![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] VAG - sprawdzanie spalonej żarówki
[D2 FL ALL ] VAG - sprawdzanie spalonej żarówki
Witam ,jak w temacie gdzie się mam podłączyć pod jaki sterownik co mi powie która żarówka mu nie pasuje. Świeci mi to żółte g...o już z pół roku, wszystkie żarówki nowe stare też świeciły.Pozdro.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2013, 17:38 przez luka6, łącznie zmieniany 1 raz.
A nie miałeś czasem haka dołożonego?luka6 pisze:Dodam że jak załącze pozycyjne to zgłasza błęda.
A propos błędu żarówki. Jeśli wyskakuje Ci już po włączeniu pozycyjnych to szukaj przyczyny w tylnych lampach. Ostatnio była tu mała dyskusja na ten temat. Reasumując FIS wyświetla błąd gdy przepalony jest przedni xenon, lub pozycja/stop w tylnych lampach narożnych. Pozostałe żarówki pomimo przepalenia się nie będą wyskakiwały na FISie.

- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Mam od jakiegoś czasu palniki d2r za 80zł/sztuka najprawdopodobniej podróby ale błędu nie wywala FIS od tych palników, poprzednio jak mi jeden palnik dogorywał to fis co jakiś czas się upominał komunikatem i w tym przypadku wył. i ponowne wł. świateł pomagało. A jakie żarówki ostatnio wymieniałeś?luka6 pisze:Czytałem ten temat ,chaka nie mam,a co by się z bi-xenonem miało stać że tak się dzieje,no chyba nie chinska d2r.
A powiedz jaka kontrolka dokładnie Ci się świeci na Fisie? Przekreślona żarówka?luka6 pisze:Czytałem ten temat ,chaka nie mam,a co by się z bi-xenonem miało stać że tak się dzieje,no chyba nie chinska d2r.
Jeśli zapalasz same pozycyjne i już błąd wyskakuje, to ja bym szukał w tylnych lampach. Jak mijania zapaliłbyś i wtedy wyskoczy błąd to ewidentnie przednie lampy szwankują.

No żółta przekreślona żarówka,tylne lampy świecą rozbierałem już je kilka razy i nic tam nie widać wszystko ładne czyste.Jak i gdzie to szukać co jest odpowiedzialne za ten błąd komfort, licznik czy coś jeszcze?Przecież Audi nie jest takie tępe.
Żarówki wymieniłem wszystkie oprócz kierunków bocznych.
Żarówki wymieniłem wszystkie oprócz kierunków bocznych.
Panowie prawie znalazłem przyczynę,w tylnej klapie mostek od podświetlania rejstracji do postojówki,po wycięciu tej łatwizny jakiegoś poprzedniego fachowca zgasły postojówki z przodu i styłu, podświetlanie rejstracji,liczników i całego środka działa.Na bezpiecznikach czarna listwa dwa 5 amperowe niema prądu,więc prośba o jakiś schemat skąd to idzie.
Nikt niema schematu tych postojówek? Zasilanie dwóch bezpieczników 5A kabel ziel/czer,ziel/czarny
Nikt niema schematu tych postojówek? Zasilanie dwóch bezpieczników 5A kabel ziel/czer,ziel/czarny