![]() |
![]() |
[S8 D2 00 ] Diagnostyka - brak połączenia
[S8 D2 00 ] Diagnostyka - brak połączenia
Byłem dzisiaj na warsztacie, niestety wyszedłem troszkę podłamany. Nie mogli połączyć się z komputerem czy ktoś miał coś podobnego? Nie jest to moje pierwsze auto ale takich jaj nigdy nie miałem.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2013, 23:40 przez koles999, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
Co do warsztatu to nie jakiś pierwszy lepszy piekarz z laptopem tylko warsztat który już jest trochę na rynku i jakoś sobie radzą, ale nie jest powiedziane że w tym wypadku dali plamę. Ale z czym tu sobie można nie poradzić podpina się i tyle. Właśnie wspominał coś o jakimś dodatkowym ukrytym zabezpieczeniu że może poprzedni właściciel zamontował bądź wie coś na ten temat, ale dzwoniłem i nic o czymś takim nie wie. Swoją drogą jeśli jest coś takiego zamontowane to chyba dobry elektryk z odrobiną chęci da z tym sobie radę jak sądzicie?
Ponawiam pytanie. Gdzie podłączałeś diagnostykę?
Nie wiem czy to zależy od rocznika, wersji silnikowej, czy jak, ale są dwie możliwości umiejscowienia złącza diagnostycznego. Albo jest pod popielniczką albo w nogach kierowcy.
Z ciekawości ja właściwe mam w nogach, a pod popielniczką jest tylko "suche" gniazdo bez pinów. Możliwe, że właśnie też masz taką przypadłość i podłączali się do tego nie uzbrojonego.
Nie wiem czy to zależy od rocznika, wersji silnikowej, czy jak, ale są dwie możliwości umiejscowienia złącza diagnostycznego. Albo jest pod popielniczką albo w nogach kierowcy.
Z ciekawości ja właściwe mam w nogach, a pod popielniczką jest tylko "suche" gniazdo bez pinów. Możliwe, że właśnie też masz taką przypadłość i podłączali się do tego nie uzbrojonego.

-
- Super Klubowicz