![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB/LPG ] Usunięcie komunikatu o zużyciu klocków
[D2 95 4.2PB/LPG ] Usunięcie komunikatu o zużyciu klocków
Witam
Panowie, mam serdeczną prośbę, wymieniałem wczoraj klocki na takie bez czujników w Audi a8 4.2 95 rok.
Problem jest tego typu, że ciągle pali się kontrolka od zużycia klocków hamulcowych, po telefonie do diagnosty kazał zmienić jakąś wartość w 17 instruments - 07 recode- jednak jak zmieniłem coś się popierdzieliło i wskazówka obrotościomierza skoczyła nagle na 3 tyś obrotów ( silnik pracował jednak jednak normalnie, nie podwyższyły mu się obroty ) i zapaliła się czerwona lampka oleju silnika.... no więc zmieniłem na poprzednią wartość 00581 i to zniknęło, tylko że szkopuł jest tego typu że na 100 % nie pamiętam dokładnie czy to 00581 to była ta wartość... czy mógłby mi ktoś odpalić Vaga i wkleić wartości jakie ma w 17 instruments i 07 recode ?
Prośba również dla znawców tematu, jak usunąć ten żółty znaczek vagiem ??
Dziekuje
Panowie, mam serdeczną prośbę, wymieniałem wczoraj klocki na takie bez czujników w Audi a8 4.2 95 rok.
Problem jest tego typu, że ciągle pali się kontrolka od zużycia klocków hamulcowych, po telefonie do diagnosty kazał zmienić jakąś wartość w 17 instruments - 07 recode- jednak jak zmieniłem coś się popierdzieliło i wskazówka obrotościomierza skoczyła nagle na 3 tyś obrotów ( silnik pracował jednak jednak normalnie, nie podwyższyły mu się obroty ) i zapaliła się czerwona lampka oleju silnika.... no więc zmieniłem na poprzednią wartość 00581 i to zniknęło, tylko że szkopuł jest tego typu że na 100 % nie pamiętam dokładnie czy to 00581 to była ta wartość... czy mógłby mi ktoś odpalić Vaga i wkleić wartości jakie ma w 17 instruments i 07 recode ?
Prośba również dla znawców tematu, jak usunąć ten żółty znaczek vagiem ??
Dziekuje
WorkShop code jest to identyfikator dealera/serwisu, który ostatnio dotykał się kodowania/adaptacji sterownika. Powinien się zmieniać automatycznie na taki numer jak serwis ma przypisany do sprzętu diagnostycznego. Nie mam pojęcia czemu to jest u mnie aktywne a u Ciebie nie, ale na działanie licznika wpływu żadnego nie ma.
Nawigacji nie mam. Jeśli u Ciebie jest, to ustaw kodowanie 16X83, gdzie X to numer kraju/regionu z tabelki kilka postów wyżej. 83 na końcu raczej musi być, bo określa silnik 4.2 V8 Pb.
Co do pytania z PW, to używam Vagcoma 3.11 i interfejsu viakena kkl z odłączanymi kablami.
Nawigacji nie mam. Jeśli u Ciebie jest, to ustaw kodowanie 16X83, gdzie X to numer kraju/regionu z tabelki kilka postów wyżej. 83 na końcu raczej musi być, bo określa silnik 4.2 V8 Pb.
Co do pytania z PW, to używam Vagcoma 3.11 i interfejsu viakena kkl z odłączanymi kablami.
Four rings to rule them all
Ja u siebie mam odłączony elektrycznie - pętelką za licznikiem - pin 25 z czerwonej kostki (brązowo-czarny kabel) zwarty do masy. Instrukcja tu: http://www.audipages.com/Tech_Articles/ ... short.htmlMikigd pisze:Mam nadzieję , że WAM się uda wyłączyć ten czujnik. Ja walczę już od dłuższego czasu i jakioś ,,NIEPOTRAFIĘ :oops: i mój mechanik też nie bardzo... :roll:
Może wtedy ktoś mnie poinstrułuje. :idea:
Four rings to rule them all
Dziękuję za instrukcję - choć sam na pewno się za to nie zabiorę :shock:gtfan pisze:Ja u siebie mam odłączony elektrycznie - pętelką za licznikiem - pin 25 z czerwonej kostki (brązowo-czarny kabel) zwarty do masy. Instrukcja tu: http://www.audipages.com/Tech_Articles/ ... short.htmlMikigd pisze:Mam nadzieję , że WAM się uda wyłączyć ten czujnik. Ja walczę już od dłuższego czasu i jakioś ,,NIEPOTRAFIĘ :oops: i mój mechanik też nie bardzo... :roll:
Może wtedy ktoś mnie poinstrułuje. :idea:
Ja + kabelki to zły duet :oops: - może uda mi się znaleźć kogo z okolic Trójmiasta który jest elektrykiem i zachce się pobawić z moimi zegarami.
Dla mnie ta instrukcja to jak lot na marsa

Pozdrawiam