[D3 ALL ] Elektryczne zamykanie klapy
Specyfikacja części:
Długość: 408 mm
Strona: tył (lewa lub prawa)
Skok: 152 / Siła: 390
Wersja: z automatycznym otwieraniem klapy
http://allegro.pl/audi-a8-d3-03-10-tele ... 25138.html
Długość: 408 mm
Strona: tył (lewa lub prawa)
Skok: 152 / Siła: 390
Wersja: z automatycznym otwieraniem klapy
http://allegro.pl/audi-a8-d3-03-10-tele ... 25138.html
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Panowie mam taki problem w D3 że silniczek jakby nie miał siły podnieść klapy bagaznika.
Wyglada to tak ze zamyka bez problemu z guzika.
Natomiast zeby otworzyło musze lekko podnieść (pomoc) reką klape ok. 20cm i dalej juz działa bez problemu.
Jesli nie pomoge reka to klapy nie otworzy i slychać jakies przeskakiwanie jakby w silniczku.
Amorki klapy chyba mam dobre bo jeden jest inny od drugiego.( srebrny i czarny)
Na koniec dodam ze włascicielem D3 jestem od tygodnia.
A ze akurat trafiło czas urlopu to własnie siedzie w Kołobrzegu , jedną reką hustając wózek a druga przeglądając skarbnice wiedzy jaka jest to forum.
Wyglada to tak ze zamyka bez problemu z guzika.
Natomiast zeby otworzyło musze lekko podnieść (pomoc) reką klape ok. 20cm i dalej juz działa bez problemu.
Jesli nie pomoge reka to klapy nie otworzy i slychać jakies przeskakiwanie jakby w silniczku.
Amorki klapy chyba mam dobre bo jeden jest inny od drugiego.( srebrny i czarny)
Na koniec dodam ze włascicielem D3 jestem od tygodnia.
A ze akurat trafiło czas urlopu to własnie siedzie w Kołobrzegu , jedną reką hustając wózek a druga przeglądając skarbnice wiedzy jaka jest to forum.
-
- Super Klubowicz
Wręcz przeciwnie, klapa będzie miała trudniej bo jak kolega wyżej napisał po odblokowaniu zamka siłowniki mają ją delikatnie unieść.Markus pisze:No dzieki. A może jeden zdemontować. Na chłopski rozum klapa bedzie miała lżej?
Kupić nowe i cieszyć się ze sprawną klapą bagażnika.
Przy okazji.... przy zakupach w Allegro zdecydowanie nie polecam tego człowieka: http://allegro.pl/show_user.php?uid=21076624 - sprzedaje towar którego nie posiada, później ściemnia że nie ma chwilowo a odzyskanie kasy graniczy z cudem - piszę o nim dlatego że ktoś wcześniej u niego kupował i go polecał ale moje z nim doświadczenia oraz komentarze wielu innych allegrowiczów nie pozostawiają złudzeń, że jest oszustem :!:
Dodatkowo w ASO jest dostępny tzw. zestaw naprawczy a są to regulowane gumki (odboje) które również mają pomóc w tym pierwszym momencie otwierania.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Wymieniłem oba siłowniki od klapy. Jeden 240 Nm i drugi 390 Nm.
Po zamontowaniu dalej klapa nie otwiera. Ma widocznie lżej i jak by to powiedzieć, bardzo nie wiele jej brakuje zeby sie otworzyła. Teraz wystarczy dosłownie bardzo lekko dotknąc reka zeby pokonała ten pierwszy moment do góry i dalej juz dział OK.
Wiec ktoregos dnia wpadłem na pomysł zeby wyjać obciazenie w postaci trójkata, klucza, zaczepu, ze schowka zamonowanego na tylnje klapie.
I... POMOGŁO!!! ..............na jeden dzień:(.
Dzień pozniej znowu sama nie ma siły podnieść klapy.
Dodam ze siłowniki sa nowe. Jakies zamiennki chyba.
Brakło mi pomysłów w tym temacie.
Po zamontowaniu dalej klapa nie otwiera. Ma widocznie lżej i jak by to powiedzieć, bardzo nie wiele jej brakuje zeby sie otworzyła. Teraz wystarczy dosłownie bardzo lekko dotknąc reka zeby pokonała ten pierwszy moment do góry i dalej juz dział OK.
Wiec ktoregos dnia wpadłem na pomysł zeby wyjać obciazenie w postaci trójkata, klucza, zaczepu, ze schowka zamonowanego na tylnje klapie.
I... POMOGŁO!!! ..............na jeden dzień:(.
Dzień pozniej znowu sama nie ma siły podnieść klapy.
Dodam ze siłowniki sa nowe. Jakies zamiennki chyba.
Brakło mi pomysłów w tym temacie.