[ALL] Ceramizer
mógł to zrobić szybciej ale za to mam idealnie dokładnie złożone autko, nic nie skrzypi nic nie stuka, a w okolicy i tak lepszego nie znajdę. gościu grzebie się w autach luksusowych, naprawia takie fury że a8 to zabawka przy nich. lepiej żeby robił dłużej a dokładnie złożył i żeby to wszystko miało ręce i nogi
Ja z kolegą z forum zrobiliśmy wymianę rozrządu (ze zdjęciem całego przodu) oraz remont klimy z płukaniem całego układu i chłodnicy w 1 dzień ;-)martab99 pisze: :shock: :shock: :shock:
Moje stało 2 dni...
ale to był dosyć dłuuugi dzień :lol:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Jeśli gościu jest dobry, zapodaj proszę adres do polecanych warsztatów. Kto wie, komu i kiedy się przyda.mazur6662 pisze:mógł to zrobić szybciej ale za to mam idealnie dokładnie złożone autko, nic nie skrzypi nic nie stuka, a w okolicy i tak lepszego nie znajdę. gościu grzebie się w autach luksusowych, naprawia takie fury że a8 to zabawka przy nich. lepiej żeby robił dłużej a dokładnie złożył i żeby to wszystko miało ręce i nogi
Bądź dobry jak chleb.
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
Re: [A8 ALL]Ceramizer
Ja sobie wlałem do tylnego dyfra, bo szukałem przyczyny wycia układu napędowego. Zmieniłem przy tym olej na nowy. Okazało się, że to skrzynia wyje. Myślę jednak, że dodanie Ceramizera do oleju w dyferencjale niczemu nie zaszkodziło a wierzę,że wręcz przeciwnie.mazur6662 pisze:j/w czy ktoś z Was miał styczność z takim wynalazkiem? http://www.autokosmetyki.pl/ceramizer_c ... p1379.html
na kilku forach czytałem że ten środek daje jakąś tam poprawę po dolaniu go do mostów czy silników. testował to ktoś z Was? jakieś opinie? doświadczenia?
Planuję jeszcze zrobić ta samą operację w przednim układzie różnicowym. Aha, do silnika też sobie wlałem, tak prewencyjnie, mimo żadnych objawów zużycia :-P Jedyną różnicę którą zaobserwowałem to ZDECYDOWANIE swobodniejsze kręcenie rozruchowe silnika przy ujemnych temperaturach. Różnicy w osiągach, spalaniu, kulturze pracy i zużyciu oleju nie stwierdziłem, chociaż mój egzemplarz prawie w ogóle oleju nie bierze w stosunku do tego co czytam na forum u niektórych :-D.
Najlepszy jednak efekt wystąpił jak dolałem ojcu do Citroena Xm Ceramizera do hydrauliki. Jako, że jest tam jeden układ hydrauliczny do zawieszenia, hamulców i wspomagania kierownicy efekt był oszałamiający. Przede wszystkim pompa, która rzęziła jak opętana zaczęła chodzić niemal bezszelestnie, wspomaganie zaczęło pracować płynnie i dodatkowo samochód zaczął później "opadać" na zwieszeniu jakby się uszczelniła hydraulika. Widać, że to działa w przypadku już trochę "przelatanych" mechanizmów :lol:
Ceramizer stosuję od dawna. Początkowo też podchodziłem bardzo sceptycznie, ale zdecydowałem się. Za pierwszym razem zastosowałem w silniku 2,8. Robiłem osobiście pomiary kompresji przed i po wlaniu preparatu. Ciśnienie przede wszystkim wyrównało się na wszystkich garach i wzrosło średnio o prawie 1 bar. Zużycie oleju spadło do 0,2l/1000km, a żarło wcześniej sporo więcej. Silnik pracuje wyraźnie lżej i ciszej. Środek zalewałem również profilaktycznie do skrzyni, tylnego mostu i przekładni kierowniczej. Przejechałem na tym 150 kkm, bez zarzutu i jakiegokolwiek problemu. Polecam.
Ja stosuję oczywiście ten polski.
www.ceramizer.pl
www.ceramizer.pl
Odp 2.
Nie sprzedaję tego ani nie kupuje. Nie stosuje bo może mieć to wiele negatywnych konsekwencji (o których reklama nie wspomina).
Tak większość ślepo zachłystuje się tylko pozytywami a to jest jak z różnymi lekami na jedno chwilowo pomoże ale zniszczy 5 innych organów (jak masz w rodzinie dobrego znajomego lekarza to popytaj czy szczepi własne dzieci? - cudze tak ale własne nie... czy własnym przepisuje antybiotyki jak się przeziębią? - nie, cudzym tak..)
Tu masz analogię popytaj specjalistę w dziedzinie moto czy do własnego silnika zaleje taki "wynalazek" - odpowie nigdy w życiu, idź do sklepikarza to ci cuda wmówi :-D
Nie sprzedaję tego ani nie kupuje. Nie stosuje bo może mieć to wiele negatywnych konsekwencji (o których reklama nie wspomina).
Tak większość ślepo zachłystuje się tylko pozytywami a to jest jak z różnymi lekami na jedno chwilowo pomoże ale zniszczy 5 innych organów (jak masz w rodzinie dobrego znajomego lekarza to popytaj czy szczepi własne dzieci? - cudze tak ale własne nie... czy własnym przepisuje antybiotyki jak się przeziębią? - nie, cudzym tak..)
Tu masz analogię popytaj specjalistę w dziedzinie moto czy do własnego silnika zaleje taki "wynalazek" - odpowie nigdy w życiu, idź do sklepikarza to ci cuda wmówi :-D
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
-
- Forum Audi A8
Ja kiedys kiedys, jak te ceramizery wchodzily do sprzedazy, wypelnilem ankiete i potem za to mi przyslali zestaw. Zalalem do starej astry do silnika i skrzyni. W silniku nie zauwaylem zadnych zmian (byl w swietnym stanie), za to skrzynia na poczatku pracowala lzej, ale potem byly problemy z wrzu aniem biegow. Moze byla inna przuczyna, ale drugi raz do sprawnego auta bym tego nie wlal. Traktowalbym to raczrej jako cos, co moze odsunie remont w czasie, ale nie jako lekarstwo zuzycie mechaniczne.
Nie doszukiwałbym się tu podobnych analogii, jak w przypadku lekarstw.
Próbujesz krytykować coś czego tak na prawdę nie znasz...
...rozumiem Twoje obawy, bo sam przed wlaniem tego do silnika miałem podobne, ale zastosowałem ten środek i znam z własnego doświadczenia efekty jego działania. To nie jest puszka "kisielu" typu moto doktor, tego jest dosłownie kilka ml.
Próbujesz krytykować coś czego tak na prawdę nie znasz...
...rozumiem Twoje obawy, bo sam przed wlaniem tego do silnika miałem podobne, ale zastosowałem ten środek i znam z własnego doświadczenia efekty jego działania. To nie jest puszka "kisielu" typu moto doktor, tego jest dosłownie kilka ml.