![]() |
![]() |
[D2 99 4.2PB/LPG ] Pomoc w diagnozie błędów
[D2 99 4.2PB/LPG ] Pomoc w diagnozie błędów
Witam. Podłaczyłem dziś VAG i pokazało mi błędy:
g/s
16538 - Sonda Lambda podgrzewana 1 bank 2 - brak sygnału
17539 - Sonda Lambda 1 (HO2S), bank 1 - wysoka rezystancja grzałki
18057 - CAN data bus, ABS - brak sygnału > moduł ABS, przewody, dopasowanie rezystora w ECM.
65535 - Uszkodzony sterownik ECM.
Dodam że cieżko mi sie łączy z ABS-em i jak juz sie uda to zrywa połączenie.
Reszta sterowników nie łączy badz odrazu zrywa polączenie. Jedynie w miare ok łączy z silnikiem choc roznie bywa. Nie wiem o co chodzi Bo ten sam program i kabel w AUDI A3 bez problemu wszystko diagnozuje i nie przerywa.
Mam windows 7 64 bit, program vag 4.9pl kabelek http://allegro.pl/kabel-v...3171036797.html tylko przysłali mi w innej obudowie i nie wiem czy moze cos przez to e moze inny troche kabel?
I pytanie z innej beczki ile zasysanego powietrza ma przepływka? u mnie pokazuje na wolnych obrotach i na biegach do 6000rpm pokazuje max 190g/s.
Czy moze byc ze przepustnica juz zabrudzona i trzeba wyczyścic?
g/s
16538 - Sonda Lambda podgrzewana 1 bank 2 - brak sygnału
17539 - Sonda Lambda 1 (HO2S), bank 1 - wysoka rezystancja grzałki
18057 - CAN data bus, ABS - brak sygnału > moduł ABS, przewody, dopasowanie rezystora w ECM.
65535 - Uszkodzony sterownik ECM.
Dodam że cieżko mi sie łączy z ABS-em i jak juz sie uda to zrywa połączenie.
Reszta sterowników nie łączy badz odrazu zrywa polączenie. Jedynie w miare ok łączy z silnikiem choc roznie bywa. Nie wiem o co chodzi Bo ten sam program i kabel w AUDI A3 bez problemu wszystko diagnozuje i nie przerywa.
Mam windows 7 64 bit, program vag 4.9pl kabelek http://allegro.pl/kabel-v...3171036797.html tylko przysłali mi w innej obudowie i nie wiem czy moze cos przez to e moze inny troche kabel?
I pytanie z innej beczki ile zasysanego powietrza ma przepływka? u mnie pokazuje na wolnych obrotach i na biegach do 6000rpm pokazuje max 190g/s.
Czy moze byc ze przepustnica juz zabrudzona i trzeba wyczyścic?
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2013, 19:39 przez grzybek86, łącznie zmieniany 2 razy.