![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Ustawienie Xenonów z samopoziomowaniem
[D2 ALL ] Ustawienie Xenonów z samopoziomowaniem
Jak wygląda ustawianie xenonów fabrycznych z samopoziomowaniem. Czy wystarczy na stacji diagnostycznej po włączeniu świateł ustawić śrubokrętem w reflektorach czy trzeba coś w VAGu jeszcze ustawić.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Nie nie broń Boże. Musi być pełen bak paliwa, następnie za pomocą komputera wchodzisz w basic set. i ustawiasz kenon w pozycji środkowej (dopiero teraz możesz kręcić IMBUSEM, kluczem allena). Po ustawieniu zapisujesz i ok.
Procedura z ADAKO:
Jeśli nie chce Ci zapisać ustawień, to masz różnicie ponad 0,6V pomiędzy czujnikami (już się o tym kiedyś rozpisywałem).
![Obrazek]()
Procedura z ADAKO:
Kod: Zaznacz cały
Przed przystąpieniem do regulacji świateł muszą być spełnione następujące warunki:
Pojazd musi stać na równym podłożu
Hamulec ręczny musi być zwolniony
Zapłon musi być włączony
Światła wyłączone
Sterownik w pamięci nie może posiadać żadnych błędów
Procedurę przeprowadzamy w następujący sposób:
[Wybór]
[55-Zasięg xenonów] (w niektórych pojazdach należy wybrać sterownik [29-Światła -lewa str.]
[Nastawy podst. - 04]
Grupa "001"
[Idź!]
Zaczekaj około 20 sekund. W tym czasie silniczki ustalające wysokość światła zatrzymają się w pozycji odpowiedniej do ręcznej regulacji reflektora.
Włącz światła i ustaw je śrubami w reflektorze zgodnie z zaleceniami producenta.
Teraz przejdź do grupy "002". W tym momencie sterownik zapamięta położenie nastawników jako położenie bazowe.
Jeśli nie chce Ci zapisać ustawień, to masz różnicie ponad 0,6V pomiędzy czujnikami (już się o tym kiedyś rozpisywałem).
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Też miałem źle ustawione światła. Po kupnie auta w nocy się bajecznie jeździło, ale potem robiłem rozrząd i parę innych drobnostek. Po złożeniu do kupy miałem problem z poziomowaniem, doszedłem do kwestii tych napięć i sposobu adaptacji natomiast nie dostałem inf. od ASO, że trzeba dociążyć lub mieć full paliwa w baku.. Efekt był taki, że światła świeciły ciut za nisko, jeździć się dało ale... Po zastosowaniu się do zaleceń z ELSY jest jasność, światła w naszych 8 nie są złe (mam xenon plusa).
Ara$ pisze:myślałem że brak paliwa w zbiorniku wpłynie w taki sposób na to że lepiej (wyżej) będą Ci się świeciły a nie odwrotniekrzychu22.p1i pisze:że trzeba dociążyć lub mieć full paliwa w baku
tak będą swieciły wyżej i będą mogły oślepieac innych może

dare to be great
o to mi chodziło, co do tego oślepiania tez mnie to wkur...danielos8 pisze:Ara$ pisze:myślałem że brak paliwa w zbiorniku wpłynie w taki sposób na to że lepiej (wyżej) będą Ci się świeciły a nie odwrotniekrzychu22.p1i pisze:że trzeba dociążyć lub mieć full paliwa w baku
tak będą swieciły wyżej i będą mogły oślepieac innych możeja to mam uczulenie na to bo ponad połowa ludzi jeździ z zle ustawionymi światłami i mnie razą
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8