![]() |
![]() |
![]() |
Time Bandit by FOSS :D
- Michall2107
- Forum Audi A8
Podrzuć ten link po wcześniej się nie dodałPczester pisze:Jeśli nie chcesz obszywać kierownicy, to polecam Ci takie cudo jak w linku poniżej.

No ja oczywiście miałem fabrycznie manetki a tylko zmieniłem na alu.Marcin2013 pisze:Dołożyć czy wymienić ?, FOSS wymienił na chrom.Pixel pisze:Dużo zabawy z dołożeniem manetek F1?
Dołożenie manetek kiedyś już przerabiałem.
Kiera z manetkami jest potrzebna, taśma pod kierę i chyba jakiś kawałek wiązki trzeba pociągnąć ale już nie pamiętam.
Noi oczywiście kodowanie na koniec bo same z siebie nie ruszą

Mam gdzieś w firmie jeszcze jakąś zdezelowaną kierę od S8D3 z manetkami... jakby ktoś chciał. Tanio oddam. Ale tamta kiera kwalifikuje się w pierwszej kolejności do ponownego obszycia bo w takim stanie jak jest to aż oczy bolą

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
No dobra, jak nie lubię takich doklejek na bagażnikach i na fotkach z netu (jak i z tematu Damiana) wyglądają jak kupa, to na żywo wygląda to z goła inaczej i wcale nie wygląda źle a nawet powiem, że spoko 
Manetki alu spoko

Manetki alu spoko

Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
Pozbierałem trochę fantów do wymiany.
Miałem chrapkę na większe hamulce w tym sezonie i moment był całkiem dobry ale mam coś innego w planach więc pozostaję przy eSkowym zestawie a dołożę tylko kierownice powietrza na przód bo leżą u mnie już od dawna a czasu nigdy nie było aby to założyć.
Jutro montaż... o ile nic nie wybuchnie
![Obrazek]()
A dzisiaj pojechałem sobie na hamownię... noi wypluło jak wypluło
![Obrazek]()
Patrząc na wynik i kreskę można marudzić, że konie pobiegły na łąkę samopas ale ja jestem zadowolony
Można powiedzieć, że jest dobrze i blisko serii ponieważ aktualnie na samochodzie wciąż mam fabryczne katalizatory które mają już 415kkm przelotu i które od zimy zaczęły już od czasu do czasu pluć błędem zbyt małego przepływu.
Poza tym przepływomierz. Właściwie nie pamiętam już kiedy go wymieniałem ale jak pamięcią sięgam to mogło to być jakoś zaraz po zakupie auta więc kilka ładnych lat temu i ponad 220kkm temu. Jego wskazania mieszczą się jeszcze w jakichś akceptowalnych wartościach ale specjalnie zrobiłem pomiary na tym starym aby zobaczyć co się wydarzy po samej wymianie katów i przepływki.
I nie, nie mam spinki... hamownia to po prostu preludium do tego co planuję już niedługo... i nie jest to tylko wymiana katalizatorów
Miałem chrapkę na większe hamulce w tym sezonie i moment był całkiem dobry ale mam coś innego w planach więc pozostaję przy eSkowym zestawie a dołożę tylko kierownice powietrza na przód bo leżą u mnie już od dawna a czasu nigdy nie było aby to założyć.
Jutro montaż... o ile nic nie wybuchnie

A dzisiaj pojechałem sobie na hamownię... noi wypluło jak wypluło

Patrząc na wynik i kreskę można marudzić, że konie pobiegły na łąkę samopas ale ja jestem zadowolony

Można powiedzieć, że jest dobrze i blisko serii ponieważ aktualnie na samochodzie wciąż mam fabryczne katalizatory które mają już 415kkm przelotu i które od zimy zaczęły już od czasu do czasu pluć błędem zbyt małego przepływu.
Poza tym przepływomierz. Właściwie nie pamiętam już kiedy go wymieniałem ale jak pamięcią sięgam to mogło to być jakoś zaraz po zakupie auta więc kilka ładnych lat temu i ponad 220kkm temu. Jego wskazania mieszczą się jeszcze w jakichś akceptowalnych wartościach ale specjalnie zrobiłem pomiary na tym starym aby zobaczyć co się wydarzy po samej wymianie katów i przepływki.
I nie, nie mam spinki... hamownia to po prostu preludium do tego co planuję już niedługo... i nie jest to tylko wymiana katalizatorów

inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
taaaa..... ja nie śpię na kasie aby się tak zabawiaćraftor pisze:Będzie kompresor MTM![]()

inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Nie tak dawno nieświadomy kolega jeden taki popchnął za bardzo niewielkie pieniądze rozbierając 4.2 MPI
ktoś dostał mega prezent
jestem ciekaw czy może jest ten ktoś na forum 

Moje D3:
No to mnie zasmuciłeś.... bo to nie jadrago_o pisze:Nie tak dawno nieświadomy kolega jeden taki popchnął za bardzo niewielkie pieniądze rozbierając 4.2 MPIktoś dostał mega prezent
jestem ciekaw czy może jest ten ktoś na forum
![]()

inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Jak kupowałem to miała jakieś 189kkm... a teraz ma jakieś 417kkm... czyli tak, najeździłem już 228kkmDymian pisze:zaczekaj- dobrze zrozumiałem z powyższych wpisów, że nabiłeś w tym aucie ponad 220kkm?
śpisz czasem? czy tylko km nabijasz![]()

A mam ją od marca 2011 czyli jakby nie patrzeć 6 lat minęło.
Jeszcze nigdy nie miałem tak długo jednego samochodu

228/6 to wychodzi średnio 38kkm rocznie - nie da się ukryć

Silnik kompletny z oprzyrządowaniem wymieniony przy przebiegu około 300kkm na taki co miał 56kkm

Katalizatory fabryczne z pierwszego montażu - niedługo wylecą bo już od czasu do czasu sypią błędami

Skrzynia biegów fabryczna z pierwszego montażu, bez napraw i remontu

Przy 200kkm pierwszy raz zmieniany olej w skrzyni i potem w miarę regularnie co 60kkm... jeszcze jeździ ale nie wiem jak długo

Kompresor zawieszenia fabryczny z pierwszego montażu - wciąż daje radę

Co się psuje to naprawiam, co się nie psuje to nie ruszam bo nie widzę sensu.
No chyba że robię jakieś mody to wtedy nie patrzę czy się psuje czy nie tylko zmieniam na inne

inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- Michall2107
- Forum Audi A8
Następny drobny krok wykonany - fabryczne katy z nalotem 417kkm wyleciały z auta.
W ich miejsce wstawione nowe sportowe o zwiększonym przepływie.
Co istotne - puszki zostały fabryczne - rozcięte, stare katy wywalone a w ich miejsce wstawione nowe i pospawane w całość prawie jak fabryka.
Tylne sondy na razie na tulejkach, odsunięte od głównego strumienia spalin, tak aby nie rzucały błędami i błędów nie generują.
Czekam na nową przepływkę i w przyszłym tygodniu jadę ponownie na hamownię - ciekawe co tym razem wypluje
A później.....
co będzie później to napiszę później
W ich miejsce wstawione nowe sportowe o zwiększonym przepływie.
Co istotne - puszki zostały fabryczne - rozcięte, stare katy wywalone a w ich miejsce wstawione nowe i pospawane w całość prawie jak fabryka.
Tylne sondy na razie na tulejkach, odsunięte od głównego strumienia spalin, tak aby nie rzucały błędami i błędów nie generują.
Czekam na nową przepływkę i w przyszłym tygodniu jadę ponownie na hamownię - ciekawe co tym razem wypluje

A później.....
co będzie później to napiszę później

inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Nowa przepływka dziś dotarła. A że montaż prosty jak barszcz więc już wylądowała na samochodzie 
Teraz na hamownię... termin już umówiony
Jak dobrze pójdzie to przyszły weekend robię sobie sam-na-sam z kochanką - czas pójść kilka kroków dalej
O ile nic po drodze się nie wydarzy bo życie potrafi pisać swoje scenariusze

Teraz na hamownię... termin już umówiony

Jak dobrze pójdzie to przyszły weekend robię sobie sam-na-sam z kochanką - czas pójść kilka kroków dalej

inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
już coś paint wygenerował z tymi kreskami?FOSS pisze:Nowa przepływka dziś dotarła. A że montaż prosty jak barszcz więc już wylądowała na samochodzie
Teraz na hamownię... termin już umówiony![]()