![]() |
![]() |
![]() |
[D3 ALL ] Elektryczne zamykanie klapy
Specyfikacja części:
Długość: 408 mm
Strona: tył (lewa lub prawa)
Skok: 152 / Siła: 390
Wersja: z automatycznym otwieraniem klapy
http://allegro.pl/audi-a8-d3-03-10-tele ... 25138.html
Długość: 408 mm
Strona: tył (lewa lub prawa)
Skok: 152 / Siła: 390
Wersja: z automatycznym otwieraniem klapy
http://allegro.pl/audi-a8-d3-03-10-tele ... 25138.html
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Panowie mam taki problem w D3 że silniczek jakby nie miał siły podnieść klapy bagaznika.
Wyglada to tak ze zamyka bez problemu z guzika.
Natomiast zeby otworzyło musze lekko podnieść (pomoc) reką klape ok. 20cm i dalej juz działa bez problemu.
Jesli nie pomoge reka to klapy nie otworzy i slychać jakies przeskakiwanie jakby w silniczku.
Amorki klapy chyba mam dobre bo jeden jest inny od drugiego.( srebrny i czarny)
Na koniec dodam ze włascicielem D3 jestem od tygodnia.
A ze akurat trafiło czas urlopu to własnie siedzie w Kołobrzegu , jedną reką hustając wózek a druga przeglądając skarbnice wiedzy jaka jest to forum.
Wyglada to tak ze zamyka bez problemu z guzika.
Natomiast zeby otworzyło musze lekko podnieść (pomoc) reką klape ok. 20cm i dalej juz działa bez problemu.
Jesli nie pomoge reka to klapy nie otworzy i slychać jakies przeskakiwanie jakby w silniczku.
Amorki klapy chyba mam dobre bo jeden jest inny od drugiego.( srebrny i czarny)
Na koniec dodam ze włascicielem D3 jestem od tygodnia.
A ze akurat trafiło czas urlopu to własnie siedzie w Kołobrzegu , jedną reką hustając wózek a druga przeglądając skarbnice wiedzy jaka jest to forum.
-
- Super Klubowicz
- jacek
- Super Klubowicz
- FOSS
- Super Klubowicz
Wręcz przeciwnie, klapa będzie miała trudniej bo jak kolega wyżej napisał po odblokowaniu zamka siłowniki mają ją delikatnie unieść.Markus pisze:No dzieki. A może jeden zdemontować. Na chłopski rozum klapa bedzie miała lżej?![]()
Kupić nowe i cieszyć się ze sprawną klapą bagażnika.
Przy okazji.... przy zakupach w Allegro zdecydowanie nie polecam tego człowieka: http://allegro.pl/show_user.php?uid=21076624 - sprzedaje towar którego nie posiada, później ściemnia że nie ma chwilowo a odzyskanie kasy graniczy z cudem - piszę o nim dlatego że ktoś wcześniej u niego kupował i go polecał ale moje z nim doświadczenia oraz komentarze wielu innych allegrowiczów nie pozostawiają złudzeń, że jest oszustem :!:
Dodatkowo w ASO jest dostępny tzw. zestaw naprawczy a są to regulowane gumki (odboje) które również mają pomóc w tym pierwszym momencie otwierania.
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Forum Audi A8
Wymieniłem oba siłowniki od klapy. Jeden 240 Nm i drugi 390 Nm.
Po zamontowaniu dalej klapa nie otwiera. Ma widocznie lżej i jak by to powiedzieć, bardzo nie wiele jej brakuje zeby sie otworzyła. Teraz wystarczy dosłownie bardzo lekko dotknąc reka zeby pokonała ten pierwszy moment do góry i dalej juz dział OK.
Wiec ktoregos dnia wpadłem na pomysł zeby wyjać obciazenie w postaci trójkata, klucza, zaczepu, ze schowka zamonowanego na tylnje klapie.
I... POMOGŁO!!!
..............na jeden dzień:(.
Dzień pozniej znowu sama nie ma siły podnieść klapy.
Dodam ze siłowniki sa nowe. Jakies zamiennki chyba.
Brakło mi pomysłów w tym temacie.
Po zamontowaniu dalej klapa nie otwiera. Ma widocznie lżej i jak by to powiedzieć, bardzo nie wiele jej brakuje zeby sie otworzyła. Teraz wystarczy dosłownie bardzo lekko dotknąc reka zeby pokonała ten pierwszy moment do góry i dalej juz dział OK.
Wiec ktoregos dnia wpadłem na pomysł zeby wyjać obciazenie w postaci trójkata, klucza, zaczepu, ze schowka zamonowanego na tylnje klapie.
I... POMOGŁO!!!

Dzień pozniej znowu sama nie ma siły podnieść klapy.
Dodam ze siłowniki sa nowe. Jakies zamiennki chyba.
Brakło mi pomysłów w tym temacie.