Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
i kolejny dodatek do Ałosiem ;-)
Beżowy, kompletny z uchwytem.. Cena również okazyjka..
Szkoda tylko że sprzedawca owinął go folią stretch i trzymał w wilgotnym magazynie.. troszkę zawilgł i zaszedł pleśnią.. ale już wyczyszczony i wyleguje się przy grzejniku! ;-)
Dodatkowe prawie 10kg.. Ważą sobie te graty :-D
Beżowy, kompletny z uchwytem.. Cena również okazyjka..
Szkoda tylko że sprzedawca owinął go folią stretch i trzymał w wilgotnym magazynie.. troszkę zawilgł i zaszedł pleśnią.. ale już wyczyszczony i wyleguje się przy grzejniku! ;-)
Dodatkowe prawie 10kg.. Ważą sobie te graty :-D
-
- Forum Audi A8
Chyba miałem okazję widzieć na żywo :lol:Czarny8800 pisze:Wkońcu zmiana na letnie:)
U mnie też od wczoraj letnie 20-tki...... miałem wprawdzie szalone plany na 21" ale na wiosnę mam też kilka innych pomysłów a kieszeń ma jednak swoje dno więc jednak sobie darowałem - wprawdzie Multispoke to nie twoje Khan'y ale wciąż ładnie się prezentują i na razie przy nich pozostanę ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Nie wiem czy to ironia, ale ja się cieszę. Tak jak już gdzieś pisałem wcześniej, wszystko w aucie mi pasowało, tylko ta skrzynia automatyczna nie bardzo (pomijam fakt awarii drugi raz). Szkoda mi było by rozstawać się z tym autkiem, dlatego teraz będę miał pełnię szczęścia.Apophis pisze:Gabriel, Współczuję :lol:
O ile wszystko pójdzie jak należy z przekładką, bo sam to własnoręcznie robię :-P
Jeszcze tak tu troszkę poza tematem wtrącę. Czy ktoś wie na jakie zmienić kodowanie ECU przy manualnej skrzyni??
A u mnie dziś dzień dobroci dla A8....
Zmieniłem jeden tylny zacisk bo gubił płyn hamulcowy co mnie mocno drażniło... a na tylnych zaciskach wylądowały dwa nowe silniczki do hamulca postojowego bo te co miałem czasem działały poprawnie a czasem sypały błędami :-?
Na przednich zwrotnicach zagościły piękne zaciski prosto od S8 a do kompletu założyłem nowe wielkie jak pizza tarcze 385mm + oczywiście nowe klocki :lol:
Zabawę z hamulcami uzupełniłem nowymi łącznikami i gumami przedniego stabilizatora oraz nowym przednim łożyskiem bo wydawało się dziwnie podejrzane... w układzie zasilania paliwem wylądował nowy filtr.... a silniku zagościła nowa porcja syntetycznego Motul'a filtrowana nowym oczywiście filtrem oleju ;-)
Noi jak tylko wpadną w moje ręce jarzma tylnych zacisków od S8 to na tyle również wyląduje zestaw hamulcowy od S8.... a na dopełnienie hamulcowej zabawy wjadą przewody hamulcowe w oplocie i to mam nadzieję, będzie hamować lepiej niż zestaw seryjny :lol:
Noi coś tam innego również będę robił a co to wyjdzie z czasem :-P
Zmieniłem jeden tylny zacisk bo gubił płyn hamulcowy co mnie mocno drażniło... a na tylnych zaciskach wylądowały dwa nowe silniczki do hamulca postojowego bo te co miałem czasem działały poprawnie a czasem sypały błędami :-?
Na przednich zwrotnicach zagościły piękne zaciski prosto od S8 a do kompletu założyłem nowe wielkie jak pizza tarcze 385mm + oczywiście nowe klocki :lol:
Zabawę z hamulcami uzupełniłem nowymi łącznikami i gumami przedniego stabilizatora oraz nowym przednim łożyskiem bo wydawało się dziwnie podejrzane... w układzie zasilania paliwem wylądował nowy filtr.... a silniku zagościła nowa porcja syntetycznego Motul'a filtrowana nowym oczywiście filtrem oleju ;-)
Noi jak tylko wpadną w moje ręce jarzma tylnych zacisków od S8 to na tyle również wyląduje zestaw hamulcowy od S8.... a na dopełnienie hamulcowej zabawy wjadą przewody hamulcowe w oplocie i to mam nadzieję, będzie hamować lepiej niż zestaw seryjny :lol:
Noi coś tam innego również będę robił a co to wyjdzie z czasem :-P
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2013, 08:57 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- tutenhamon