w takim razie muszę podjąć dobra decyzję i na wiosnę Ciebie odwiedzić, w końcu też będzie okazja podziękować za inspekcję sprzed roku (autko do tej pory sprawuje sie bardzo dobrze )FOSS pisze:Jak pisałem powyżej... na wiosnę będę miał już zestawy do obniżania dostępne praktycznie "od ręki"
[D3 ALL ] Jak posadzić A8 D3? (Obniżanie zawieszenia)
Aby wykonać kalibrację muszą być spełnione 2 warunki:Lakier pisze:Czy mieliście kiedyś taki problem w vcds, że gdy chcecie wpisać hasło, żeby móc zacząć kalibracje, program je odrzuca i pisze, "invalid key"?
1. Program musi takową kalibrację obsługiwać
2. Zawieszenie musi być w miarę sprawne
Apropos punktu 1 - piszę o tym ponieważ pełną legalną wersję VCDS'a posiada tutaj tylko jakiś mały odsetek forumowiczów a o wersjach mniej legalnych (klonach, allegrowych tanich okazjach i innych) oraz programach czy urządzeniach innych niż VCDS (Dominator, KTS, Automax, inne) wiedzę mam znikomą.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
http://www.a8team.pl/zestaw-obnizajacy- ... t12800.htmnikoa4 pisze:czy juz posiadasz takie ciegna?
Oczywiście mam, tak jak kolega wkleił już linka są tutaj: http://www.a8team.pl/zestaw-obnizajacy- ... t12800.htmnikoa4 pisze:kolego FOSS co z tematem tego zestawu do posadzenia audiczki?
czy juz posiadasz takie ciegna?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Ja od wczoraj walczyłem z obniżeniem przez VCDS i napotkałem również problem,ale jak się okazało robiłem bład w kanale 1 gdyż nie czekałem aż skończy się kalibracja zawieszenia.
Generalnie się udało ,ale obniżyłem narazie tylko o 10mm ,później bardziej posadzę autko.
Dla chcących obnizyć zawieszenie podaję link do filmiku na youtube,gdzie jest to wsystko bardzo fajnie pokazane.
Generalnie się udało ,ale obniżyłem narazie tylko o 10mm ,później bardziej posadzę autko.
Dla chcących obnizyć zawieszenie podaję link do filmiku na youtube,gdzie jest to wsystko bardzo fajnie pokazane.
Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj: Czy to normalne jeśli po każdej jezdzie jak juz wjadę do garażu i zamknę samochód pilotem to obniża się przednie zawieszenie? Słychać wyraźne syczenie przez kilka sekund, nie raz syknie raz, chwila przerwy i potem drugi raz. Ten wyraźny odgłos syczenia jest normalny?
Na każdym będzie niżej o te 10mmchlebi pisze:Jak kładziecie furę niżej kompem to w jaki sposób to działa ? tylko na dynamic schodzi niżej ? potem można dalej sobie konfigurować pracę zawieszenia jak np na komfor przejdę to się podniesie do normalnej wysokości czy to zawsze będzie niżej np o te 10 mm ??