![]() |
![]() |
![]() |
A8 D2 FL by Druss
Być może tak właśnie może jest...Druss pisze:P.S.
FOSS jakie lubisz piwko ?? Bo wiszę Ci chyba 4-pak.
a skoro już tak zapytujesz to może to być tylko 3-pak czerwonego Desperadosa ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
A po nałożeniu cleanera od razu jechałeś szczotką czy też czekałeś kilka minut? Po jakim czasie wycierałeś? Ja w weekend zacząłem robić eksperymenty z siedziskiem fotela pasażera - jasna tapicerka, gliptone gt12 - zrobiłem z 5 cykli, ale efektu jakoś specjalnie nie widzę. Po nocy dałem też conditioner gt13.Druss pisze: Oczywiście taki efekt uzyskałem po wielu razach/powtórzeniach tych samych czynności - nałożenie, przetarcie, wytarcie - i tak kilka krotnie - z tą plamą będę jeszcze walczył...
Czekałem troszkę, ile nie liczyłem i nie stałem ze stoperem ale napisałem się wody, przetarłem pot, wyprostowałem plecy i powoli zacząłem czyścić.
Jak przejechałem szczoteczką to odrazu wycierałem ściereczką i widać na niej wtedy bród. Za każdym razem po nałożeniu i przeczyszczeniu było widać bród na reczniczku.
Robiłes to element fotela po elemencje ??
Czyli jedno oparcie, potem drugie itd.
Jak przejechałem szczoteczką to odrazu wycierałem ściereczką i widać na niej wtedy bród. Za każdym razem po nałożeniu i przeczyszczeniu było widać bród na reczniczku.
Robiłes to element fotela po elemencje ??
Czyli jedno oparcie, potem drugie itd.
Ja na razie skupiłem się tylko na siedzisku pasażera tak, żeby zobaczyć jak to działa i się podszkolić. Ściereczka robi się trochę brudna, ale czarne żyłki zostają. Znalazłem też na innym forum, że ktoś w ramach jednego cyklu robił: cleaner+szczotkowanie+cleaner+5 min przerwy+szczotkowanie+ściereczka.
A ile miniej więcej razy dany element traktowałeś cleanerem?
A ile miniej więcej razy dany element traktowałeś cleanerem?
Fotel kierowcy szczegolnie boczek z ta brązową plamą robiłem kilka razy pełny cykl, z 5 napewno było.
Reszta foteli nie była tak ubrudzona i robiłem je na jeden max 2 razy.
Miałem też ograniczenie czasowe a chciałem wszystkie skóry przejechać tym + mam jeszcze alkantare do czyszcenia a to się schodzi ze wszystkim.
Ogolnie chyba z 4h poświęciłem na "czyszczenie" i konserwacje skór.
Reszta foteli nie była tak ubrudzona i robiłem je na jeden max 2 razy.
Miałem też ograniczenie czasowe a chciałem wszystkie skóry przejechać tym + mam jeszcze alkantare do czyszcenia a to się schodzi ze wszystkim.
Ogolnie chyba z 4h poświęciłem na "czyszczenie" i konserwacje skór.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz