Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
No a Boscha wytrzymują spokojnie 40 tkm, sugerowana wymiana według producenta co 30 tkm. Siedzę już kupę lat w instalacjach LPG do tego byłem też na dwóch szkoleniach NGK/NTK gdzie jedno było poświęcone tylko świecom ...uwierz mi, nie ma potrzeby przepłacać ale każdy powinien kupić to co uważa za najlepsze
A moja 8-mka dzisiaj stoi na korekcie lakieru i na zabezpieczeniu powłoka ceramiczna 9H 😉Nie trzeba bedzie sie martwić przy strojeniu auta do wesela 😉
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Dzisiaj wymieniłem tarcze z przodu na ATE 350 mm oraz klocki ATE. Jeśli ktoś będzie miał swapa brembo proszę się do mnie zwrócić podpowiem jakie ma tarcze kupić, bo co niektórzy pseudo spece z forum audi robią z tego tajemnice co najmniej jak skarb templariuszy.
Najgorsze jest to, że tarcze, którą miałem założoną przez Pana ... aaa czort z nim na priv powiem kto jest taki mądry (dla zainteresowanych). Szanowny Jegomość zalożył poprzedniemy właścicielowi na piastę tarczę której otwór był za mały o około 1,5 mm. Co za tym idzie tarcza nie miała żadnej powierzchni styku z piastą. Bicie na tarczy wynosiło 1,5 mm !!!!!!!!!!!!!! Nie wspomnę o zagrożeniu jakie to mogło powodować. Ograniczę się do braku komfortu podczas hamowania. Dobrze, że ochłonąłem przed powrotem do domu, bo nornalnie nóż się w kieszeni otwiera. Jak można być tak nierozsądnym człowiekiem i do tego uważać się za "mega tuner`a". Reasumując Marek, u którego dokonałem wymiany tarcz nie wypuścił mnie z warsztatu dopóty dopóki nie zamocował tarcz tak jak powinno się robić (tj. przetoczenie otworu do średnicy piasty). Dzięki Bogu, że wśród mechaników są także ludzie inteligentni i troszczący się o bezpieczeństwo klienta.
Najgorsze jest to, że tarcze, którą miałem założoną przez Pana ... aaa czort z nim na priv powiem kto jest taki mądry (dla zainteresowanych). Szanowny Jegomość zalożył poprzedniemy właścicielowi na piastę tarczę której otwór był za mały o około 1,5 mm. Co za tym idzie tarcza nie miała żadnej powierzchni styku z piastą. Bicie na tarczy wynosiło 1,5 mm !!!!!!!!!!!!!! Nie wspomnę o zagrożeniu jakie to mogło powodować. Ograniczę się do braku komfortu podczas hamowania. Dobrze, że ochłonąłem przed powrotem do domu, bo nornalnie nóż się w kieszeni otwiera. Jak można być tak nierozsądnym człowiekiem i do tego uważać się za "mega tuner`a". Reasumując Marek, u którego dokonałem wymiany tarcz nie wypuścił mnie z warsztatu dopóty dopóki nie zamocował tarcz tak jak powinno się robić (tj. przetoczenie otworu do średnicy piasty). Dzięki Bogu, że wśród mechaników są także ludzie inteligentni i troszczący się o bezpieczeństwo klienta.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2016, 00:10 przez Kosmy, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio wymieniłem 8szt. chinoli za 250zł.w Bmw E65 bo mi się nie chciało jechać podpinać pod kompa, szukać ile uwalonych jest i działa jak ta lala. Nie ma sensu kupować oryginału nowego albo używanego.pioter pisze:Dwie używki ori które kupiłem od klubowicza i jeden zamiennik nowy - zobaczymy ile wytrzyma .
Iceman, dokładnie jak piszesz zakładałem juz nie raz do a4 i a6 dla klientow takie z Allegro po 50-60 zł i jeżdżą juz kilka lat 😉
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Odstawiłem auto do gaziora bo przestało gadać na lpg.
Chodzi ale tak jak jak by na nie wszystkich garczkach.
Zobaczymy co chłopaki wyczarują.
Dodatkowo zregenerowałem zacisk który nadaje się tylko i wyłącznie na złom.
Teraz wiem co znaczy stukające zaciski
Konstruktor tego elementu powinien dostać Nobla za wynalazek dziesięciolecia.
Chodzi ale tak jak jak by na nie wszystkich garczkach.
Zobaczymy co chłopaki wyczarują.
Dodatkowo zregenerowałem zacisk który nadaje się tylko i wyłącznie na złom.
Teraz wiem co znaczy stukające zaciski
Konstruktor tego elementu powinien dostać Nobla za wynalazek dziesięciolecia.
- dracus6662
- Super Klubowicz
Tez bede dawał na wymiane wszystkich filtrów i wezyków oraz regulacje
Tiptronik wymiana oleju Audi
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]