![]() |
![]() |
![]() |
[S8 D2 00 ] Diagnostyka - brak połączenia
-
- Forum Audi A8
[S8 D2 00 ] Diagnostyka - brak połączenia
Byłem dzisiaj na warsztacie, niestety wyszedłem troszkę podłamany. Nie mogli połączyć się z komputerem czy ktoś miał coś podobnego? Nie jest to moje pierwsze auto ale takich jaj nigdy nie miałem.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2013, 23:40 przez koles999, łącznie zmieniany 1 raz.
- sylwekr
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Co do warsztatu to nie jakiś pierwszy lepszy piekarz z laptopem tylko warsztat który już jest trochę na rynku i jakoś sobie radzą, ale nie jest powiedziane że w tym wypadku dali plamę. Ale z czym tu sobie można nie poradzić podpina się i tyle. Właśnie wspominał coś o jakimś dodatkowym ukrytym zabezpieczeniu że może poprzedni właściciel zamontował bądź wie coś na ten temat, ale dzwoniłem i nic o czymś takim nie wie. Swoją drogą jeśli jest coś takiego zamontowane to chyba dobry elektryk z odrobiną chęci da z tym sobie radę jak sądzicie?
- Simone331
- Super Klubowicz
Ponawiam pytanie. Gdzie podłączałeś diagnostykę?
Nie wiem czy to zależy od rocznika, wersji silnikowej, czy jak, ale są dwie możliwości umiejscowienia złącza diagnostycznego. Albo jest pod popielniczką albo w nogach kierowcy.
Z ciekawości ja właściwe mam w nogach, a pod popielniczką jest tylko "suche" gniazdo bez pinów. Możliwe, że właśnie też masz taką przypadłość i podłączali się do tego nie uzbrojonego.
Nie wiem czy to zależy od rocznika, wersji silnikowej, czy jak, ale są dwie możliwości umiejscowienia złącza diagnostycznego. Albo jest pod popielniczką albo w nogach kierowcy.
Z ciekawości ja właściwe mam w nogach, a pod popielniczką jest tylko "suche" gniazdo bez pinów. Możliwe, że właśnie też masz taką przypadłość i podłączali się do tego nie uzbrojonego.

-
- Super Klubowicz