Ja od siebie dodam, ze tez kupwalem tanie, a potem reklamacja... U mnie juz czara goryczy sie przelala... W zeszlym roku kupione na przelomie lutego i marca, 2 aku Jenox 74Ah do cabrio i b3... W cabrio zesral sie w sierpniu tego roku, a w b3 w pazdzierniku... Akumlatory obslugowe, elektrolit nieodparowany, w pierwszym przypadku jedna cela dno... a w drugim gestosc taka ze probierka w mierniku nawet sie nie podniosla, wymienione na gwarancji i znow 24 miesiace na nowo... W A8 byl AmperMax 100Ah, pierwszy wytrzymal 1,5 roku, wymieniony na gwarancji bo tez go szlag trafil, nastepny wytrzymal 3 lata niecale... Dzis sie wkurzylem, pojechalem do IC i kupilem Varte 95Ah/850A w technologii AGM, 2x drozej niz zwykly szajs... Zobaczymy co to pokaze

W kazdym razie, ja osobiscie dosc mam podejscia kupic tanio i potem reklamowac...Gdzie te Aku co wytrzymywaly 6 lat bez najmniejszego zajakniecia???
Dodam tylko ze w domu mam 18letni aku z Catapilara, ktory moze nie ma tych 900A rozruchu, ale do tej pory zdarza mi sie z niego korzystac w ramach W, i odpalac miedzy innymi A8 w sytuacji krytycznej, pojemnosci juz nie ma, ale wciaz starcza mu mocy zeby pokrecic V8 z 10 razy zanim on sam wyzionie ducha