Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
a ja dziś walczyłem co by niunia odpaliła ale totalne fiasko...
-nowe świece żarowe
-komplet wtryskiwaczy po regeneracji
-czyszczenie i zaślepianie EGR`ów
i niestety musze kupić prawą chłodnicę EGR`u bo się okazało że się rozszczelniła grrr
głowice po planowaniu piecyk nareszcie znowu w autku.... mam dość po całym tygodniu...
-nowe świece żarowe
-komplet wtryskiwaczy po regeneracji
-czyszczenie i zaślepianie EGR`ów
i niestety musze kupić prawą chłodnicę EGR`u bo się okazało że się rozszczelniła grrr
głowice po planowaniu piecyk nareszcie znowu w autku.... mam dość po całym tygodniu...
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Jakimś zbiegiem okoliczności świecę wyrwało mi z głowicy i rozwaliło cewkę .pebo pisze:mdamian, czym uszczelniałeś silnik? Wymiana uszczelek czy jakieś preparaty?mdamian pisze:To ja się pochwalę , ostatnio :
Uszczelniony silnik + nowy rozrząd ( kompletny ) + olej + filtry + świece .
Dałem auto do magika od głowic , wkleił mi w głowicę tulejkę i nagwintował , żebym mógł wkręcić świecę .
Okazało się , że przy okazji pękła głowica .
Więc wymieniłem głowicę + uszczelnienie od razu jej ( nowe uszczelniacze + uszczelki ) + skoro do wymiany rozrząd to zwaliłem drugą głowicę i też dałem do sprawdzenia i uszczelnienia .
Skoro to zrobione to czemu od razu nie wymienić oleju świec i filtrów ??
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Robiłem to samo u siebie 1-2 tyg temu. Wyczyszczony laser zmieniarki jak i navi (był mega zakurzony i poznałem powód zacinania się przy wyciąganiu płyty - urwany zatrzask w napędzie ) Po oczyszczeniu navi jeszcze nie wyrzuciła błędu, od strzała się aktywuje, a zmieniarka CD cud miód malinaMarecki pisze:Wyczyszczony laser w zmieniarce :-P
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2013, 16:33 przez krzychu22.p1i, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
A mi sie dzisiaj udało odpalić niunie... jutro skladam resztę I testy...
Piękno w parze z technologią.
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
Nie będę się wypowiadał w tym temacie, bo głównie mnie byście tu czytali ;-) Ale skoro już wtrąciłem swoje to napiszę co dzisiaj ja zrobiłem w swojej... ;-)
Odciąłem tylny, prawy przewód hamulcowy brzeszczotem żeby zdemontować elastyczny by na wzór dorobili w oplocie. Stare, zaśniedziałe wszystko. Idź Pan, teraz bez "hamulcy" z ręczną wajchą w dłoni muszę dojechać do jakiegoś zakładu gdzie mi zaprawią końcówkę alu-przewodu :-/ Jak pomyślę o wymianie całego przewodu to chyba lepiej auto sprzedać bo to leci gdzieś do góry, potem w tył za bak i przepada w tych czeluściach naddyfrowych :roll: Chyba trzeba odczepić podwozie od nadwozia żeby zmienić ta rurkę :shock:
Dobra, koniec tego piwa :->
Odciąłem tylny, prawy przewód hamulcowy brzeszczotem żeby zdemontować elastyczny by na wzór dorobili w oplocie. Stare, zaśniedziałe wszystko. Idź Pan, teraz bez "hamulcy" z ręczną wajchą w dłoni muszę dojechać do jakiegoś zakładu gdzie mi zaprawią końcówkę alu-przewodu :-/ Jak pomyślę o wymianie całego przewodu to chyba lepiej auto sprzedać bo to leci gdzieś do góry, potem w tył za bak i przepada w tych czeluściach naddyfrowych :roll: Chyba trzeba odczepić podwozie od nadwozia żeby zmienić ta rurkę :shock:
Dobra, koniec tego piwa :->