[D3 04 4.2MPI ] Modyfikacje wydechu
A miałem już w aucie nic nie zmieniać :mrgreen:
Ale ja myślę o tych końcówkach, które mieszczą się w miejscu oryginałów.
Choć marzą mi sie takie końcówki jak u Fossa :roll:
[ Dodano: 2012-05-16, 20:56 ]
Dzisiaj założyłem ten wydech :mrgreen:
Powiem szczerze, że jest mega. Fajnie basowo brzmi na niskich obrotach a przy prędkościach 100 i w górę jest jak na seryjnym wydechu. Przy kickdownie też jest jak seria- nic nie wyje i jedzie się naprawdę fajnie.
Także równiez polecam- ja zakładałem wydech z jedna końcówką- wyglada prawei jak oryginał 8-)
Ale ja myślę o tych końcówkach, które mieszczą się w miejscu oryginałów.
Choć marzą mi sie takie końcówki jak u Fossa :roll:
[ Dodano: 2012-05-16, 20:56 ]
Dzisiaj założyłem ten wydech :mrgreen:
Powiem szczerze, że jest mega. Fajnie basowo brzmi na niskich obrotach a przy prędkościach 100 i w górę jest jak na seryjnym wydechu. Przy kickdownie też jest jak seria- nic nie wyje i jedzie się naprawdę fajnie.
Także równiez polecam- ja zakładałem wydech z jedna końcówką- wyglada prawei jak oryginał 8-)
Kolega Martinezzg miał swego czasu wydech zrobiony z końcówkami Ultera.... foto poniżej ;-)RafiPl pisze:Ja myślałem żeby dać podwójną końcówkę wydechu np ultera... nie chodzi mi o zwiększenie mocy ale o wygląd... przerabiał ktoś może ten temat ?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- martinezzg
- Super Klubowicz
- martinezzg
- Super Klubowicz
Pogadaj w firmie zajmującej się wydechami... czy podejmą się wspawania końcówek w fabryczny tłumik.blady99 pisze:Pyatnie jest czy cały tłumik wymieniać czy same końcówki przyspawać. Jeżeli mam 2 tłumiki zdrowe to szkoda ich demontować, no chyba ze ktoś to już próbował i nie wychodzi to dobrze.
No chyba że to ma być końcówka nakładana na fabryczną rurę tłumika..... ale moim zdaniem takie nakładki bardziej pasują do Lanosa niż do A8 :-?
Wiem, że koszty są inne ale chyba lepiej zamówić dwa końcowe tłumiki w które wspawane będą te końcówki. A swoje używane, za nie wielkie niestety pieniądze, puścisz jeszcze na allegro.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Mam tylny zderzak od S8 i chcę dopasować do niego tłumiki ultera z podwójną końcówką która ma wymiar 220x80mm .Wcięcie w zderzku jest na szerokość ok 225mm tak że powinno wejść na styk.Czy montował już ktoś ultera do zderzaka S8? Kolejne pytanie dotyczy samych końcówek wydechu czy nie zmieniają one koloru,gdzieś wyczytałem że się przebarwiają-czy to prawda?