS
Witam znowu pytanko. za Każdym razem jak odpalam samochód to musze klikac na pokrętło od menu aby cos potwierdzić bo podono mam jakąś słabą baterie od chyba tego przycisku SOS ( Low Batery Assistance ) czy coś takiego inaczej jak tego nie zrobie to nie pokzauje mi wyświetlacz na zegarach. Tą samą czynnośc trzeba robić z telefonem jesli nie uruchomie go na stałe lub nie wyłącze go to wyświetlacz pokazuje ze Telematic wyłączony i nie mam obrazu wyświetlacza. CZy to mozna na stałe odłączyć abym nie musiał codziennie tego powtarzać??
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 00:39 przez Pers, łącznie zmieniany 1 raz.
Miłość od pierwszego kontaktu :-)
Kolego Pers, ja akurat nie używam swojego telefonu i u mnie nic się nie pokazuje ale pamiętam, że któryś z kolegów z Warszawy na jednym z naszych spotów o czymś takim mówił.
Napisałem do nich na priv z linkiem do Twojego tematu - mam nadzieję, że któryś z nich jest w stanie dać Ci jakieś wskazówki co z tym tematem można zrobić.
Pozdr.
Napisałem do nich na priv z linkiem do Twojego tematu - mam nadzieję, że któryś z nich jest w stanie dać Ci jakieś wskazówki co z tym tematem można zrobić.
Pozdr.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
No niestety ja mam to samo , do telematica jest bateria i jesli jest słaba to właśnie takie sa objawy ja na telefonie musze nacisnąc pare razy ok i wtedy pojawia sie fis usunięcie usterki oczywiście jest możliwe poprzez wymianę baterii w ASO koszt z tego co pamiętam to około 700 pln więc postanowiłem z tym żyć , a niestety ominąć tego nie potrafią , podobno kiedys się z tym bawili i nie dali rady . Także 700 pln albo klikanie :mrgreen:
pozdrawiam
pozdrawiam
Wytłumaczcie mi koledzy,gdzie dokładnie znajduje sie bateria od telematyki? Telefon mam w lewym podłokietniku.Z tego co czytałem wnioskuję że w telefonie,a przy moim przebiegu zaleca sie jej wymiane.Ile jest bateri w moim aucie?
-bateria telematyki
-akumulator (funkcja standardowa)
-bateria słoneczna (zasila dmuchawe powietrza)
No i jeszcze jedno pytanko,z czego zasilana jest webasto i telewizja na postoju?
Przepraszam że odbiegam troszke od tematu :oops:
Z góry dzięki za odpowiedzi!!
Dziś sprawdziłem działanie tel. Wystarczyło wsunąć karte sim :-) ale gdzie bateria od telematyki???
-bateria telematyki
-akumulator (funkcja standardowa)
-bateria słoneczna (zasila dmuchawe powietrza)
No i jeszcze jedno pytanko,z czego zasilana jest webasto i telewizja na postoju?
Przepraszam że odbiegam troszke od tematu :oops:
Z góry dzięki za odpowiedzi!!
Dziś sprawdziłem działanie tel. Wystarczyło wsunąć karte sim :-) ale gdzie bateria od telematyki???
Ja u siebie mam zasilanie telematica w bagażniku ( w podsufitce ) dodam że nawet w serwisie AUDI w Radomiu nie mieli pojęcia gdzie się znajduje ta bateria !! Np w A6 jest z przodu pod nogami pasażera. Powaliła mnie kompetencja pracowników radomskiego ASO :lol: , dopiero mój znajomy auto-elektryk, zadzwonił do znajomego serwisanta AUDI w Warszawie, który udzielił konkretnej info.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
kolego ernitom
zapraszam do działu :
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
pozdrawiam ernesto.
zapraszam do działu :
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
pozdrawiam ernesto.