![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Jakie radio CB ?
- sebos17
- Super Klubowicz
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Ale cb nie tylko jest potrzebne na miłych panów pilnujących porządku na drodze , uratowało mnie już wiele razy przed staniem kilka godzin w korku jak są problemy na drodze - wypadek albo szybkie remonty naszych pięknych dróg .
Ostatnio używam radia firmy Yosan i nawet jest fajne bo bezszumowe , tylko same rozmowy wyłapuje .
Ostatnio używam radia firmy Yosan i nawet jest fajne bo bezszumowe , tylko same rozmowy wyłapuje .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
- FOSS
- Super Klubowicz
No właśnie... a jak się jeździ codziennie po dużej aglomeracji (np. Warszawa) to radia używasz częściej do pytania o drogę, korki, przebudowy, wypadki niż do pytań o radary.pioter pisze:Ale cb nie tylko jest potrzebne na miłych panów pilnujących porządku na drodze , uratowało mnie już wiele razy przed staniem kilka godzin w korku jak są problemy na drodze...
Ostatnio po mieście turlam się B-klasą i męczy mnie brak radia... nie ma jak zapytać o przebudowy, korki czy wypadki a tego u nas wiecznie pełno :-?
W moim A8 niezmiennie siedzi stary poczciwy UNIDEN i nie planuję go zmieniać na nic innego... no chyba że wyjdzie wreszcie coś jakościowo identyczne ale będzie o połowę mniejsze w wymiarach ;-)
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Tu sie musze zgodzić ale osobiście przez 13lat kariery kierowcy,także kilka zawodowo nigdy go nie uzyłem i nigdy nie było mi potzebne. Moze mam szczescie co do korków,a że wiecej jeżdzę na zachód to tam prędkości rzedu 200i więcej juz mnie po prostu nudząpioter pisze: uratowało mnie już wiele razy przed staniem kilka godzin w korku jak są problemy na drodze - wypadek albo szybkie remonty naszych pięknych dróg .

- sebos17
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- Druss
- Super Klubowicz
Ja w A6 C4 posiadałem wcześniej wspomniane radyjko Yosan, model Pro 120 z anteną Sirio ML145 na magnesie i sprawdzało się rewelacyjnie.
Ma RF-Gain, SQ, jest małe, dobre filtry i nie dość drogie. Jak przyjdzie czas pakować DB w A8 to mysle że będzie to właśnie PRO120 po "tuningu" z Sirio Triflex zamiast standardowej anteny.
Ma RF-Gain, SQ, jest małe, dobre filtry i nie dość drogie. Jak przyjdzie czas pakować DB w A8 to mysle że będzie to właśnie PRO120 po "tuningu" z Sirio Triflex zamiast standardowej anteny.
- Simone331
- Super Klubowicz
No właśnie ja juz mam u siebie Sirio Triflexa i jak myslisz to wspomniane przez Ciebie radio bedzie jakoś razem z tą anteną śmigało? Dodam, że nie interesuje mnie nadawanie tylko w miarę daleki odbiór.Druss pisze:Ja w A6 C4 posiadałem wcześniej wspomniane radyjko Yosan, model Pro 120 z anteną Sirio ML145 na magnesie i sprawdzało się rewelacyjnie.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- Simone331
- Super Klubowicz
Troszkę lipnie, bo spodziewałem się lepszych efektów, ale przy takiej "anonimowej" antenie to będzie mi musiało wystarczyć.123mielony pisze:Wiadomo że czym antena dłuższa tym zasięg lepszy,na Triflexie i Unidenie 520 zasięg miałem 2-3km a czasami przy sprzyjającym terenie około 5km.Simone331 pisze:interesuje mnie nadawanie tylko w miarę daleki odbiór.
Co do radia to mam dwie opcje albo w/w Unidena albo Alana 199. Będę miał niedługo jedno i drugie na próbę i zobaczymy który lepszy.

- Druss
- Super Klubowicz
Simone ale Triflex nie jest anonimową anteną, jest robiona przez Sirio - a do bardzo dobra firma robiaca anteny.
No niestety nie masz co marzyć o zasiegu 10km bo na bacie 50cm tego nie uzyskasz...ja w trasie na 1,45 na dachu ściągałem rozmowy z prawie 10km, ale strasznie dużo trzeba wycinać bo zakłucenia są.
Myślę że 3-5km zasięg wystarczy w zupełności do małego mobilka. Rozmawiasz z ludzmi co są obok Ciebie na drodze a nie w sąsiedniej wiosce, tak np ;-) Ale każdy oczekuje czegoś innego od CB.
Zawsze możesz pogadać z jakimiś magikami od CB czy da rade wzmacniacz sygnału wstawić.
A co do radyjek, teraz mojej kobiecie tata zostawił swoje autko i sobie kupił inne. w tej jej asterce 2 dostała wbudowane CB, bawiłem się nim i wiem że jst to jakiś Alan i w życiu niechce takiego miec !! SZUMOFON, nie wiem jaki to nr Alana jets ale nawet mają dodatkowy głośnik przy kierownicy z lewej strony wiekszość rozmów się domyślam - a to radyjko też ma RF-Gain, SQ... LIPA i tyle. Ja polecam Yosan'a. Ja polecam Ci tego sprzedawce : http://www.konektor5000.pl/index.php?p3 ... r-antenowy
Sam u niego robiłem zakupy, doradzi, zna się na rzeczy, sam tuningu radia itp ! Na forum CB-Radio - jeden z Guru.
No niestety nie masz co marzyć o zasiegu 10km bo na bacie 50cm tego nie uzyskasz...ja w trasie na 1,45 na dachu ściągałem rozmowy z prawie 10km, ale strasznie dużo trzeba wycinać bo zakłucenia są.
Myślę że 3-5km zasięg wystarczy w zupełności do małego mobilka. Rozmawiasz z ludzmi co są obok Ciebie na drodze a nie w sąsiedniej wiosce, tak np ;-) Ale każdy oczekuje czegoś innego od CB.
Zawsze możesz pogadać z jakimiś magikami od CB czy da rade wzmacniacz sygnału wstawić.
A co do radyjek, teraz mojej kobiecie tata zostawił swoje autko i sobie kupił inne. w tej jej asterce 2 dostała wbudowane CB, bawiłem się nim i wiem że jst to jakiś Alan i w życiu niechce takiego miec !! SZUMOFON, nie wiem jaki to nr Alana jets ale nawet mają dodatkowy głośnik przy kierownicy z lewej strony wiekszość rozmów się domyślam - a to radyjko też ma RF-Gain, SQ... LIPA i tyle. Ja polecam Yosan'a. Ja polecam Ci tego sprzedawce : http://www.konektor5000.pl/index.php?p3 ... r-antenowy
Sam u niego robiłem zakupy, doradzi, zna się na rzeczy, sam tuningu radia itp ! Na forum CB-Radio - jeden z Guru.