trytytka lux patent ;-) :mrgreen:pepi pisze:trzeba było wkrętem potraktować
lub na trytytkę :-D
Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
-
- Forum Audi A8
trochę zmienie, dziś kupuje audi 8 4.2 i to on zrobi mi wielka frajde,ale już po kupnie się zacznie oleje,filtry,rozrzad,sprawdzenie oleju w skrzyni ewentualna wymiana i znow dylemat zmieniac czy nie ruszac,instalacja gazowa,juz raz to przechodziłem w a8 ale mysle ze warto, później już tylko relaksujaca jazda i wygoda. zona mi mowi odwalilo ci znow.coz mam zrobić 2 lata wynudziłem się w astrze(nie obrazajac wlascicieli opli).wystarczajaco długo pozdrawiam
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Za bardzo nie wiedziałem z kim rozmawiam :mrgreen: ale cieszę się że coś tam podpowiedziałem . Dałeś radę ?JIMM pisze:Czyszczenie soczewek ,szkieł i odbłyśników w Xenonach........no jest różnica niesamowita:)
Dziękuje z pomoc merytoryczną Pawłowi z Włocławka:)
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
-
- Forum Audi A8
Wreszcie jest... czekałem na to tak długo... światła dzienne/pozycyjne LED w oryginalnych lampach pre-lift :mrgreen:
Światła bazują na 4 diodach LED i obsługują światła dzienne oraz pozycyjne czyli tak jak to jest fabrycznie w autach po-liftowych. Dodatkowo lampy przeszły kompleksową regenerację... wyczyszczone środki, soczewki, nowe odbłyśniki, szkła od środka i delikatna poprawka z zewnątrz po ich niedawnej polerce.... ależ to teraz świeci :lol: :lol: :lol:
Trochę fotek.... później zrobię coś w lepszej jakości bo te tak na szybko cykałem bo roboty było zbyt dużo ↓↓↓↓↓
.
.
.
Więcej już wkrótce w moim zaniedbanym trochę temacie w dziale Nasze Auta ;-)
Światła bazują na 4 diodach LED i obsługują światła dzienne oraz pozycyjne czyli tak jak to jest fabrycznie w autach po-liftowych. Dodatkowo lampy przeszły kompleksową regenerację... wyczyszczone środki, soczewki, nowe odbłyśniki, szkła od środka i delikatna poprawka z zewnątrz po ich niedawnej polerce.... ależ to teraz świeci :lol: :lol: :lol:
Trochę fotek.... później zrobię coś w lepszej jakości bo te tak na szybko cykałem bo roboty było zbyt dużo ↓↓↓↓↓
.
.
.
Więcej już wkrótce w moim zaniedbanym trochę temacie w dziale Nasze Auta ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
To nie żarówki... lampa została przebudowana.... rozklejona, odnowiona, przebudowana i ponownie sklejona.Bartek87 pisze:Foss fajny mod. Mógłbyś zdradzić gdzie kupiłeś te żarówki ? i czy podeszło wszystko bez problemu ?
W miejscu gdzie teraz mam światła dzienne fabrycznie miałem żarówkę halogenową która służyła jako wspomaganie świateł drogowych xenonowych oraz małą żarówkę W5W do świateł pozycyjnych.... teraz mam w tym miejscu panel 4 diód LED pełniących funkcję świateł dziennych i pozycyjnych ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
tak, operacja obyła się bez szkód, lecz musiałem dorobić jedną przesłonę bo w prawej lampie nie było...a projektory były produkcji USA :shock: ....lampa made in Germany :shock:pioter pisze:Za bardzo nie wiedziałem z kim rozmawiam ale cieszę się że coś tam podpowiedziałem . Dałeś radę ?
[ Dodano: 2013-07-24, 10:16 ]
Gratuluję efektu...tak jak rozmawialiśmy telefonicznie...jest to nie wątpliwie ŁAŁ!!!FOSS pisze:Wreszcie jest... czekałem na to tak długo... światła dzienne/pozycyjne LED w oryginalnych lampach pre-lift
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof