[D2 ALL ] śruby zabezpieczające do felg
[D2 ALL ] śruby zabezpieczające do felg
...szukałem, ale nie znalazłem nic konkretnego, więc pytam Was...
Mam nowe felgi i nie chce ich oddać złodzejskiemu pomiotowi, wiec śrubki by się przydały. Szukałem, ale nie wiem jakie będą dobre, bo są różne nasadki, np.
lub
Czy polecilibyście jakąś firmę, która robi, bądź jest importerem jakiś w miarę sensowych śrub, takich co by się zaraz te frezy nie pozrywały, połamał lub inne takie...
Myślałem o takich bo mnie przekonuje ten certyfikat TÜV
http://allegro.pl/tuv-sruby-zabezpiecza ... 45069.html
Dzięki za info.
Mam nowe felgi i nie chce ich oddać złodzejskiemu pomiotowi, wiec śrubki by się przydały. Szukałem, ale nie wiem jakie będą dobre, bo są różne nasadki, np.
lub
Czy polecilibyście jakąś firmę, która robi, bądź jest importerem jakiś w miarę sensowych śrub, takich co by się zaraz te frezy nie pozrywały, połamał lub inne takie...
Myślałem o takich bo mnie przekonuje ten certyfikat TÜV
http://allegro.pl/tuv-sruby-zabezpiecza ... 45069.html
Dzięki za info.
to nie jest zwykły napęd...to
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Tylko zwróć uwagę aby miały mocowanie na kulę a nie stożek.. Miałem te do "gwiazdy" z linka powyżej i śruba jak śruba
Ja bym tymi się zainteresował: http://allegro.pl/org-plywajace-sruby-z ... 13204.html
Ja bym tymi się zainteresował: http://allegro.pl/org-plywajace-sruby-z ... 13204.html
martin_rs4, I myślisz że złodziej nie wyda (jeśli już nie ma) 100zł na klucz do śrub jeśli za felgi dostanie 1000zł ? Bo zakładam że takie lub droższe chcesz zabiezpieczyć. Szkoda sobie życie utradniać takimi śrubami bo zabezpieczenie to jest żadne. Jak złodziej dostanie zamówienie na felgi to pourywa Ci śruby a felgi i tak będą jego
Jeśli chcesz zabezpieczyć auto to jedynie alarm przechyłowy. Czyli taki który się włącza jeśli zaczniesz dzwigać auto na lewarku.
Jeśli chcesz zabezpieczyć auto to jedynie alarm przechyłowy. Czyli taki który się włącza jeśli zaczniesz dzwigać auto na lewarku.
A ja się dziwie takiemu podejściu do sprawy, bo to tak jak np. po co właśnie zakładać alarm lub lokalizator gsp w samochodzie jak złodziej może mieć odpowiedni sprzęt , więc i tak może auto ukraść...sam napisałeśtomas5 pisze:Szkoda sobie życie utradniać takimi śrubami bo zabezpieczenie to jest żadne.
Chodzi o to żeby zabezpieczyć sie przed takimi żulmenami co chwytają pierwszą lepszą okazję. Przed tzw. "Specjalistami" się niestety nie uchroni.Tomas5 pisze:Jak złodziej dostanie zamówienie na felgi to pourywa Ci śruby a felgi i tak będą jego
OT.
Raz widziałem dokument jak chłopaczek 25lat zwinąl podobno nie do ukradzenia BMW M5 bo miała takie systemy komputerowe itp, że głowa mała...wszystkie zabezpieczenia rozbroił chyba w 1,5min...
to wydaje mi się że skuteczniejszy będzie alarm przechyłowy.martin_rs4 pisze:Chodzi o to żeby zabezpieczyć sie przed takimi żulmenami
Kawałek plasteliny i wzór masz jak na dłoniLechu pisze:Kupić może, ale czy trafi wzór do Twoich felg
Ale fakt faktem może i te śruby jakiś łapciuchów zniechęcą. Ale jak pisałem alarm dużo skuteczniejsz by był na pewno
...tak czy inaczej...czy jest mi ktos w stanie poradzic jakiej firmy takie sruby wziąć? Jutro zadzwonie do ASO spytać sie czy oni takie sruby bede miec, bo problematycznie jest to o tyle, że potrzebuje te sruby pod dystanse 15 i 20mm, czyli długosć szpilek 45 i 50mm... <niegadam>
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
martin widzialem takie dystanse jak mowisz juz z srubami w komplecie jakies super pro moge jutro zadzwonic co to za marka koles mi polecal ale tak jak piszesz komplet 15i 20 wraz z srubami wychodzil jakies 450-500 zł tylko mi powiedz i jutro sie dowiaduje co to bylo i jakiej marki
w kazdym razie wygladalo naprawdę profesionalnie
w kazdym razie wygladalo naprawdę profesionalnie
bądź sobą, wariatów też lubią
To, może meliske zamiast śrubmartin_rs4 pisze: żeby spokojniej spać
Te pierwsze bądź bardzo podobne śruby miałem przy A6 C4 i powiem Ci, że nie byłem do końca przekonany czy dodając do zwykłej nasadki kawałek pręta czy śrubokręt nie da się odkręcić śruby. Ponadto te wypusty z czasem zaczęły się troszkę wyginać i oddzielać od konstrukcji.
Teraz mam coś w ten deseń
i wydają się być lepsze, bardziej wytrzymałe nic się z nimi nie dzieje podczas korzystania.
Zwróć uwagę na ilość nasadek w zestawie. Jak jest jedna to trochę słabo .
nie musi trafiać wzoru, mi ostatnio zginęła taka końcówka do odkręcania i zamiast wiercić kupiłemLechu pisze:Kupić może, ale czy trafi wzór do Twoich felg ?? Może kupić 5 kluczy i po kolei sprawdzać, ale czy trafi ?Tomas5 pisze:I myślisz że złodziej nie wyda (jeśli już nie ma) 100zł na klucz do śrub
https://www.narzedziowy.pl/product_info ... s_id=74194
wystarczyło przyłożyć, puknąć młotkiem po czym przedłużka i vuala
Śruby nie są w żaden sposób uszkodzone, jak się znajdzie końcówka założę je ponownie.