[D3 ALL ] Światła do jazdy dziennej
macisz12, czyli co jak bym przerabiał u Ciebie to muszę wpisać takie same kodowanie jak u FOSSa??
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Jeżeli tylko założysz żarówkę LED to błędy oczywiście będą - trzeba przerobić elektrykę i dołożyć rezystory i wtedy będzie śmigać bez żadnych błędów.mario-975 pisze:Mam przednie lampy bixenon z doświetlaniem halogenem śwateł drogowych i zastanawiam się czy w przypadku zlikwidowania tego doświetlania i zastąpienia go żarówką led jako dzienne nie będzie błędów na fisie na światłach drogowych o przepalonej żarówce <niewiem>
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
No właśnie, więc mierzenie żarówki omomierzem jest bez sensu, bo zmiana napięcia spowoduje zmianę mocy, a co za tym idzie zmianę rezystancji żarówki. Fis nie mierzy rezystancji tylko prąd płynący przez odbiornik. I wykorzystanie prawa ohma do doboru kasownika uważam za stosowne.pebo pisze: Też można, tylko pamiętaj, że w instalacji napięcie i prąd zmienia się, mimo pracy regulatora i EPC.
A mam pytanko odnoście bi-xenon, w D3 wystepowały lampy zwykłe i z bi-xenonem??
Mój kod wyposażenia dotyczący reflektorów to:
8EN z wolnego tłumaczenia: dwufunkcyjny reflektor z lampy wyładowczej i włączyć światła sygnału , do jazdy po prawej stronie
Czy to oznacza że mój xenon może działać jako światło mijania i drogowe??
Mój kod wyposażenia dotyczący reflektorów to:
8EN z wolnego tłumaczenia: dwufunkcyjny reflektor z lampy wyładowczej i włączyć światła sygnału , do jazdy po prawej stronie
8EN - Bi-functional headlight with gas discharge lamp and fixed bending light, for driving on the righttomi5 pisze:Mój kod wyposażenia dotyczący reflektorów to: 8EN ....
Czyli posiadasz lampy bi-xenon z doświetlaniem zakrętów dla ruchu prawostronnego + żarówka halogenowa jako wspomaganie świateł drogowych.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
tomi5, zdziałałeś coś już z dziennymi ??
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6