Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
mając rozebrany przód dopatrzyłem sie zerwanej tuleji na wachaczu lewa strona górny tylny przy kielichu :-( ale za to rozebrałem lampy i powyjmowałem soczewki okazało się że nie obejdzie się bez wymiany odbłyśników.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Jeżeli ich jeszcze nigdy nie robiłeś to powodzenia życzę..... ja wczoraj w swojej wymieniałem górne po obu stronach - 6 godzin roboty non-stop....... palnik, diax, duży młot...... nienawidzę tej śrubywolek pisze:mając rozebrany przód dopatrzyłem sie zerwanej tuleji na wachaczu lewa strona górny tylny przy kielichu :-(
Żeby nie było problemów z rozbiórką tą śrubę w zwrotnicy należałoby ruszać/wymieniać raz na pół roku.... tak okazyjnie przy sezonowej zmianie kół :evil:
Ja na razie odświeżyłem swoje zewnętrznie...... po stanie szkła widać było, że jeżdżą od nowości...... były tragiczne a teraz wyglądają jak nówki.wolek pisze:ale za to rozebrałem lampy i powyjmowałem soczewki okazało się że nie obejdzie się bez wymiany odbłyśników.
Środek pewnie też zrobię..... już niedługo ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
właśnie zamówiłem cały zestaw na przód TRW o taki : wachacze ide zaleje wsio odrdzewiaczem jakimś. niech pracuje
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Ja tą trefną śrubkę potraktowałem tydzień wcześniej chemią i po tygodniu jazdy wyszła bez problemu . Odnośnie lamp to też chce wymienić odblaski ale jeszcze nie wiem jak się do tego zabrać , mam nadzieje że Michał podzieli się z nami informacją jak się dostać do soczewek żeby wymienić odblaski i żeby strat przy tym nie było .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
ale mnie pocieszacie w środe planowo zaczynam walke. Piotr weny na zrobienie tutoriala nie mam ale pare fotek zrobiłem to wkleje
ja nie mialem tyle szczęścia i przy wymianie wahaczy sie .... urwala i musiałem kupic cala zwrotnice za 350 pln, ale skorzystałem przynajmniej na piaście z dobrym łożyskiem :-PApophis pisze:Ja swoja traktowałem bardzo agresywnie i nie wyszła. W sumie jak zobaczyłem ile rdzy ja trzymało w kupie ze zwrotnicą to ciesze się że butanowy palnik wystarczył
ide podpiac VAGa...
to nie jest zwykły napęd...to
No ja wczoraj się wziąłem za błędy w autku..
Błąd poduszek zniknął, ale kontrolka w liczniku nie świeci, a więc na dniach wyciągamy licznik.
-G177 To błędy poduszek tylnej kanapy - rozpięta była kostka.
Oczywiście przed zmontowaniem wszystko ładnie wyczyszczone, kawałki rozpuszczonej czekolady usunięte itp.
Autko pachnie w środeczku, że aż szkoda wysiadać!
Na dziś planowana wymiana uszczelek przy koszu paliwa i pływaku - paliwko wietrzeje, i śmierdzi w aucie..
1215- ------- Seat occup. sen. - driver side rear -G177
Resistance to High
Błąd poduszek zniknął, ale kontrolka w liczniku nie świeci, a więc na dniach wyciągamy licznik.
-G177 To błędy poduszek tylnej kanapy - rozpięta była kostka.
Oczywiście przed zmontowaniem wszystko ładnie wyczyszczone, kawałki rozpuszczonej czekolady usunięte itp.
Autko pachnie w środeczku, że aż szkoda wysiadać!
Na dziś planowana wymiana uszczelek przy koszu paliwa i pływaku - paliwko wietrzeje, i śmierdzi w aucie..
1215- ------- Seat occup. sen. - driver side rear -G177
Resistance to High
Ostatnio zmieniony 30 maja 2013, 22:45 przez foxik33, łącznie zmieniany 1 raz.