części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Czy Audi A8 jest bezpiecznym autem ? Ooooo tak ;)

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Awatar użytkownika
chrisvtr
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Czy Audi A8 jest bezpiecznym autem ? Ooooo tak ;)

Post autor: chrisvtr » 13 mar 2015, 18:09

Live Fast Die Hard - Bad Boys for LIVE

giganteusz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: giganteusz » 13 mar 2015, 19:31

zauważyłem że w takich samochodach z wyższej półki i jak np. ferrari i lambo przy dużych prędkościach ludzie przezywają a w tanich jako nowe giną.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 13 mar 2015, 20:42

zadna auto nie jest bezpieczne jadac z tak duza predkoscia ze z auta praktycznie nic nie zostaje. Owszem A8 jako limuzyn, duze auto posiadajace wiele zabezpieczen typu np. 10 poduszek, ABS/ESP i takie tam + aluminiowa konstukcja chloniaca energie uderzenia sprawia ze czlowiek czuje sie bezpiecznie,a le rozsadek tez musi byc ;)

Sytuacja jak w pierzwych dwoch linkach to przyklad czystego przypadku ze kierowca zyje a nie ze przezyl dzieki temu ze A8 jest nadto bezpieczne. Jak by siedzial tu na miejscu pasazera to pewnie nic by z niego nie zostalo :

Obrazek

Moj kuzyn mial kiedys dachowanie swja 80 B4. Jak zobaczylem to auto to totalna masakra. Wszystko zmiazdzone, tylko cudem strona kierowcy nie tknieta i on nawet "zadrapania" nie mial...wiec jak Audi 80 D4 jest rownie bezpieczne :D :P

[ Dodano: 2015-03-13, 20:44 ]
...i co to w ogole za tureckie dywaniki kolo mial <niegadam> :D
to nie jest zwykły napęd...to

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 13 mar 2015, 21:06

No po stronie pasażera nie ma słupka i pasa więc z tej strony osoba nie miała by szansy przeżycia.

Co do bezpieczeństwa auta ja wierzę w to, że jest ono w aucie zależne od jego klasy ale tylko do 140km/h. Jak ktoś jedzie 200+ to nie ma szansy, to jest czysta loteria.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 13 mar 2015, 21:09

drago_o pisze:Jak ktoś jedzie 200+ to nie ma szansy, to jest czysta loteria.
dokladnie...najlepszy przyklad takiej loterii jest tu bo kolesie przezyli

Awatar użytkownika
Pafnucy
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pafnucy » 13 mar 2015, 23:47

Ładne tam masakry pokazaliście, ale ten w D4 pod cysterną na A2 dostał drugie życie :) Wiadomo, że same gabaryty A8 jakoś zwiększają te szanse- w odróżnieniu do chińskich super limuzyn, bo jak oglądałem ich crash testy to aż mnie ciary przechodziły jak się składają, a co dopiero przy prawdziwych wypadkach na drodze <nienie>

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 14 mar 2015, 10:46

hehe Pany, a widzieliscie co zostaje z FOCUSa przy 190km/h w zderzeniu czolowym ?? ;)

giganteusz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: giganteusz » 14 mar 2015, 13:50

z tym focusem łatwo mieć podobny wypadek czołówka z tirem przy 90 i efekty jak zw focusie

Motostacja

Post autor: Motostacja » 14 mar 2015, 18:27

martin_rs4 pisze:dokladnie...najlepszy przyklad takiej loterii jest tu bo kolesie przezyli

ta i nawet nic wielkiego im sie nie stało 0.0
drago_o pisze:No po stronie pasażera nie ma słupka i pasa więc z tej strony osoba nie miała by szansy przeżycia.
słupka nie ma bo pewnie strażacy odcieli zawsze w przypadku takiego dzwona rozcinają nożycami fure a potem ludzie myślą że słupki wyrwało

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 14 mar 2015, 19:15

Być może ale i tak podtrzymuje zdanie o loterii ;)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 14 mar 2015, 20:09

raftor pisze:słupka nie ma bo pewnie strażacy odcieli zawsze w przypadku takiego dzwona rozcinają nożycami fure a potem ludzie myślą że słupki wyrwało
mowisz ze pocięli ?? ;) a tu co leży na barierkach, bo mi to wygląda na kawałek drzwi, ramę dachu i cos tam z słupka :) i raczej nie wygląda na pocięte przez SP <hmm>

Obrazek

hyhy, teraz dopiero widze ze to ropol jest :D .... ehh szkoda auta ;( a kierowcy w ogóle nie <nienie>

Awatar użytkownika
Nyku
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Radek

Post autor: Nyku » 14 mar 2015, 21:56

Moim zdaniem kierowca w ostatniej chwili się ratował. Odruch bezwarunkowy dlatego też strona pasażera jest w "gorszym" (o ile można to tak nazwać) niż strona kierowcy. Za wszelką cenę w ostatniej chwili chciał uniknąć kolizji a w takich wypadkach nie zbaczamy na auto tylko na swoje własne położenie. Chciał być jak najdalej od miejsca pierwszego uderzenia i wydaje mi się ze to nie loteria a kawałek szczęścia i ułamki sekund które pozwoliły mu rozwalić auto a taki sposób a nie inny jak np dostanie w zęby silnikiem.

rafalr93
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rafalr93 » 14 mar 2015, 22:15

Oj niestety wiele miałem przypadków takich pseudo kierowców ciężarówek co chcą wyprzedzić 2 pojazd nie patrząc w lusterko .... Oni mają już w tej głupiej łepatynie że jak ma ogromny zestaw to wolno im wszystko , oczywiście nie wszystkich wrzucam do jednego wora ...

Awatar użytkownika
chrisvtr
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: chrisvtr » 15 mar 2015, 01:12

Nyku pisze:Moim zdaniem kierowca w ostatniej chwili się ratował. Odruch bezwarunkowy dlatego też strona pasażera jest w "gorszym" (o ile można to tak nazwać) niż strona kierowcy. Za wszelką cenę w ostatniej chwili chciał uniknąć kolizji a w takich wypadkach nie zbaczamy na auto tylko na swoje własne położenie. Chciał być jak najdalej od miejsca pierwszego uderzenia i wydaje mi się ze to nie loteria a kawałek szczęścia i ułamki sekund które pozwoliły mu rozwalić auto a taki sposób a nie inny jak np dostanie w zęby silnikiem.
tylko ze kierowca tej A8 to kobieta ,wiec nie wróżę tu rozsądnej decyzji , no chyba ze to kobieta rajdowiec była ;)
Live Fast Die Hard - Bad Boys for LIVE

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 15 mar 2015, 09:11

chrisvtr pisze:tylko ze kierowca tej A8 to kobieta ,wiec nie wróżę tu rozsądnej decyzji , no chyba ze to kobieta rajdowiec była ;)
To nie wina tej kobiety tylko przez te dywaniki <jezu> jak można coś takiego zapakować do auta. <niewiem>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl